Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Vrouw pyjama
Foto: Hollandse Hoogte
De single avonturen van Eva

Deel 59: Ik bepaal toch zeker zelf wel
of ik een date doorzet of niet?

E

Eva is de beste vriendin van Helen, die al jaren een dagboek bijhoudt in VROUW Magazine. Na een heftige periode vol teleurstellende relaties, waarin zij ook nog eens haar kinderwens definitief moest opgeven, is Eva aan het daten geslagen. En een vaste relatie? Daar zit ze écht niet op te wachten.

Dinsdag

Ik heb me lekker op de bank genesteld om een serie te bingewatchen. Ik ben morgen een dagje vrij, dus het is geen enkel probleem als het wat later wordt. Ik zat de laatste twee weken zo volgepland, dat ik nauwelijks tijd voor mezelf overhield. Ook vanavond had ik eigenlijk een eetafspraak met wat vriendinnen staan, maar ik heb gecanceled. Gewoon geen zin om mijn haar in de krul te trekken, iets leuks uit mijn kast te zoeken of me op te maken.

Mijn look is dan ook verre van charmant; ik ben nog even snel onder de douche gesprongen na het eten en heb mezelf in een oude joggingbroek met een versleten maar-o-zo-lekker-zittend-shirt gehesen.

Halverwege de tweede aflevering gaat de bel. Kort overweeg ik niet open te doen, maar vanaf de straat is altijd prima te zien dat er licht brandt in mijn huis, dus de beller weet écht wel dat ik er ben. Het zal Ivo wel zijn, bedenk ik me dan. Die rommelt nog steeds wat met mijn benedenbuurman. Daar zal hij wel naartoe gaan of net vandaan komen.

Ik pauzeer de serie en loop naar de voordeur. Als ik opendoe, schrik ik zichtbaar. Nicolaas. Shit. Wat moet ik hier nou mee? Ik heb hem onomwonden laten weten dat hij en ik in bed een complete mismatch waren en dat ik het bij die ene keer wil laten en hem daarna geblokkeerd. Dat was misschien niet mijn allerslimste zet, bedenk ik me nu. Hij heeft natuurlijk mijn adres.

"Hi… wat doe jij nou hier?" Het komt er wat stuntelig uit en ik voel dat mijn hoofd knalrood wordt.

"Ik wil met je praten, maar dat is telefonisch blijkbaar niet mogelijk." Ik kan me best voorstellen dat hij boos is, maar zijn stem klinkt heel rustig.

"Ja eeeh…dat komt nu niet zo heel goed uit", stotter ik wat verder. Hij blijft me vragend aankijken en dan herpak ik mezelf. "Hey Nicolaas, het is misschien niet zo heel fatsoenlijk hoe ik het heb aangepakt, maar ik ben wel eerlijk geweest. Je bent een aardige vent, ik had een leuke date met je, maar als je in zo'n vroeg stadium al merkt dat het in bed niet werkt, kun je maar beter duidelijk zijn, niet? Het spijt me."

"Hoe kun je zoiets na één keer al concluderen?" Zijn toon is totaal anders ineens. Fel en onvriendelijk. Ik schrik ervan en voel een irritatie opkomen. Waar slaat dit nou op? Ik bepaal toch zeker zelf wel wanneer ik een date doorzet of niet?

"Ik kan dat. En als je het goed vindt, ga ik nu verder. Ik zat te werken en heb nog een deadline voor morgen." Dat lieg ik, maar ik wil hem nu zo snel mogelijk weg hebben. Hij maakt geen enkele aanstalten om te gaan, waarop ik gedag zeg en de voordeur sluit. Binnen bel ik direct Ivo op. Die moet nú komen.

Woensdag

"Onze appjes waren leuk, het eerste gesprek was super. Ik kan me niet voorstellen dat ik niet doorhad dat die man gek is!" Ik blijf in cirkeltjes praten over mijn failure met Nicolaas en ik zie aan Ivo's gezicht dat hij er wel een beetje klaar mee is.

"Meid, kappen nu. Ik ga werken, pak jij nog wat uurtjes slaap. Je ziet er moe uit. Nicolaas heeft de boodschap echt wel begrepen nu." Hij geeft me een zoen op mijn voorhoofd en pakt nog een banaan van de fruitschaal voor hij de deur uitloopt. Ik vind het zo lief dat hij een nachtje bij me is gebleven. Ik heb slecht geslapen en besluit inderdaad nog even te gaan liggen. Maar eerst draai ik mijn voordeur op slot.

Gerelateerde onderwerpen