Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Vrouw wil man zoenen
Foto: Hollandse Hoogte | Eye Candy / Rex Features
De single avonturen van Eva

Deel 48: Als ik bij Roy voor de deur sta, merk ik
dat ik nerveus ben. Waarom?

E

Eva is de beste vriendin van Helen, die al jaren een dagboek bijhoudt in VROUW Magazine. Na een heftige periode vol teleurstellende relaties, waarin zij ook nog eens haar kinderwens definitief moest opgeven, is Eva aan het daten geslagen. En een vaste relatie? Daar zit ze écht niet op te wachten.

Maandag

Het blijft door mijn hoofd spoken en dat wil ik helemaal niet. Roy krijgt een kind. Het past zo niet bij het beeld dat ik van hem heb. Ik vind hem categorie 'eeuwige vrijgezel', net als ik eigenlijk.

Het steekt ook, misschien omdat ik zelf geen kinderen kan krijgen, maar vooral omdat de kans heel groot is dat deze baby tijdens onze periode is verwekt of in elk geval kort daarna. Zo speciaal ben ik dus blijkbaar echt niet voor hem geweest.

Ik heb in elk geval nooit een vrouw bij hem gezien. In zijn appartement heeft de laatste weken nauwelijks licht gebrand, dan zat hij zeker bij haar… Gek hoe het in je hoofd al vorm krijgt. Ik zie er een vrouw bij, donker haar, lang. Ze is heel anders dan ik. Waar baseer ik dat nou op? Ze kan net zo goed hartstikke blond zijn! Ik knijp even heel hard mijn ogen dicht, om mijn gedachten te verzetten. Het mislukt, zoals altijd. Het is een tik die ik al sinds mijn kindertijd heb.

Dan neem ik een besluit. Ik ga deze week even bij Roy langs. Gewoon even als vrienden bijkletsen en vragen hoe en wat. Ik kan er in mijn hoofd mee bezig blijven, maar ik kan veel beter duidelijkheid zien te krijgen. Dat werkt bij mij het beste. En met mijn mooie reis in het vooruitzicht is het verstandig mijn geest zo leeg mogelijk te maken. Met dat in gedachten, trek ik mijn yogabroek aan. Even lekker naar de sportschool om een lesje bij te wonen. Zennn!

Vrijdag

Ik heb Frank niet verteld dat ik met Roy heb afgesproken. Wat niet weet, wat niet deert. Bovendien is Frank druk met het bezoeken van zijn vrienden. Ik zie hem zondag pas weer. Ik heb Roy gisteren een appje gestuurd, zo luchtig mogelijk. 'Hey, koffie doen vrijdag? Het was zo'n ongemakkelijk haastig gebeuren bij de lift vorige week. Ik ben wel benieuwd naar deze bijzondere wending in je leven!' Hij reageerde vrij snel en positief.

Nu ik bij hem voor de deur sta, merk ik dat ik nerveus ben. Mijn handen zijn koud en ik hoor mijn hart kloppen. Waarom toch?

Als hij open doet, voel ik direct weer die spanning van toen. Ik baal ervan. Hij geeft me uitbundig drie zoenen en trekt me daarna even dicht tegen zich aan. Ik snuif zijn luchtje op. Zo lang heeft het tussen ons niet geduurd, maar de herinneringen zijn heel sterk. Wat ruikt hij lekker. Als we even later tegenover elkaar in zijn woonkamer zitten, wil ik meteen die ene, voor mij zo belangrijke vraag, op tafel gooien: Van wie is de baby? Maar Roy is mij voor.

"Ik heb gehoord dat je een verre reis gaat maken? Met een man die je nog maar net kent?" Ik kijk hem verbaasd aan. Van wie heeft hij dat gehoord dan?

"Mevrouw Rijn van hierboven… Als je iets geheim wilt houden, moet je het haar niet vertellen, Eef..." Hij lacht en ik smelt.

"Ach ja, ik heb er met haar over staan praten inderdaad. Haar dochter woont in Australië, vandaar." Ik wil hem niet vertellen over Frank. Ik wil hem zoenen. Shit, dit koffiedrinken verloopt totaal niet zoals ik het in gedachten had.

WIL JIJ ALS EERSTE OP DE HOOGTE ZIJN VAN DE NIEUWE AFLEVERING VAN DE SINGLE AVONTUREN VAN EVA?

Meld je dan aan voor onze exclusieve WhatsApp-dienst:

  • Zet het nummer 0613651435 in je contacten
  • Stuur de tekst 'EVA AAN' via WhatsApp naar bovenstaand nummer
  • NB: je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding
  • Vanaf nu word je als eerste op de hoogte gesteld van de publicatie van een nieuwe aflevering. Snel en gemakkelijk via WhatsApp!
  • Afmelden? App 'EVA UIT' naar hetzelfde nummer

Meer weten over deze WhatsApp-dienst? Klik hier!