Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

De single avonturen van Eva
Foto: Hollandse Hoogte
De single avonturen van Eva

Deel 40: De spanning is om te snijden,
leuke, fantastische spanning

E

Eva is de beste vriendin van Helen, die al jaren een dagboek bijhoudt in VROUW Magazine. Na een heftige periode vol teleurstellende relaties, waarin zij ook nog eens haar kinderwens definitief moest opgeven, is Eva aan het daten geslagen. En een vaste relatie? Daar zit ze écht niet op te wachten.

Maandag

De spanning was vanaf het begin om te snijden. Maar niet vervelend, integendeel. Het is zo'n leuke, fantastische spanning. Dat je je van alles wat je doet bewust bent. Ik heb bijvoorbeeld een poging gedaan mijn latte macchiato zo charmant mogelijk op te drinken. Niet te doen. Waar ik normaal zo'n glas aan mijn mond zet en de melksnor op de koop toe neem, deed ik nu mijn uiterste best om er beeldschoon bij te blijven zitten. Man, wat was 'ie leuk geworden.

Als Frankie was ie al waanzinnig aantrekkelijk, maar deze volwassen Frank was het echt geweldig. Ik heb er normaal geen enkele moeite mee om gesprek op gang te houden, maar dit keer hoefde ik niets te doen. Frank zat boordevol mooie reisverhalen en het was ronduit heerlijk om naar hem te luisteren.

Uiteraard vroeg ik hem waarom hij destijds ineens verdwenen was. Niemand wist waarom Frankie niet meer terugkwam op school. Hij praatte er omheen en ik merkte dat het een pijnpunt was. Snel stuurde ook ik het gesprek een andere richting op. Ik wilde de sfeer niet bederven, ik zou het wel horen. We hebben anderhalf uur vrijwel non-stop gepraat. Daarna nam ik, met volle blaas van alle koffie, afscheid van hem. Hij sloeg zijn enorme armen om mij heen en trok me dicht tegen zich aan. "Jeetje, wat was dit gezellig Eef. Ik heb je echt gemist."

Hoewel ik het fantastisch vond klinken, vond ik het ook wel een beetje vreemd. Hij mij gemist? Alsof we vroeger van die dikke vrienden waren! Ik liet het maar zo en genoot van zijn omhelzing. Ik voelde, ondanks de vlinders, geen enkele drang om hem te zoenen. En hij blijkbaar ook niet, want ineens liet hij mij los en zocht hij met zijn ogen zijn fiets. "Spreken we nog een keer af?" Ik vroeg het voorzichtig, bang dat hij nee zou zeggen. "Wat denk jij! Ik ben dit weekend hartstikke druk, maar daarna neem ik contact met je op!"

'Na het weekend'; dat is dus nu. Ik zit al ruim een halve dag op mijn werk en check om de zoveel minuten mijn telefoon. Het blijft akelig stil.

Vrijdag

Hij heeft nog niet gebeld. Ivo verklaart mij voor gek dat ik niet zelf het initiatief neem. Ik had dat normaal gesproken ook allang gedaan, maar ik wil zeker weten of hij mij ook de moeite waard vindt. Weer check ik mijn telefoon. Weer niets, althans, niets van Frank. En net op het moment dat ik deze date wil parkeren in de categorie 'hopeloos', wordt er een bos bloemen op mijn bureau gezet. Met een kaartje. 'Dear Eef, ik lig al de hele week met onwijze keelontsteking op bed. Ik wil je op deze manier laten weten dat ik onze koffiedate geweldig vond. En voor herhaling vatbaar.' Ik smelt …

WIL JIJ ALS EERSTE OP DE HOOGTE ZIJN VAN DE NIEUWE AFLEVERING VAN DE SINGLE AVONTUREN VAN EVA?

Meld je dan aan voor onze exclusieve WhatsApp-dienst:

  • Zet het nummer 0613651435 in je contacten
  • Stuur de tekst 'EVA AAN' via WhatsApp naar bovenstaand nummer
  • NB: je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding
  • Vanaf nu word je als eerste op de hoogte gesteld van de publicatie van een nieuwe aflevering. Snel en gemakkelijk via WhatsApp!
  • Afmelden? App 'EVA UIT' naar hetzelfde nummer

Meer weten over deze WhatsApp-dienst? Klik hier!