Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Eva gaat op reis
Foto: Hollandse Hoogte
De single avonturen van Eva

Deel 49: 'ik ga met deze man
nooit het ideale plaatje vormen'

E

Eva is de beste vriendin van Helen, die al jaren een dagboek bijhoudt in VROUW Magazine. Na een heftige periode vol teleurstellende relaties, waarin zij ook nog eens haar kinderwens definitief moest opgeven, is Eva aan het daten geslagen. En een vaste relatie? Daar zit ze écht niet op te wachten.

Maandag

"Ben je er bijna klaar voor?"

Franks ogen stralen. Ik wil enthousiast reageren, maar het lukt me niet. Althans, niet zoals ik dat zou doen als ik écht enthousiast was. Ik voer een klein toneelstukje op. In mijn hoofd is het een chaos. Over een paar dagen vertrekken Frank en ik naar Australië en ik heb vrijdag seks gehad met Roy.

Van Helen moet ik het als afscheidsseks zien en er vooral niet te moeilijk over doen. En Ivo heeft mij met woorden van soortgelijke strekking om de oren geslingerd. Ik wilde het niet. Ik wilde alleen maar weten met wie hij een kind kreeg. Maar toen ik hem zag, rook en voelde, wilde ik de liefde met hem bedrijven.

"Je hebt gewoon voor jezelf even een punt willen maken, Eva. Even laten zien dat je Roy ook nog wel kunt krijgen. Daar moet je alleen wel mee ophouden. Je gaat het nu een kans geven met Frank en het is naar hem niet eerlijk toe als jij je, telkens als je met andere mannen bent, niet onder controle kunt houden. Je bent geen vrijgezel meer hè?"

Ivo duwt mij in een hoekje waar ik helemaal niet wil staan. Ik wil geen relatie! Ik vind het prima om een paar weken met Frank door Australië te reizen, maar ik ga met deze man never nooit het ideale plaatje vormen. Hij blijft vluchten namelijk. Of de wereld ontdekken, zoals hij het zelf liever noemt. Met dat in gedachten kan ik me gewoon niet 100 procent geven, want als ik echt verliefd word, als ik écht van hem ga houden, dan zal ik er uiteindelijk heel, heel veel verdriet van krijgen.

Ik ben vast voer voor psychologen, heb ik al een paar keer gedacht. De single die zich aan niemand wil binden. Ondertussen weet ik alleen niet of ik er wel verstandig aan doe om overmorgen mee te gaan. Helen en Ivo explodeerden toen ik mijn twijfels voorzichtig uitte. En ze hebben ook wel gelijk: mocht het om wat voor reden dan ook niet worden wat ik ervan verwacht, ga ik gewoon terug. Of ik zit de rit uit, zo lang ga ik nou ook weer niet. En dan ben ik wel weer een ervaring rijker.

Nu ik mezelf dit allemaal heb ingeprent, voel ik weer wat ruimte in mijn hoofd komen. Ik maak er gebruik van door Frank bij zijn hand te pakken en mee te trekken naar mijn bed. Daar hebben we, naast de half ingepakte koffer, geweldige seks. Ik geniet van zijn sterke lijf en zijn zoete geur. Als hij niet zo'n zwerver was, zou ik zo met hem kunnen trouwen …

Woensdag

Helen en Ivo hebben ons samen naar Schiphol gebracht, zo lief! Ze deden allebei hun best om het afscheid zo luchtig mogelijk te houden. Het zou mij niets verbazen als ze van tevoren contact met elkaar hebben gehad om een strategie uit te rollen. Ze waren allebei als de dood dat ik last minute gillend weg zou rennen. Maar nu is dat geen optie meer. We zijn zojuist opgestegen en hebben een heel lange reis voor de boeg. Frank knijpt in mijn hand.

"Ik vind het zo gaaf dat je met mij mee gaat. Ik reis al mijn hele leven alleen, ik weet gewoon niet wat me overkomt!"

WIL JIJ ALS EERSTE OP DE HOOGTE ZIJN VAN DE NIEUWE AFLEVERING VAN DE SINGLE AVONTUREN VAN EVA?

Meld je dan aan voor onze exclusieve WhatsApp-dienst:

  • Zet het nummer 0613651435 in je contacten
  • Stuur de tekst 'EVA AAN' via WhatsApp naar bovenstaand nummer
  • NB: je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding
  • Vanaf nu word je als eerste op de hoogte gesteld van de publicatie van een nieuwe aflevering. Snel en gemakkelijk via WhatsApp!
  • Afmelden? App 'EVA UIT' naar hetzelfde nummer

Meer weten over deze WhatsApp-dienst? Klik hier!