Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Ontbijt maken
Foto: Hollandse Hoogte
De single avonturen van Eva

Deel 58: 'Als je zo wordt afgewezen,
druip je toch meteen af!'

E

Eva is de beste vriendin van Helen, die al jaren een dagboek bijhoudt in VROUW Magazine. Na een heftige periode vol teleurstellende relaties, waarin zij ook nog eens haar kinderwens definitief moest opgeven, is Eva aan het daten geslagen. En een vaste relatie? Daar zit ze écht niet op te wachten.

Maandag

Ik word wakker door een appje van Nicolaas en dat is maar goed ook, want ik was blijkbaar vergeten mijn wekker te zetten. Snel spring ik uit bed en draai de kraan van de douche open. Als ik daar even later onder sta, bedenk ik me wat ik hem terug zal sturen. Ik kom er niet uit. Het was een prima etentje, we hadden het echt gezellig samen en ik heb onwijs met hem gelachen, maar in bed leken we wel een totaal andere taal te spreken.

Hij bakte er, om het bot te zeggen, helemaal niks van. Zijn beetje nerdy en goofy look werd in bed door zijn gedrag bekrachtigd. Hij had het vast al wel eens eerder gedaan, maar als iemand mij had gezegd dat ik zijn allereerste was, had ik het ook geloofd. En dan dat accent. Het is zo oppervlakkig van me, maar ik kon er toch echt niet doorheen 'kijken'. Het was ook de ultiem foute combinatie van zijn gestuntel en dat geluid.

Hij bleef ook nog eens slapen – of beter: hij viel na afloop gewoon snoeihard in slaap. Daar zat ik absoluut niet op te wachten, maar ik vond het veel te ongemanierd om hem midden in de nacht nog een keer de straat op te sturen.

Dat heb ik uiteindelijk de volgende ochtend gedaan, heel triest, met een smoes. Ik heb gezegd dat ik een heel vroege zakelijke afspraak had. Om het te bewijzen dofte ik me helemaal netjes op en vertrok ik rond 08.00 uur. We gaven elkaar bij de voordeur een luchtige kus en hij beloofde mij snel te bellen. Ivo heeft het uitgegierd toen ik om 08.10 aanbelde, terwijl we normaal pas om 09.30 op de zaak zouden zijn.

"Meid, we moeten een keer een boek over onze dates schrijven," gilde hij niet veel later vanonder de douche. Ik maakte in zijn keuken een ontbijtje en bedacht dat dit inderdaad niet zo'n gek idee was. We maken wat mee samen. Dat kan de gemiddelde mens in een vaste relatie niet zeggen!

Als ik de kraan dichtdraai, weet ik wat ik terug ga tikken. En zo ingewikkeld is het helemaal niet, ik ga gewoon de waarheid zeggen. Dat ik onze date heel leuk vond, maar dat we in bed geen klik hadden. Dat kan toch?

Woensdag

"Die man heeft een plaat voor z'n kop! Als je zo wordt afgewezen, druip je toch met de staart tussen de benen af? Dan blijf je toch niet appen dat je het nog een keer wil proberen?"

Ivo heeft zojuist een paar van Nicolaas' laatste berichtjes gelezen en weet niet wat hij ziet. Ik zou de goede man natuurlijk ook gewoon kunnen blokkeren, maar ergens vind ik het wel hilarisch wat hij allemaal stuurt. Neem nou zijn laatste bericht: 'Eva, laat me bewijzen dat ik beter kan. Ik ben een man die wat sturing nodig heeft. Een zetje in de juiste richting. En ik wil zo graag dat jij mij dat zetje geeft.' Het is zielig en té grappig tegelijk.

"Ik denk dat hij hartstikke verliefd op je is."

"Ik vrees het ook. En dat zijn natuurlijk wel de engste mannen. Die staan ineens midden in de nacht aan je deur te bellen om je liefde af te dwingen." Terwijl ik het uitspreek, krijg ik er de kriebels van. Je moet er toch niet aan denken dat zoiets gebeurt. Ik besluit hem met een onomwonden afwijzingsapp definitief de deur mijn leven uit te wijzen. En daarna blokkeer ik zijn nummer. Opgeruimd staat netjes.