Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

De single avonturen van Eva

Deel 54:
De date die 'juicy' moest worden

E

Eva is de beste vriendin van Helen, die al jaren een dagboek bijhoudt in VROUW Magazine. Na een heftige periode vol teleurstellende relaties, waarin zij ook nog eens haar kinderwens definitief moest opgeven, is Eva aan het daten geslagen. En een vaste relatie? Daar zit ze écht niet op te wachten.

Woensdag

Gek dat ik toch een beetje en kater heb. Een zwaar gevoel, helemaal omdat ik vanmorgen ook weer ben begonnen met werken. Het echte leven is weer in volle gang. Ik ben nog steeds moe van de lange reis en ik ben nog niet vooruit te branden. Ik zit wat voor me uit te staren als er ineens een perfecte latte macchiato voor mijn neus wordt neergezet. "Hier meid, even wakker worden. Of zal ik een dubbele espresso voor je halen?"

Ivo woelt even met zijn handen door mijn haar en geeft me een kus op mijn wang. Ik heb hem niet eens aangekeken, al die tijd staat hij achter me. Maar wat voelt het toch weer heerlijk vertrouwd hem om me heen te hebben. Dan ploft hij op mijn bureau, bovenop de aantekeningen die ik net nog heb zitten maken. Quasi-geïrriteerd trek ik het onder zijn kont vandaan.

"Heb je zin in een juicy verhaal?" Ik ben meteen klaarwakker. Het is vrijwel uitgestorven op de afdeling en de paar collega's die er zijn, storen zich absoluut niet aan onze non-actieve werkhouding. Als je het mij vraagt, zitten die zelf ook de halve dag maar wat te Facebooken of te hartenjagen.

"Ik was dus in je appartement, om je planten water te geven…" Ik ga op het puntje van mijn stoel zitten. Het juicy verhaal heeft zich dus afgespeeld in of in de buurt van mijn huis. We trekken tegelijk een enorm ondeugend gezicht en Ivo klapt even hysterisch opgewonden in zijn handen om de spanning te verhogen.

"Vertel nou", roep ik ongeduldig.

"Weet jij wie er recht onder je woont? Heb je die man ooit gezien? Hij heeft een hondje, een Jack Russel volgens mij." Ik weet meteen wie hij bedoelt; een té knappe man, maar inderdaad zonder enige twijfel gay. "NIET!" roep ik, net iets te hard. "NIET!" Twee collega's kijken geïnteresseerd en geamuseerd onze kant op.

"Uhu…", knikt Ivo en verder zegt hij niets.

"Is dit alles? Is dit het juicy verhaal?" Ik trek een teleurgesteld gezicht.

"Nee vriendin, dit is de inleiding. Ik ga je vanavond vertellen wat er precies gebeurd is. Ik heb namelijk een date met 'm, maar eerst kom ik bij jou eten."

Dan springt hij van mijn bureau en kruipt hij weer achter zijn computer. Oh, dit heb ik toch wel gemist hoor. En ik heb Helen ook gemist, ik stuur haar meteen een appje of ze morgen tijd heeft om met mij ergens wat te gaan lunchen. Als ik aan het tikken ben, krijg ik een appje van Frank binnen. Hij 'ratelt' volop over een fietstocht die hij heeft gemaakt en de nieuwe mensen die hij heeft ontmoet. Ik vind het lief dat hij mij op de hoogte houdt. Ik ben blij dat ik even onderdeel van dat leven heb mogen uitmaken.

Donderdag

Wat een gek idee dat Ivo mogelijk een verdieping onder mij ligt, denk ik als ik ergens rond 06.00 uur klaarwakker op mijn telefoonscherm staar. Ik twijfel of ik hem een berichtje zal sturen. Wat als hij er wakker van wordt? Ik zie dat hij om 02.10 voor het laatst online is geweest. Die heeft het dus heel laat gemaakt. Ik zet mijn telefoon uit en probeer de slaap nog een beetje te vatten.

WIL JIJ ALS EERSTE OP DE HOOGTE ZIJN VAN DE NIEUWE AFLEVERING VAN DE SINGLE AVONTUREN VAN EVA?

Meld je dan aan voor onze exclusieve WhatsApp-dienst:

  • Zet het nummer 0613651435 in je contacten
  • Stuur de tekst 'EVA AAN' via WhatsApp naar bovenstaand nummer
  • NB: je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding
  • Vanaf nu word je als eerste op de hoogte gesteld van de publicatie van een nieuwe aflevering. Snel en gemakkelijk via WhatsApp!
  • Afmelden? App 'EVA UIT' naar hetzelfde nummer

Meer weten over deze WhatsApp-dienst? Klik hier!