Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte
De single avonturen van Eva

Deel 68: Zo blij dat ik niet elke avond met een man
in joggingbroek op de bank zit

E

Eva is de beste vriendin van Helen, die al jaren een dagboek bijhoudt in VROUW Magazine. Na een heftige periode vol teleurstellende relaties, waarin zij ook nog eens haar kinderwens definitief moest opgeven, is Eva aan het daten geslagen. En een vaste relatie? Daar zit ze écht niet op te wachten.

Woensdag

Ik kon gelukkig afgelopen vrijdag meteen al terecht bij de SOA-poli. Als seksueel behoorlijk actieve single zou ik er misschien eens wat vaker op de koffie moeten gaan, want dit was de eerste keer in mijn leven dat ik er binnenkwam. Ik moet zeggen dat ik best een beetje ongemakkelijk was.

De verpleegkundige keek me wat streng aan toen ze hoorde hoe mijn leven eruit zag en dat ik er maar vanuit ging dat er niets aan de hand was. Ik werd er flink onzeker door. Wat nou als ik van alles onder de leden had? Was ik dan echt zo slecht bezig?

De uitslag is zojuist binnengekomen; er is met mij niks aan de hand, ik ben SOA-vrij. Ik kan het hoofdstuk dus sluiten, ware het niet dat het mij maar niet loslaat wie de melding heeft gedaan. Voor hetzelfde geld is het Wessel bijvoorbeeld geweest. Durft hij het mij niet recht in mijn gezicht te zeggen en heeft hij het mij zo duidelijk willen maken?

Of misschien is het wel een geintje van Nicolaas. Ik moet maar proberen er niet meer aan te denken, want ik ga hier toch niks mee opschieten. De melding is anoniem gedaan. Ondertussen heb ik een van de saaiste weekenden uit mijn leven achter de rug. Helen had nog even voorgesteld uit te gaan, maar ik wilde niet in de verleiding komen om wat dan ook met welke man te doen.

Dit weekend ga ik de geleden schade maar eens inhalen. Ik besluit dat ik dat met Roy wil doen. Wessel reageerde vrij lauwtjes op mijn afzegging vrijdag, Roy liet doorschemeren dat hij zich echt op mij had verheugd. Dat enthousiasme moet je belonen, niet?

'Ben je druk dit weekend?', app ik hem. Ik zie dat hij het berichtje leest en meteen weer offline gaat. Een antwoord blijft uit. Wat is dit nou weer? Ik haal me direct duizend-en-één dingen in mijn hoofd, om mezelf vervolgens bestraffend toe te spreken. Hij kan in een vergadering zitten. Of in de auto.

Het gevoel dat ik nu heb, is dus precies waarom ik er zo'n hekel aan heb me teveel aan iemand te hechten. Ik verwacht dus al weer iets van hem. Ik verwacht dat hij direct reageert en voor me klaar staat. Ik stop mijn telefoon in mijn tas en besluit er de komende uren even niet meer op te kijken. Ik heb nog stapels werk liggen en dat kan mijn aandacht nu een heel stuk beter gebruiken.

Vrijdag

'Pak je tas in voor een overnachting, ik zie je over tien minuten beneden bij mijn auto, X R.'

Er is geen man die mij ooit zulke berichtjes heeft gestuurd. Hij gaat er maar van uit dat dit kan! Maar het kan, want ik vlieg - weer - voor hem. Ik had net mijn hele huis een beetje op orde gemaakt en de kaarsjes aangestoken, want hij zou bij mij zijn vanavond.

Nu gooit Roy de plannen dus radicaal om. Ik ben blij dat ik me op culinair gebied niet heb uitgesloofd. Ik was van plan de Thai te bellen - als we al aan eten toe waren gekomen. Snel gooi ik wat spulletjes in mijn tas en blaas ik de kaarsjes uit. Ik heb morgen gelukkig niets op de planning staan en verheug me op de komende 24 uur. Wat zal hij nou weer van plan zijn? Zal hij iets bijzonders geboekt hebben? Gaan we 'gewoon' uit eten en wil hij dat ik vannacht bij hem slaap?

Vlak voordat ik de deur uitloop, haal ik nog even een borstel door mijn haar en spuit ik het luchtje op dat ik destijds van hem heb gekregen. Wat ben ik toch blij dat ik niet met een Golden Retriever en een man in joggingbroek op de bank zit iedere avond. Doe mij dit spannende leven maar.