Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte
De single avonturen van Eva

Deel 76: Er is even helemaal niets
van die sexy man over

E

Eva is de beste vriendin van Helen, die al jaren een dagboek bijhoudt in VROUW Magazine. Na een heftige periode vol teleurstellende relaties, waarin zij ook nog eens haar kinderwens definitief moest opgeven, is Eva aan het daten geslagen. En een vaste relatie? Daar zit ze écht niet op te wachten.

Dinsdag

Roy is voorzichtig begonnen met de voorbereidingen van zijn verhuizing. Het is een gek idee dat hij binnenkort niet langer bij mij om de hoek woont, hoewel een stemmetje in mij zegt dat het ook maar het beste is zo. Daarbij: Ivo heeft zijn appartement gekocht en daar kijk ik enorm naar uit. Je beste vriend dag en nacht binnen handbereik, wie wil dat nou niet?

We hebben vorige week al een uitgebreide interieurshopsessie gehouden, waar ik enorm van heb genoten. Ivo heeft grootse plannen met de inrichting. Prima, dan word ik tenminste niet voortdurend herinnerd aan het feit dat het ooit Roys huis was.

"Vind je het erg dat ik wegga?" Roy ziet mij waarschijnlijk in gedachten naar de verhuisdozen staren die zojuist zijn afgeleverd.
"Mwah, zo ver rijden is het nou ook weer niet. En weet je, wij zouden zo dicht op elkaars lip eindeloos om elkaar heen blijven draaien, denk ik. Dat is niet gezond."

Dan besluit ik een onderwerp aan te roeren waar ik eigenlijk het liefst ver van blijf. "Als ik het goed heb uitgerekend, sta je op het punt vader te worden."
Direct slaat hij zijn ogen dicht. "Ja, klopt. Ze is over twee weken uitgerekend. We hebben zo nu en dan contact via WhatsApp."

"Ik mag me er niet mee bemoeien, maar ik wil je wel laten weten dat ik het onvoorstelbaar vind als je jezelf volledig buitenspel zet in dit verhaal. Jij bent de vader. Dat kind heeft er recht op te weten wie je bent, wie zijn of haar roots zijn."
"Het is een jongen", onderbreekt Roy mij.

Even vallen we allebei stil.

"Roy, je moet je rol opeisen. Ook al is die rol nog zo miniem, je moet vanaf het begin proberen een band met je kindje op te bouwen. Ik had zelf niets, maar dan ook niets, liever gewild dan moeder worden. Kinderen krijgen moet het allermooiste zijn dat er is in de wereld. Ik kan het niet verteren dat jij doet alsof er niets aan de hand is. Je steekt je kop in het zand. Maar er is hier nog een ander belang dan alleen 'Mr Roy' hè? Denk eens aan je zoon! Op een dag zal hij op je stoep staan. Leg dan maar eens uit waarom je nooit iets van je hebt laten horen."

Dan gebeurt er iets wat ik totaal niet had aan zien komen. Roy begint te huilen. Er is even helemaal niets van de dominante, ontzettend sexy man meer over. Voor me zit een verdrietig hoopje mens. Ik heb spijt dat ik net zo tegen hem ben uitgevallen. Zo bedoelde ik het helemaal niet.

Ik ga naast hem zitten en sla mijn arm om hem heen. Hij legt als een klein kind zijn hoofd op mijn borst en snikt door.
"Ik weet het niet, Eef, wat moet ik nou met een kind? Hij is het beste af bij zijn moeder. En ik kan hem toch ook niet bij haar weghouden, ook niet voor een dag?"

Ik duw hem van mij af om in zijn ogen te kijken. "Dat kun je wel! Jullie zijn sámen zijn ouders. En dan hoef je met elkaar helemaal niets te hebben. Jij kunt echt wel je deel in de opvoeding opeisen. Laat hem om het weekend bij je komen. Dan heeft zij ook haar handen vrij en kun jij je kind leren kennen."

"Dat gaat ze nooit accepteren…"
"Heb je het al besproken?" Hij schudt zijn hoofd. Ik pak zijn telefoon van tafel en druk die in zijn handen. "Dan ga je dat nu doen, heel voorzichtig. Speel maar op haar gevoel in, dat haar kind ook een vader nodig heeft en het recht heeft te weten wie je bent. Mocht dat niet lukken, dan kun je altijd nog juridische wegen bewandelen.