Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Vrouw op telefoon
Foto: Hollandse Hoogte
De single avonturen van Eva

Deel 56: ‘Hij is in het echt al net zo’n hark
als hij er op de foto’s uitziet'

E

Eva is de beste vriendin van Helen, die al jaren een dagboek bijhoudt in VROUW Magazine. Na een heftige periode vol teleurstellende relaties, waarin zij ook nog eens haar kinderwens definitief moest opgeven, is Eva aan het daten geslagen. En een vaste relatie? Daar zit ze écht niet op te wachten.

Woensdag

Nicolaas heeft al twee dagen helemaal niets van zich laten horen en dat zit me behoorlijk dwars. Ons appcontact was gezellig, heel gezellig zelfs. Ik begon me er al een beetje aan te hechten en toen vielen de lijnen dus plotseling stil. De laatste vraag was van mij: ‘Zullen we elkaar deze week een keer ontmoeten?’ En daarna niets meer dus.

Dat vind ik nog het meest frustrerend, dat het bij een cruciale vraag is afgebroken. Hij heeft de functie uitgeschakeld waarmee je kunt zien wanneer iemand voor het laatst online is geweest. Daar heb ik dus ook niks aan. Ivo liet zich er zojuist vrij ongenuanceerd over uit: "Hij is in het echt al net zo’n hark als hij er op de foto’s uitziet. Meid, je hebt je weer veel te veel blindgestaard op die prachtige auto van 'm."

Ik heb er maar even niet op gereageerd. Ik vind Ivo een schatje, maar het draait voor mij niet altijd alleen maar om uiterlijk natuurlijk. Alsof het mij alleen maar om een mooie kop te doen is. We hadden echt een leuk contact en dat mis ik nu gewoon.

Ik kijk voor de zoveelste keer vruchteloos op mijn telefoon als ik besluit het ding even in mijn handtas te leggen om wat meters op mijn werk te gaan maken. Me laten afleiden door een man die ik nog nooit in levende lijven heb ontmoet is niet helemaal mijn ding…

Donderdag

Ik heb me in een comfortabele outfit op de bank laten vallen voor een avondje hardcore binge-watchen. Dat Nicolaas nog iets van zich gaat laten horen, heb ik wel een beetje losgelaten. Ik heb zelfs al weer een match met een andere vent gevonden op Tinder, maar dat gesprek wil nog niet echt vlotten.

Ik had vanavond eigenlijk met Helen afgesproken, maar die belde aan het einde van de middag af. Ze zit niet zo lekker in haar vel, heb ik het idee. Ik had de fut niet om aan te dringen en ergens ben ik ook bang om te horen dat het tussen haar en Boris niet goed gaat. Dat zou ik zo erg vinden.

Als ik halverwege de eerste aflevering mijn telefoon check, zie ik ineens dat ik een WhatsApp-bericht van Nicolaas heb. Mijn hart slaat een tel over. Wat moet ik hier nou weer mee? Ik wil het niet openen, die happigheid gun ik hem niet. Maar ik klap tegelijkertijd ook uit elkaar van nieuwsgierigheid. Wat zou hij als excuus opvoeren voor zijn desinteresse?

Ik leg mijn telefoon weg en neem me voor pas tegen middernacht te reageren. Dat hou ik welgeteld een kwartier vol. Dan móet ik weten wat er met hem aan de hand was.

"Hey leuke vrouw! Ik heb uren gebroed op het berichtje dat ik je bij deze stuur, want helemaal niets verklaart natuurlijk naar behoren waarom ik een paar dagen niets van me heb laten horen. Het vloog me aan, ons contact. Wat ik je niet verteld heb, is dat ik net uit een relatie kom. Dat had ik je moeten zeggen. Het was allemaal blijkbaar nog te vers voor me, ik weet het niet. Ik vond onze conversaties echt heel leuk namelijk. En nog een keer in zo’n korte tijd gekwetst worden, kan ik niet aan."

Jeetje. Wat ik daar nou mee moet, weet ik niet. Heel lief en eerlijk natuurlijk, maar dit neigt toch wel weer naar een heel serieus verhaal. En dat hoeft wat mij betreft ook weer niet. Sterker nog: ik moet daar niet aan denken! Ik zet mijn telefoon uit en besluit er morgen op terug te komen.