Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Deel 69: 'Onze kus wordt gulziger en gulziger, totdat...'
Foto: Hollandse Hoogte | EyeEm Mobile GmbH
De Barvrouw

Deel 69: 'Onze kus wordt
gulziger en gulziger, totdat…'

H

Herman voegt de daad bij het woord: hij gaat op z'n knieën en begint de lege bekers op te stapelen. Ik loop langzaam achteruit. Wat nu? Ik weiger bekers te rapen. Terwijl ik wegloop van Herman zie ik in mijn ooghoeken een tentje met bier. Eerst maar even iets drinken. Dan bedenk ik daarna wel of ik blijf of ga.

Terwijl ik mezelf naar een onopvallende plek aan de bar manoeuvreer, voel ik een appje binnenkomen. Tanja. Blijkbaar heeft ze ook een paar keer gebeld: “Help! Waar ben je? Bel me!” Ik ga op het uiterste puntje van de bar staan, zodat ik het minst last heb van het geluid, en bel haar.

Het vieste snoepje

Ze neemt fluisterend op: “Dat duurde lang. Ik heb je wel vijf keer gebeld. Waar ben je?” “Ik ben op een festival met Herman.” “Herman?” ”Ja, van die tikkie voor een kop koffie”. “O ja! Die vrek. Hij doet in ieder geval wel leuke dingen."

"Och", antwoord ik en vertel haar dan over het statiegeld." "Haha, ik moet jou ook alles leren”, antwoordt Tanja. “Je zit op Tinder; de grootste snoepwinkel van Nederland en jij kiest altijd het vieste snoepje. Uitspugen en thuis verder swipen."

Inclusief ontbijt

“Wat had er nou zo’n haast en waarom fluister je?” onderbreek ik haar. “Ik was vannacht weer bij mijn ex. Inclusief ontbijt, zeg maar”. Ze lacht zachtjes. “Maar daarna moest ik dus ‘je weet wel’ en nou krijg ik hem niet meer weg.” “Tan, ik begrijp niets van je. Hoezo ‘je weet wel' en wát krijg je niet meer weg??" "Poep”, antwoordt ze.

“Poep?” vraag ik. “Ja, ik krijg mijn drol niet meer doorgespoeld. Hij blijft drijven…” “En gewoon de spoelbak weer vollaten lopen en het nog een keer proberen?” “Natuurlijk heb ik dat al geprobeerd. Maar hij komt elke keer weer terug."

Drie opties

“Vindt hij het niet raar dat je zolang wegblijft?” “Nee, ik heb de douche aangezet. Maar focus nu even op het probleem. Wat moet ik doen?!” “Je hebt drie opties: of je vangt je drol in een plastic zakje en gooit die onderweg in de prullenbak..." “Nee, dank je."

“Of zegt het tegen je ex." "Ook niet. En optie 3?” “Heb ik niet. Was bluf, sorry." Voor ze iets kan zeggen hang ik op, want aan het andere eind van de bar doemt Herman op met twee stapels bekers. Ik duik en verlaat het feest. 

Snoeiheet

In de kroeg is iedereen druk met de vijftigste verjaardag van onze baas Edith. Haar man heeft een prachtig Venetiaans carnaval voor haar georganiseerd. Ik ben dol op feestjes en heb me er dan ook volop mee bemoeid: heb kostuums en pruiken gehuurd en langs de muren heb ik doeken met de binnenstad van Venetië gehangen. We hebben een Italiaanse playlist en alleen maar Italiaanse happen.

Kortom, als je flink door je wimpers gluurt, lijkt het net of je in Venetië bent. Het voelt in ieder geval zo, want het is snoeiheet. "Het feest is nog maar net begonnen en ik ben nu al oververhit,"  klaag ik tegen mijn collega Benjamin terwijl ik met mijn pruik wapper.  “Ach, ben jij alweer heet?” antwoordt hij zwoel.

Ik kijk hem hoofdschuddend aan. Onze laatste vrijpartij dateert van afgelopen winter en hoewel het tussen alle tindergekken een welkome afleiding zou zijn, weet ik dat vrijen met Benjamin niet verstandig is. Ik zwaai met een bestraffende vinger en draai me om.

Feesten 

Het hele team werkt vandaag een paar uur, zodat iedereen ook een paar uur mee kan feesten. En mijn uurtjes werken zitten erop. Blij stort ik me op het feest. Er wordt gedanst, gelachen en veel gedronken.

Feestvarken Edith is inmiddels dronken en zwaar emotioneel. Ze huilt bij ieder lief gebaar. Giechelend schenk ik haar glas nog een keer vol. Weer een traan: “Oh Babs, wat ben jij toch een topper", snift ze. “Jij zorgt goed voor je baas", fluistert iemand in mijn oor.

Italiaanse heerlijkheid

Ik werp een blik over mijn schouder en zie een heerlijke man. Groot, gespierd en met een volle bos grijs haar. Hij knipoogt naar me en wenkt met zijn hoofd naar het gangetje bij de toiletten. Nonchalant danst hij weg en nog nonchalanter - vind ik - dans ik achter hem aan. Om het hoekje botsen we tegen elkaar: “Wat een Italiaanse heerlijkheid”, mompelt hij. “Si”, antwoord ik niet bijster origineel. “Si” zegt hij.

Hij komt nog dichterbij en slaat zijn armen om me heen. Ik sla mijn armen om zijn hals en dan verdwijn ik in de heerlijkste zoen sinds maanden. Gretig woel ik door zijn haar. Wat een heerlijkheid,, daar heb ik geen Tinder voor nodig. Gewoon in het wild! Ik voel zijn handen over mijn lijf. Onze kus wordt gulziger en gulziger, totdat… “Pa! Babs!” Pijnlijk getroffen door de stem draai ik me om. Daar staat Benjamin.

'DE BARVROUW' OP WHATSAPP

Wil jij direct een seintje via WhatsApp als de nieuwe aflevering van De Barvrouw online staat? Dat kan!

- Sla 06-13651435 op als contact in je telefoon.
- Stuur het bericht 'Barvrouw aan' naar ons via WhatsApp als je updates wilt ontvangen over De Barvrouw.
- Je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding.
- Lees hier meer over de WhatsApp-dienst.