Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte | CAMERA PRESS/MC
De single avonturen van Eva

Deel 46: 'Als zijn handen mijn jurkje omhoog
schuiven, stel ik mijn slaapplan maar uit'

E

Eva is de beste vriendin van Helen, die al jaren een dagboek bijhoudt in VROUW Magazine. Na een heftige periode vol teleurstellende relaties, waarin zij ook nog eens haar kinderwens definitief moest opgeven, is Eva aan het daten geslagen. En een vaste relatie? Daar zit ze écht niet op te wachten.

Maandag

Helen gilt in mijn oor, net zoals Ivo deed toen ik hem belde om te vertellen dat ik een paar weken met Frank mee naar Australië ga. Ik word er alleen maar onrustiger van. Ik heb dan wel tegen Frank gezegd dat ik mee ga en ik sta er ook wel achter, maar dat neemt niet weg dat ik er nauwelijks van kan slapen. Ik heb er zelfs al twee keer om gehuild.

"Dat is alleen van opwinding," gilt Helen. Ik druk haar visie meteen de kop in. "Nee Helen, dat is niet alleen van opwinding. Ik heb er zin in, maar ik ben er ook onzeker over. Ik ga naar de andere kant van de wereld met een vent die ik amper ken, maar waar ik wél van weet dat ie uit een volstrekt verknipt gezin komt. Wat als hij zich daar ontpopt tot een slap aftreksel van zijn vader? Dan zit ik daar dus maar mooi in m'n eentje." 

Dat relaas had ik ook al aan Ivo opgehangen, die er niet al te ingewikkeld over deed. "Dan kom ik je toch halen meid. Gaan we ter plekke nog een feestje bouwen. Maak je er nou maar niet te druk over."

Ik hoor Helen diep zuchten aan de andere kant van de lijn. 
- "Als je er niet honderd procent achter staat, moet je het niet doen hè?"
- "Jawel, ik sta er wel achter. Maar met gemengde gevoelens. Die worden pas weggenomen als ik ervaar dat het echt de juiste beslissing is."
- "Wanneer krijgen wij 'm eigenlijk te zien?"

Ik had dat in het weekend ook al bedacht; ik kan niet vertrekken zonder dat mijn beste vrienden uitgebreid kennis met hem hebben gemaakt. Ik stel daarom voor om vrijdag voor het hele spul te koken. Helen hapt meteen toe: "Leuk, leuk! Maak ik cocktails. Ik heb wel weer eens zin om lekker dronken te worden!"

Vrijdag

Het was een topavond. Ik had Ivo, Helen en Boris van tevoren op het hart gedrukt om niet over Franks verleden te beginnen, maar dat deed hij na drie van Helens mierzoete cocktails zelf. De hele tafel was stil en luisterde aandachtig. Ik vond het fijn dat het besproken werd, anders was het toch in de lucht blijven hangen.

Ik spoel nog wat glazen om, terwijl Frank in de woonkamer de kamer weer een beetje fatsoeneert.
"Wat een schatje is Ivo zeg.
Ik schiet in de lach. Ik merkte aan alles dat Ivo Frank wel zag zitten. Waar hij zich normaal nogal pittig op kan stellen, was hij nu uitermate lief.

"Ja, Ivo is heel leuk. We kennen elkaar nog niet zo lang, maar het voelt als een eeuwigheid." Frank staat inmiddels naast me en trekt de vaatdoek uit mijn handen. Ik verdrink in zijn mooie ogen en voel de wereld onder me draaien.

"Je hebt teveel gedronken, lieve vrouw." fluistert hij in mijn oor. Ik kan er niets tegen in brengen. Langzaam trekt hij mij mee de slaapkamer in. En daar laat ik me languit op bed vallen. Eigenlijk was ik van plan om heel snel te gaan slapen; ik heb morgen redelijk bijtijds een afspraak en wil niet al te verrot mijn bed uit komen.

Maar als ik voel hoe mijn jurkje door Franks grote sterke handen langzaam omhoog wordt geschoven, besluit ik om die plannen nog maar even uit te stellen.

WIL JIJ ALS EERSTE OP DE HOOGTE ZIJN VAN DE NIEUWE AFLEVERING VAN DE SINGLE AVONTUREN VAN EVA?

Meld je dan aan voor onze exclusieve WhatsApp-dienst:

  • Zet het nummer 0613651435 in je contacten
  • Stuur de tekst 'EVA AAN' via WhatsApp naar bovenstaand nummer
  • NB: je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding
  • Vanaf nu word je als eerste op de hoogte gesteld van de publicatie van een nieuwe aflevering. Snel en gemakkelijk via WhatsApp!
  • Afmelden? App 'EVA UIT' naar hetzelfde nummer

Meer weten over deze WhatsApp-dienst? Klik hier!