Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

De single avonturen van Eva | koppel houdt handen vast
Foto: Hollandse Hoogte
De single avonturen van Eva

Deel 45: Misschien ga ik toch wel
een paar weken naar hem toe

E

Eva is de beste vriendin van Helen, die al jaren een dagboek bijhoudt in VROUW Magazine. Na een heftige periode vol teleurstellende relaties, waarin zij ook nog eens haar kinderwens definitief moest opgeven, is Eva aan het daten geslagen. En een vaste relatie? Daar zit ze écht niet op te wachten.

Maandag

Verknipt dus. Hij is hartstikke verknipt. En hoewel ik daar bijzonder weinig van merk, liegen de feiten er niet om. Frank is niet vrijwillig van school gegaan. Hij is gevlucht. Gevlucht met zijn ouders. Afgelopen weekend vertelde hij mij wat er nou gebeurd was. Waarom hij nou van de ene op de andere dag verdwenen was.

Zijn vader was een fraudeur - en niet zo zuinig ook. Diverse schuldeisers, de politie en de Belastingdienst hadden hem op de hielen gezeten. In plaats van boete doen voor zijn stommiteiten, zette de man zijn gezin in de auto en reed letterlijk weg voor de problemen. Ook in de landen waar ze tijdens hun vlucht terechtkwamen, wist zijn vader zich iedere keer weer in de nesten te werken. Het gezin ging van straatarm naar schatrijk en weer terug.

"Mijn jeugd is extreem instabiel geweest. En als de spanningen te hoog opliepen, botvierde hij dat op ons. We hebben wat klappen van die man gehad. Ik ben blij dat hij dood is." Hij zei het sterk, maar ik vond het ontzettend verdrietig en zielig om te horen. Ze hebben in talloze landen gewoond en lang een zwervend bestaan vol leugens geleid. Dat Frank zelf ook niet lang op één plek kan blijven, is daarmee verklaard.

Ik kan me alleen niet voorstellen dat hij geen enorme tik van de molen van het hele gebeuren heeft gekregen. Als je een gewelddadige leugenachtige vader hebt, dan krijg je daar toch wel iets van mee? Dan heb je statistisch gezien toch een kans van 100% om verknipt te zijn? Het verhaal spookt al dagen door mijn hoofd. En hoewel mijn verstand juist zegt dat ik afstand van deze man moet nemen, zegt mijn gevoel juist dat ik hem moet koesteren.

Ik heb zelfs al gekeken wat een ticket Australië kost. Misschien ga ik toch wel een paar weken naar hem toe. Wat heb ik ermee te verliezen? Ik hoef me niet aan hem te binden, maar kan het toch gewoon een tijdje leuk met hem hebben? Ik heb besloten er even met niemand over te praten. Ik wil in deze beslissing niet beïnvloed worden door het enthousiasme van Helen of Ivo bijvoorbeeld.

Vrijdag

"Waarom heb je zo lang gewacht om het mij te vertellen?" Ik wil dat weten. Dit had hij veel eerder kunnen melden. Frank schiet in de lach. "Lang? Ik heb een paar weken geleden voor het eerst weer op je deur geklopt! Ik loop er gewoon niet graag mee te koop, dat begrijp je toch? Ik wil zeker weten dat ik iemand kan vertrouwen, voordat ik het deel. En dat gevoel heb ik bij jou."

Hij kijkt me diep aan en ik word er verlegen van. "Ik voel me hier thuis, Eef. Bij jou. Dat heb ik nog nooit gehad." "Waarom ga je dan weer weg?" Ik vraag het vrij fel, feller dan ik bedoel. Hij slaat zijn ogen neer. "Dat weet ik niet. Het is die eeuwige onrust. Ik voel me hier thuis, maar tegelijkertijd trekt de wereld. Ik wil oude vrienden bezoeken, en nieuwe vrienden maken. Ik heb nooit geleerd ergens lang te blijven. Voordat ik bij je in de klas kwam, was ik ook al zes keer verhuisd."

"Maar je kunt het toch leren?" Ik hoor zelf ook wel hoe kinderachtig en drammerig dat klinkt. "Misschien, ooit. Nu nog niet." Ik voel tranen in mijn ogen prikken. "Ik ga met je mee", zeg ik dan. En direct daarna begin ik te huilen.

WIL JIJ ALS EERSTE OP DE HOOGTE ZIJN VAN DE NIEUWE AFLEVERING VAN DE SINGLE AVONTUREN VAN EVA? 

Meld je dan aan voor onze exclusieve WhatsApp-dienst:

  • Zet het nummer 0613651435 in je contacten
  • Stuur de tekst 'EVA AAN' via WhatsApp naar bovenstaand nummer
  • NB: je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding
  • Vanaf nu word je als eerste op de hoogte gesteld van de publicatie van een nieuwe aflevering. Snel en gemakkelijk via WhatsApp!
  • Afmelden? App 'EVA UIT' naar hetzelfde nummer

Meer weten over deze WhatsApp-dienst? Klik hier!