Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Vrouw op telefoon
Foto: Hollandse Hoogte
De single avonturen van Eva

Deel 55: Een spannende klik
met een 'nerd' van Tinder

E

Eva is de beste vriendin van Helen, die al jaren een dagboek bijhoudt in VROUW Magazine. Na een heftige periode vol teleurstellende relaties, waarin zij ook nog eens haar kinderwens definitief moest opgeven, is Eva aan het daten geslagen. En een vaste relatie? Daar zit ze écht niet op te wachten.

Donderdag

"Ben je verliefd?"

Ivo schudt zijn hoofd. "Nee schat, je kent mij toch. Daar doe ik niet aan. Ja, ik denk natuurlijk wel dat ik verliefd ben, maar mijn verstand zegt ook wel dat de nieuwigheid er over een paar weken weer vanaf is. We hebben het leuk samen en over de seks hoor je mij niet klagen - integendeel. Ik vind het trouwens wel een ongemakkelijk idee dat jij in het appartement boven ons ligt. Je bent al een paar keer door mijn gedachten geschoten terwijl we bezig waren. Zou ze het horen, denk ik dan…"

Seks. Dat is voor mij ook alweer te lang geleden. Wat mij betreft mag er wel weer iets spannends gebeuren, maar daar zal ik toch echt zelf het initiatief voor moeten nemen. De leuke mannen komen natuurlijk niet zomaar spontaan aan je deur kloppen. Ik heb al een tijdje niet meer op Tinder gezeten en besluit dat ik daar maar weer eens een kijkje moet gaan nemen.

De eerste dertig mannen die ik voorbij zie komen, veeg ik allemaal met een vies gezicht van mijn scherm. Het is drie keer niks, zijn de leuke mannen op of zo? Maar dan zie ik een vent die mijn interesse wel wekt. Ik besluit niet direct een beslissing te nemen, maar het even te laten bezinken.

Ik zet, met de telefoon in mijn hand, een kop koffie en blijf al die tijd naar het scherm staren. Wat is het toch wat ik zo interessant vind aan deze man? Hij is niet extreem knap, hij ziet er zelfs een beetje goofy uit. Het zou zomaar eens zo'n überslimme ICT-man kunnen zijn. Een nerd dus, ver weg van type 'gespierde sportschoolman' dus. Toch ga ik ervoor.

En daar houd ik het voor nu even bij. Als ik vanavond geen reactie heb, ga ik wel weer verder kijken. Voor nu blijft het overzichtelijk.

Vrijdag

Ik ben al de hele dag aan het appen met Nicolaas, de 'nerd' van Tinder. Hij is extreem gevat en ik heb al een paar keer hardop om hem moeten lachen. Gisterenavond laat kreeg ik het bericht dat we een match waren en sinds dat moment hebben we contact. Heel gek hoe je soms met mensen al vanaf de eerste seconde een leuke klik kunt hebben. We weten nog nauwelijks iets over elkaar, maar de gesprekken lopen, weliswaar via WhatsApp, geweldig gesmeerd.

Er hangt een spanning, Nicolaas heeft al een paar keer wat seksueel getinte toespelingen gemaakt en ik probeer hem ook een beetje uit zijn tent te lokken. Hij hapt prima. Het zou zo makkelijk zijn om hem vanavond uit te nodigen of ergens met hem af te spreken, maar ik heb me voorgenomen om de spanning wat verder op te laten lopen. Ik heb wel zin in een explosie.

Hij is inderdaad, zoals ik al een beetje aan zijn foto zag, een knappe kop. Figuurlijk dan: hij heeft een heel hoge functie in het bedrijfsleven. Hij heeft nog wat meer foto's van zichzelf toegestuurd en daarop wordt wel bevestigd dat hij qua looks mijn type niet is. Maar dat hoeft ook niet altijd. Uiterlijk is ook maar uiterlijk, het is het innerlijk dat echt telt, toch?

Als hij vraagt of we Facebookvrienden kunnen worden, twijfel ik even. Ik zit er niet direct op te wachten dat hij al mijn foto's door gaat spitten, maar aan de andere kant: dan kan ik dat bij hem ook doen natuurlijk. Niet veel later, blader ik inderdaad door zijn online albums.

Zo te zien heeft deze man financieel niets te klagen. Ik zie een prachtige auto, een waanzinnig huis en diverse luxe vakantiebestemmingen voorbijkomen. Maar geen vrouw en geen kinderen. Die afspraak moet er echt maar gaan komen volgende week.

WIL JIJ ALS EERSTE OP DE HOOGTE ZIJN VAN DE NIEUWE AFLEVERING VAN DE SINGLE AVONTUREN VAN EVA?

Meld je dan aan voor onze exclusieve WhatsApp-dienst:

  • Zet het nummer 0613651435 in je contacten
  • Stuur de tekst 'EVA AAN' via WhatsApp naar bovenstaand nummer
  • NB: je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding
  • Vanaf nu word je als eerste op de hoogte gesteld van de publicatie van een nieuwe aflevering. Snel en gemakkelijk via WhatsApp!
  • Afmelden? App 'EVA UIT' naar hetzelfde nummer

Meer weten over deze WhatsApp-dienst? Klik hier!