Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Samen koken in de keuken
Foto: Hollandse Hoogte
De single avonturen van Eva

Deel 43: Frank vraagt Eva mee op reis:
You only live once...

E

Eva is de beste vriendin van Helen, die al jaren een dagboek bijhoudt in VROUW Magazine. Na een heftige periode vol teleurstellende relaties, waarin zij ook nog eens haar kinderwens definitief moest opgeven, is Eva aan het daten geslagen. En een vaste relatie? Daar zit ze écht niet op te wachten.

Dinsdag

Ivo en ik hebben een dag vrij genomen en liggen heerlijk te relaxen in een wellness center. Ik had me al een beetje voorgesteld dat het hilarisch zou worden, met een gay vriendje naar een setting met alleen maar blote mensen, maar ik heb echt al een paar keer buikpijn van het lachen gehad. "Houd op, we lachen ze gewoon uit", proest ik zachtjes, terwijl ik mijn gezicht verberg achter een tijdschrift. "Nee meid, we lachen niemand uit, we hebben gewoon de grootste lol om het feit dat we er vrijwillig voor kiezen om op deze manier onze dag door te brengen. In véél te hete hokken, in véél te koude baden, met heel veel blote mensen. Gelukkig hebben we alles al betaald…"

We hebben inderdaad voor een full package deal gekozen, met een behoorlijk prijskaartje. We lunchen en dineren hier, we hebben vanmorgen een massage gehad, zo staat er een facial op de planning én we hebben nog een hammambehandeling geboekt. Maar… we zijn er echt even uit, roepen we steeds tegen elkaar. "Nou, lees even door, over een kwartiertje begint de eclectische opgieting onder begeleiding van dolfijngeluiden met de geur van ylangylang-olie", zegt Ivo met een streng gezicht. Ik knik en verdiep me weer in een artikel over happy singles. Hoe toepasselijk.

Woensdag

Frank is bij mij en staat te koken, het voelt heel echt allemaal. Vorige week opperde hij al om bij mij te komen eten en dan zelf een van zijn favoriete gerechten te bereiden. Terwijl hij bezig is met de pannen, dek ik de tafel. "Wat voelt het vertrouwd, hè", hoor ik hem zeggen. Hij ervaart het dus net zo. Maar ik weet dat hij binnenkort weer weggaat. Dus ik kan me wel heel erg gaan hechten aan dit fijne gevoel, het is tóch maar tijdelijk.

"Weet je zeker dat je niet met mij mee wil? Of een paar weken langs wilt komen? You only live once, Eef." Hij zegt het met een gemak waar ik me een klein beetje aan stoor. Ik heb hier een huis, een hypotheek, een baan, ouders en vrienden. Ik kan dat toch niet allemaal achterlaten om mijn gevoel te volgen? Ik ken hem amper. Ik was tot een paar weken terug overtuigd van mijn happy single-leven en daar sta ik nog steeds wel achter. Ik ben zo in gedachten dat ik nog niet heb geantwoord. En blijkbaar haalt Frank daar zijn antwoord uit, want ineens voel ik zijn armen om me heen.

"Ik houd erover op. Ik vind je gewoon heel leuk en ik zou het liefst samen met jou van de wereld genieten. Maar ik begrijp ook dat je die stap niet zomaar neemt, en al helemaal niet als je iemand net hebt her-ontmoet." Ik knik en word een beetje emotioneel van zijn begripvolle woorden. Precies op het juiste moment zoent Frank me. Zijn passie drijft het gesprek van zojuist naar de achtergrond. Oh, wat is deze man heerlijk.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van de nieuwe aflevering van de Single avonturen van Eva? 

Meld je dan aan voor onze exclusieve WhatsApp-dienst:

  • Zet het nummer 0613651435 in je contacten
  • Stuur de tekst 'EVA AAN' via WhatsApp naar bovenstaand nummer
  • NB: je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding
  • Vanaf nu word je als eerste op de hoogte gesteld van de publicatie van een nieuwe aflevering. Snel en gemakkelijk via WhatsApp!
  • Afmelden? App 'EVA UIT' naar hetzelfde nummer

Meer weten over deze WhatsApp-dienst? Klik hier!