Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Wandelen in het bos
Foto: Hollandse Hoogte
De single avonturen van Eva

Deel 44: Ik ben zo bang dat hij iets gaat vertellen
waar ik niet mee kan leven...

E

Eva is de beste vriendin van Helen, die al jaren een dagboek bijhoudt in VROUW Magazine. Na een heftige periode vol teleurstellende relaties, waarin zij ook nog eens haar kinderwens definitief moest opgeven, is Eva aan het daten geslagen. En een vaste relatie? Daar zit ze écht niet op te wachten.

Dinsdag

"Een paar weken met hem meegaan, kan toch geen kwaad? Wanneer ben je voor het laatst echt op vakantie geweest?" Helen kijkt me vragend aan. Ik haal m'n schouders op. Echt op vakantie? Ik doe vooral aan weekendjes weg. Ik ben ook helemaal niet zo'n wereldreiziger. En om dan meteen letterlijk naar het andere einde van de wereld te vliegen met een man die ik net heb ontmoet. Ik spreek mijn twijfels hardop uit, maar Helen wuift ze weg. "Je hebt hem niet net ontmoet. Je hebt bijna een jaar bij hem op school gezeten, dus je kent hem al heel lang."

Ik sta op, omdat ik onrustig word van het gesprek. "Helen, deze man was ineens van de aardbodem verdwenen. Van de ene op de andere dag hoorde niemand meer iets van hem en ik voel aan alles dat hij niet meer over die tijd wil praten."

Ook dat maakt geen indruk op mijn beste vriendin. "Pubers! Zo zijn pubers! Ik zie het nu aan Max, die gaat ook steeds meer zijn eigen gang. Ik ben de grip op mijn eigen zoon steeds meer aan het kwijtraken. Misschien heeft hij wel iets gedaan waar z'n ouders woedend over waren. Ingebroken bijvoorbeeld. Of brand gesticht. En dat hij daar nu niet meer over wil praten."

Ik schud mijn hoofd. "Nee, dat is het niet, kwajongensgedrag kun je bijna 30 jaar later best opbiechten. Er zit meer achter. En ik ga niet eens over een vakantie naar Australië nadenken als ik de onderste steen niet boven heb gekregen. Maar ik ga niets forceren, ik wil dat hij er wel achter staat dat hij zijn geheim met mij deelt." Helen zucht vermoeid en ik zie aan haar gezicht dat ze het onderwerp laat rusten. Eindelijk.

Zaterdag

Het is koud, veel te koud eigenlijk voor een boswandeling, maar Frank stond er op dat we even naar buiten gingen. Waar ik duizend maal liever met een kop thee op de bank had gezeten, loopt hij liever het 'freezing-klimaat' te trotseren met een paar wandelschoenen aan. Die heb ik niet eens! Ik kijk naar beneden en zie hoe mijn witte sneakers van kleur veranderen. "Lekker hè, even een frisse neus halen", hoor ik hem zeggen. "Fris? M'n neus vriest er bijna af!" Frank schiet in de lach, staat stil en trekt mij tegen zich aan. "Wat ben je toch een prinsesje. Ik vind het wel schattig." Ik voel zijn warmte langzaam door mijn kleren heen trekken en geniet er in stilte van.

"Hey Eef, er is iets waar ik het toch nog met je over wil hebben."

Mijn hart mist een slag. Ik weet precies waar hij op doelt. En hoewel ik er ontzettend nieuwsgierig naar ben, ben ik ook bang dat hij mij iets gaat vertellen waar ik niet mee kan leven. En dat de bubbel waar ik in leef als een zeepbel uiteenspat.

WIL JIJ ALS EERSTE OP DE HOOGTE ZIJN VAN DE NIEUWE AFLEVERING VAN DE SINGLE AVONTUREN VAN EVA? 

Meld je dan aan voor onze exclusieve WhatsApp-dienst:

  • Zet het nummer 0613651435 in je contacten
  • Stuur de tekst 'EVA AAN' via WhatsApp naar bovenstaand nummer
  • NB: je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding
  • Vanaf nu word je als eerste op de hoogte gesteld van de publicatie van een nieuwe aflevering. Snel en gemakkelijk via WhatsApp!
  • Afmelden? App 'EVA UIT' naar hetzelfde nummer

Meer weten over deze WhatsApp-dienst? Klik hier!