Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte
De single avonturen van Eva

Deel 51: Even twijfel ik, maar ach,
Frank komt vanavond pas thuis...

E

Eva is de beste vriendin van Helen, die al jaren een dagboek bijhoudt in VROUW Magazine. Na een heftige periode vol teleurstellende relaties, waarin zij ook nog eens haar kinderwens definitief moest opgeven, is Eva aan het daten geslagen. En een vaste relatie? Daar zit ze écht niet op te wachten.

Vrijdag

Ik staar naar mijn telefoon, waarop ik een WhatsApp-conversatie voer met Ivo. Hij schrijft dat hij mij mist, dat het op kantoor allemaal maar saai is zonder mij, ik krijg een update over zijn nieuwste verovering – een Spaanse god waar overduidelijk weer geen greintje toekomstmuziek in zit, maar o, wat is de seks toch geweldig – en hij vraagt of ik het leuk heb met Frank.

Ik weet niet zo goed wat ik op die laatste vraag moet antwoorden. Ja, ik heb het leuk. En ik heb ook zeker geen spijt dat ik mee ben gegaan. Er ontbreekt alleen iets. Dat ene wat ik wel bij mijn broer en zijn vriendin zie, bijvoorbeeld. Of bij de meeste andere stellen om mij heen. Die vonk, die X-factor, die meerwaarde. Ik geniet van de reis en van het 'bij Frank zijn', maar in mijn hoofd ben ik al weer een beetje terug in Nederland.

Nee, Frank is het niet voor me. En misschien is geen enkele man het wel voor langere tijd voor me. Maar nu we zo dicht op elkaars lip zitten, merk ik weer hoe ik aan mijn vrijheid gehecht ben. Helen appte gisteren nog dat ik veel te veeleisend ben. Dat ik zo nooit de ware tegen ga komen. Dat vind ik onzin. Je kunt – als je het mij vraagt – niet veeleisend genoeg zijn als het gaat om de man met wie je mogelijk de rest van je leven door gaat brengen.

Frank is een te vrije geest. Een fladderaar. Het komt misschien door zijn jeugd, maar ik merk dat hij moeite heeft zich te hechten. Alles is oppervlakkig en dat begint me meer en meer tegen te staan. Ik hoef echt geen eindeloze diepe filosofische gesprekken met hem te voeren, maar dit is zeker niet wat ik wil.

Ik kan dat Ivo allemaal wel proberen uit te leggen in een WhatsApp-gesprekje, maar dat doe ik liever face-to-face. Bovendien hoor ik dat Frank bijna klaar is met douchen en ik was eigenlijk van plan nog even bij hem onder de straal te kruipen, want eerlijk is eerlijk, ik heb wel extreem fijne seks met deze man.

 

Zaterdag

Frank is vandaag met vrienden op stap en ik heb ervoor gekozen niet mee te gaan. Dat vond hij maar raar, we waren toch samen op reis? Ik wil hem er alleen al een beetje op voorbereiden dat ik over een tijdje ook weer ga. Niet dat hij dat niet weet, maar toch. En even een momentje voor mezelf kan ik best gebruiken. Ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om even te winkelen, daar houdt Frank toch niet van.

Als ik met volle tassen even op een terrasje ga zitten om wat te drinken, merk ik dat er een man naar mij zit te staren. Brutaal kijk ik terug. Flirten; daar kun je mij dus echt voor wakker maken. Het gevoel dat ik krijg als ik beet heb is heerlijk. Het is een knappe vent, duidelijk een stukje jonger dan dat ik ben. Hij wijst op de stoel naast me en trekt zijn wenkbrauwen omhoog.

Even twijfel ik. Is dit wel verstandig? Maar ach, Frank komt vanavond pas thuis en ik heb me aan niemand officieel verbonden. Een drankje kan toch geen kwaad? En zo zit ik niet veel later met Aksel te praten. Een Zweedse toerist die in zijn eentje aan het backpacken is.