Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Eva pakt haar koffer in
Foto: Hollandse Hoogte
De single avonturen van Eva

Deel 47: 'Ik word vader'
deelt hij luchtig mee...

E

Eva is de beste vriendin van Helen, die al jaren een dagboek bijhoudt in VROUW Magazine. Na een heftige periode vol teleurstellende relaties, waarin zij ook nog eens haar kinderwens definitief moest opgeven, is Eva aan het daten geslagen. En een vaste relatie? Daar zit ze écht niet op te wachten.

Dinsdag

Altijd als ik op vakantie ga, krijg ik de ziekelijke behoefte allemaal onzinnigheden te kopen. Alsof er in het land waar ik naartoe ga, geen winkels zijn. Maar nu ga ik bijna een maand weg en dat maakt me helemaal extreem onrustig. Ik probeer online nog even een gave bikini te scoren, maar het wil niet lukken.

Zeulen met koffers

"Lieve vrouw, als je ergens goed voor bikini's kunt slagen, is het Australië wel volgens mij. En neem nou ook geen koffers vol mee hè? Daar loop je dan alleen maar mee te zeulen." Ik ben ergens blij met deze praktische tip van Frank, maar het benadrukt ook wel meteen weer de verschillen tussen ons.

'Zeulen met koffers', ik ben meer type 'koffers worden keurig uitgepakt in het hotel en pas weer ingepakt voor de terugreis'. Oh en dan brengt iemand mijn koffers dus van de taxi naar de kamer en weer terug. Frank is van plan in die maand tijd half Australië met mij door te rijden. En ik gok dat ik daar gewoon mijn eigen koffers moet dragen.

Niet als een verrassing

"Vind je het niet vervelend dat ik met je mee ga? Ik bedoel; zonder mij had je er toch een heel andere reis van gemaakt…" Frank haalt zijn schouders op. "Ja het zal anders worden dan aanvankelijk gepland, maar ik vind dit ook leuk. En daarbij blijf ik natuurlijk nog een paar maanden langer. Dan kan ik dan alsnog alles doen wat ik wil."

Dit komt voor mij uiteraard niet als een verrassing, maar nu hij het zo hardop uitspreekt, voelt het als een klap in mijn gezicht. Hij blijft daar. Het is geen reis die we samen beginnen en samen eindigen. Ik mag even met hem mee, even aan zijn lifestyle ruiken. En dan moet ik mijn eigen leven weer zien op te pakken, zonder Frank.

Althans, zonder Frank in mijn directe nabijheid. Ik kijk er echt naar uit weg te gaan, maar er is een ruis op de lijn, een donkere wolk boven de trip. Ik kan niet onbevangen gelukkig zijn. Ik ben veel te bang dat ik te verliefd op hem word en dat de teleurstelling enorm is als hier een einde aan komt.

Donderdag

Ik sta op de lift te wachten als Roy ineens naast me komt staan. Ik schrik. Ik heb hem al een tijdje niet gezien en hij weet nog niets van mijn reisplannen. Ik heb absoluut geen zin daar nu met hem over te beginnen en zoek koortsachtig naar een koetjes-en-kalfjes-onderwerp.

"Ik word vader", zegt hij vrij luchtig, terwijl hij volstrekt onnodig nog een paar keer op de liftknop drukt. Ik heb Roy allang en breed geparkeerd, maar raak toch flink van slag door deze opmerking. Vader? Hoe lang is ze al zwanger? Wie is het? Is het gebeurd toen hij ook al met mij rommelde?

Duizend vragen

Ik wil duizend vragen stellen, maar dan gaan de liftdeuren open. Tijd om te reageren krijg ik niet, want Frank stapt naar buiten en zoent mij vol op mijn mond. "Dag schoonheid. Oh wat ben ik blij dat ik je nog even tref. Was je onderweg naar je werk?"

Ik knik beduusd en kijk Roy na die de lift instapt. "Hey, ik spreek je nog wel", zegt hij wat ongemakkelijk. En dan sluiten de deuren. Frank fronst zijn wenkbrauwen. "Dat is je ex hè?" "Ik doe niet aan exen, ik doe niet aan relaties, weet je nog", zeg ik kriegel.

WIL JIJ ALS EERSTE OP DE HOOGTE ZIJN VAN DE NIEUWE AFLEVERING VAN DE SINGLE AVONTUREN VAN EVA?

Meld je dan aan voor onze exclusieve WhatsApp-dienst:

  • Zet het nummer 0613651435 in je contacten
  • Stuur de tekst 'EVA AAN' via WhatsApp naar bovenstaand nummer
  • NB: je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding
  • Vanaf nu word je als eerste op de hoogte gesteld van de publicatie van een nieuwe aflevering. Snel en gemakkelijk via WhatsApp!
  • Afmelden? App 'EVA UIT' naar hetzelfde nummer

Meer weten over deze WhatsApp-dienst? Klik hier!