Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Glazen wijn
Foto: Hollandse Hoogte
De single avonturen van Eva

Deel 41: Een beetje ontlading van de spanning
zou geen kwaad kunnen

E

Eva is de beste vriendin van Helen, die al jaren een dagboek bijhoudt in VROUW Magazine. Na een heftige periode vol teleurstellende relaties, waarin zij ook nog eens haar kinderwens definitief moest opgeven, is Eva aan het daten geslagen. En een vaste relatie? Daar zit ze écht niet op te wachten.

Dinsdag

We zitten allebei op de bank, met onze telefoons in onze handen. Tussen ons in een bak chips, op tafel twee glazen wijn.

"Wat hebben we het fijn hè, vriendin", kirt Ivo. Ik moet lachen. Het is ook echt heel fijn dat hij er is. Het voelt zo vertrouwd, ik zou makkelijk met deze man kunnen samenwonen, hoewel ik op geen enkele manier verliefd op hem zou kunnen worden. Ik zit wat te appen met Helen en Frank en Ivo heeft ook weer ergens een scharrel opgedoken. "Geen relatiemateriaal, puur voor de seks", zei hij zojuist nog stellig. Ik zie hem ook nog niet zo snel een vaste vriend krijgen.

"Als Frank en jij getrouwd zijn, houden we deze avondjes er wel in hè?" In een flits stel ik het me voor. Ik zie hem lopen in een prachtig pak, blote voeten, ergens op een strand. En ik dan met zo'n prachtige lange jurk, bloemen in mijn haar … Maar terwijl ik het beeld in volle heftigheid tot me door laat dringen, voel ik alweer onrust. Trouwen is niets voor mij. "Schat, maak je geen zorgen, ik ga niet trouwen, ik ga niet eens samenwonen."

Ik heb het nog niet uitgesproken of de bel gaat. We kijken elkaar verbaasd aan. "Heb jij pizza besteld?", vraagt Ivo. Ik loop naar de voordeur en zie door het kijkgat dat Roy voor de deur staat. Ik ben ineens zo klaar met die man. Ik open de deur half en zet een wat verstoord gezicht op. "Hey, ben je druk", opent hij het gesprek. Ik knik. "Ja, eigenlijk wel. Ik heb bezoek."

Ik kijk erbij alsof het bezoek en ik het heel spannend hebben samen, Roy moest eens weten dat er een hysterische gay op mijn bank zit te appen met een potentiële nieuwe bedpartner. Ik zie de teleurstelling op zijn gezicht.

"Ow, oké. Ik bel je morgen wel even." Ik knik instemmend en sluit de deur. Iets zegt mij dat hij morgen helemaal niet meer gaat bellen.

Vrijdag

"Leuk huis heb je!" Frank staat voor een muur waar ik allemaal reisfoto's heb opgehangen.

Hij herkent vrijwel alle plekken en ik merk dat ik erover fantaseer om met hem weg te gaan. Ik ga naast hem staan en zou het liefst even tegen hem aankruipen. Of hem zoenen. Het verbaast mij dat hij daar nog helemaal geen initiatief toe heeft genomen, maar tegelijkertijd vind ik het ook wel prettig. Deze spanning kan mij niet lang genoeg in de lucht blijven hangen. Hoewel; ergens zou een beetje ontlading ook geen kwaad kunnen.

"Ik heb veel aan je gedacht toen ik ziek was", zegt hij dan ineens. Verrast kijk ik op. "Aan mij?" Frank knikt en wordt een beetje rood. "Ik ben zo ontzettend blij met ons contact. Ik had mijn middelbare schooltijd weggestopt. Als iets dat niet meer mocht bestaan. Maar zo werkt het in de praktijk gewoon niet, je wist je verleden niet zomaar uit." Ik weet niet zo goed wat ik met zijn cryptische tekst aan moet, maar nog voor ik de tijd krijg er over na te denken, zoent hij me.

WIL JIJ ALS EERSTE OP DE HOOGTE ZIJN VAN DE NIEUWE AFLEVERING VAN DE SINGLE AVONTUREN VAN EVA?

Meld je dan aan voor onze exclusieve WhatsApp-dienst:

  • Zet het nummer 0613651435 in je contacten
  • Stuur de tekst 'EVA AAN' via WhatsApp naar bovenstaand nummer
  • NB: je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding
  • Vanaf nu word je als eerste op de hoogte gesteld van de publicatie van een nieuwe aflevering. Snel en gemakkelijk via WhatsApp!
  • Afmelden? App 'EVA UIT' naar hetzelfde nummer

Meer weten over deze WhatsApp-dienst? Klik hier!