Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

De single avonturen van Eva

Deel 71: 'Jij bent gewoon
verliefd op die man!'

E

Eva is de beste vriendin van Helen, die al jaren een dagboek bijhoudt in VROUW Magazine. Na een heftige periode vol teleurstellende relaties, waarin zij ook nog eens haar kinderwens definitief moest opgeven, is Eva aan het daten geslagen. En een vaste relatie? Daar zit ze écht niet op te wachten.

Maandag

'Wanneer ga jij je huis te koop zetten?'

Ik stuur Roy op aandringen van Ivo een appje. Afgelopen weekend heeft het idee om bij elkaar in hetzelfde complex te gaan wonen toch wel aan terrein gewonnen bij ons allebei. Daarbij is het voor Ivo ook echt tijd eens op zoek te gaan naar een volwassen huis. Zijn woning is prima hoor, maar hij is er wel uitgegroeid. Het voelt altijd een beetje studentikoos aan als ik bij hem ben. Hij heeft zijn leven lang hard gespaard en liet al een paar keer vallen dat zijn geld op de bank met de huidige rentestand ook een beetje staat weg te kwijnen. We hebben wat voorzichtige berekeningen gemaakt en als Roy geen belachelijke woekerprijs gaat vragen, moet het haalbaar zijn.

'Hoezo, interesse?', krijg ik terug, gevolgd door een smiley met een knipoog. Ik besluit maar meteen open kaart te spelen. 'Ivo ziet er wel potentie in. Als je de prijs tenminste een beetje schappelijk houdt.'

Een paar seconden later gaat de telefoon. "Meen je dat? Ik was nog niet zover dat ik al een makelaar in de arm heb genomen, maar daar wacht ik dan nog even mee. Hebben jullie zin om vanavond bij mij te komen eten? Dan bestellen we wat en kan Ivo op z'n gemak rondkijken. Ik zou het wel leuk voor je vinden, dat hij de nieuwe buurman wordt."

Ik schiet in de lach. Natuurlijk ziet hij dat wel zitten. Ivo is gay, daar heeft hij vrij weinig van te vrezen. Want hoewel de rollen tussen Roy en mij glashelder zijn en we elkaar niet zullen vastleggen, zou hij echt wel moeite hebben met een knappe single die zijn plek inneemt. "Jij bent gewoon bang dat ik een superleuke nieuwe buurman krijg, waar jij bij in het niet valt!"

"Dan moet hij wel van heel goede huize komen, meisje," grapt hij terug. Als we op hebben gehangen, denk ik aan dat woord 'meisje'. Dat zegt hij heel soms en altijd raakt het mij op de een of andere manier. Ik hoor het mannen wel vaker tegen hun vriendinnen of vrouwen zeggen. Als je elkaar alleen voor de seks en de lol hebt, dan lijkt zo'n koosnaampje niet nodig. Toch vind ik het wel leuk om te horen.

Vrijdag

Ivo praat de afgelopen dagen nergens anders meer over dan het appartement van Roy. Het is een prachtige woning, maar veel te mannelijk en steriel ingericht vind ik. Ivo vindt het geweldig. Hij heeft al een gesprek bij de bank aangevraagd en in gedachten heeft hij al zijn meubels al een plek gegeven. Ik ben zo blij voor hem en ik hoop dat hij de financiering rondkrijgt. Ik vind het vooruitzicht ook geweldig dat hij binnenkort misschien wel om de hoek woont. Dat ik een paar stappen bij mijn beste vriend vandaan ben.

Maar tegelijkertijd knaagt het ook steeds meer dat ik Roy daarvoor moet opgeven. We zien elkaar misschien een of twee keer per week, maar de wetenschap dat hij een paar deuren verderop woont, heb ik altijd als heel fijn ervaren. Ik ben niet zo heel sterk in afscheid nemen van zaken waar ik aan gewend ben.

"Jij bent gewoon verliefd op die man," zei Ivo vanmorgen nog, toen ik mijn gevoel erover met hem deelde.

Ik ging hevig in protest. Ik ben écht niet verliefd namelijk. Het heeft geen zin om verliefd te worden op iemand waar je nooit een toekomst mee zult hebben. Die emotie kun je best blokkeren, stel ik altijd. Maar de lichte down die ik nu al dagen voel, zegt mij ook dat ik het misschien minder makkelijk blokkeer dan ik zou willen.