Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Vrouw lach
Foto: Hollandse Hoogte
De single avonturen van Eva

Deel 65: Met die man héb je geen seks,
die man ís seks...

E

Eva is de beste vriendin van Helen, die al jaren een dagboek bijhoudt in VROUW Magazine. Na een heftige periode vol teleurstellende relaties, waarin zij ook nog eens haar kinderwens definitief moest opgeven, is Eva aan het daten geslagen. En een vaste relatie? Daar zit ze écht niet op te wachten.

Maandag

"Roy belde vrijdagavond."

Ik had het Ivo al eerder willen vertellen, maar ik wilde per se zijn gezicht erbij zien. Als hij afgelopen weekend niet weg was geweest, had ik hem er zelfs voor opgezocht. Ivo springt meteen op van zijn stoel en sleurt mij mee de gang op. "Meiheid! Gaat het weer van voor af aan beginnen? Nee toch zeker? Wat moest ie van je?"

Ik merk dat ik meteen weer kriebels in mijn buik voel als ik er over praat. Roy doet iets met mij. Ik hang enorm aan mijn zelfstandigheid, maar als ik zijn ietwat autoritaire stem hoor, ga ik voor de bijl. Hij heeft iets dwingends en dat windt me heel erg op.

"Hij wilde praten. We wonen natuurlijk bij elkaar om de hoek, we lopen elkaar nog wel eens tegen het lijf."

"Ga weg. Hij belde je echt niet voor een vredespraatje. Die wilde weer seks natuurlijk." Ik voel mijn wangen rood kleuren. Hij wilde seks? Ik wilde seks! En hoe. Vanaf de eerste minuut dat we elkaar aan de telefoon hadden, schreeuwde mijn hele lijf: 'Loop de deur uit, ga naar hem toe en laat je beminnen!' Maar ik had me heilig voorgenomen om hard to get te spelen.

"We hebben het even over zijn nieuwe rol als aanstaande vader gehad, maar het was me al snel duidelijk dat hij het daar liever niet over heeft. Het gaat allemaal nogal moeizaam met de moeder van het kind. Onze verstandhouding kenmerkt zich niet door diepgaande gesprekken op emotioneel gebied. Nadat hij het onderwerp snel had geparkeerd, sneed hij een interessanter punt aan. Ik was hem eerder die dag in de lift tegengekomen, en toen liet hij al weten dat hij onze seks zo miste."

Ivo rolt met zijn ogen en ik schiet in de lach. "Je bent naar hem toe gegaan, hè?" Ik knik.

"Ik help je hopen dat het de beste seks ooit was, lieve Eef."

"Oooh, het was geweldig. Ik kan er niets aan doen, Ivo, die man maakt me gewoon gek. Ik ben weerloos in zijn nabijheid. Hij deed de deur open, ik stond daar met knikkende knieën vooral ongemakkelijk te zijn en hij trok mij aan mijn pols resoluut naar binnen om me meteen vol op mijn mond te zoenen. Met zijn andere hand sloot hij zachtjes de deur, waarna hij mij er tegenaan duwde. Het was zoals je dat in een film ziet. Het is nooit onhandig, hij bepaalt wat er gebeurt, ik hoef alleen maar te volgen. Met die man heb je geen seks, die man ís seks."

Net als ik dat zeg, loopt er een collega voorbij, die ik in alle opwinding van het verhaal niet aan had horen komen. Gegeneerd kijk ik hem na en Ivo schiet in de lach. Zou hij het gehoord hebben? Ach, so what. Ik ben ook maar een mens. Ik zie aan Ivo's gezicht dat hij het, ondanks zijn lichte afkeuring, toch weer geweldig vindt dat we elkaar weer hebben gezien. Roy staat altijd garant voor wat spannende verhalen.

"En nu?"

"Nu weet ik het niet. Ik zie het wel."

Zaterdag

Wessel én Roy; twee leuke mannen en ik heb er gewoon sinds vorige week een vrije keuze uit. Ik hoef maar te bellen en ze staan allebei klaar. Ja, los van elkaar dan, ik heb ze niet op de hoogte gesteld van elkaars bestaan. Daarvoor zijn het net even iets teveel haantjes. Relatietechnisch zijn ze allebei niet sterk, maar dat een vrouw er twee mannen op na houdt, trekken ze echt niet. Ik ga het ze niet vertellen. Ik geniet vooral even van deze luxe positie. Het is alleen wel goed opletten dat ik de juiste antwoorden in de juiste WhatsAppconversatie geef. Maar als dat je grootste probleem is…