Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: CAMERA PRESS / Hollandse Hoogte
De single avonturen van Eva

Deel 78: 'Je gaat wát doen
met de cv-monteur?!'

E

Eva is de beste vriendin van Helen, die al jaren een dagboek bijhoudt in VROUW Magazine. Na een heftige periode vol teleurstellende relaties, waarin zij ook nog eens haar kinderwens definitief moest opgeven, is Eva aan het daten geslagen. En een vaste relatie? Daar zit ze écht niet op te wachten.

Maandag

"Je gaat wát doen met je cv-monteur?" Helen verslikt zich bijna in haar koffie en ik ben blij dat ik haar even aan het lachen heb gekregen.

Net als zes jaar geleden zit ze weer flink in de relatie-ellende. Ze heeft haar hart net bij me uitgestort en ik vind het allemaal zo rot voor haar. Een goed advies geven is lastig, ze zal echt naar haar eigen gevoel moeten luisteren. Een buitenstaander kan je niet vertellen of je een relatie moet verbreken of er mee door moet gaan – ook al ben je nog zulke goede vriendinnen van elkaar.

Na ruim een uur zware gesprekken, heb ik er maar wat luchtigs in gegooid. Morgen komt Henk mijn cv-ketel vervangen. En daarna mag Henk bij mij even controleren of alles nog naar behoren werkt…

Afgelopen vrijdag hebben we al ontzettend vurig met elkaar staan zoenen in mijn hal. Als het aan Henk had gelegen waren we toen al verder gegaan, maar ik heb het bewust uitgesteld, zodat ik er bij een volgende gelegenheid wat meer mijn best voor kan doen. Leuke lingerie, alles daar beneden tot in de puntjes bijgewerkt. Een mooi jurkje. Het kon veel beter dan mijn outfit van vrijdag in elk geval.

"Ik ga hem mijn bed in sleuren," herhaal ik. Ze rolt met haar ogen, maar ik weet dat ze niets liever wil dan het verhaal tot in detail horen.

"Hij is good looking, maar wel het type cv-monteur. Niets mis mee natuurlijk, maar gewoon categorie grote handen, werkkleding aan, rommelig haar. En dan heet hij ook nog eens Henk. Nou, als er één naam dus verre van sexy is, dan is het Henk wel."

"Ik vind Harry ook helemaal niets. Of Koos of Sjaak." We sommen een rijtje onsexy namen op en gaan moeiteloos over op een rijtje namen 'waarmee we het never nooit zouden kunnen doen'. Voor mij is Roderick dan toch wel uit den boze. Die kan ik gewoon niet los zien van zo'n foute corpsbal. Ineens zie ik Helens gezicht betrekken. "Ik vind Boris echt een fantastische naam." Haar ogen worden rood. Ik geef haar een stevige knuffel en even houden we elkaar in stilte vast.

"Boris is een geweldige naam, lieve vriendin. Het komt wel goed tussen jullie." En dan moet ik van haar vertellen hoe ik het morgen aan ga pakken. Hoe ik Henk ga veroveren.

Dinsdag

"Knap hoor, dat je dat allemaal kunt." Ik hoor hoe suf het klinkt wat ik zeg. Die man zit al twintig jaar in hetzelfde vak; natuurlijk weet hij hoe zo'n stomme ketel in elkaar zit.

Echte gespreksstof hebben we niet. Henk concentreert zich vooral op zijn werk en een prater is hij niet, blijkt. 

Ik zag bij binnenkomst aan zijn ogen dat hij het leuk en spannend vond mij weer te zien. Ik heb mijn kleding met zorg uitgekozen; niet te hysterisch overdreven, maar ook zeker niet te 'huiskloffie'.

Na een paar uur is hij klaar met zijn werk. Ik ben in mijn studeerkamer achter mijn computer gaan zitten om de tijd een beetje te doden. De hele tijd met een kop koffie achter hem aan rennen zou ook een beetje een trieste vertoning zijn geweest.

Ineens staat hij in de deuropening en aan de twinkeling in zijn ogen te zien, weet hij wat er nu gaat komen.
"Mevrouwtje, ik ben klaar." Ik moet lachen om de manier waarop hij het zegt en ik besluit in zijn toneelstukje van de werkman versus het huisvrouwtje mee te gaan.

"Oh mijnheer, wat fijn. Dan moet ik u nu zeker betalen?" Ik sta op en loop naar hem toe. Als we dicht bij elkaar staan, is de spanning van vorige week als donderslag bij heldere hemel weer voelbaar. Vijf minuten later liggen onze kledingstukken verspreid over mijn slaapkamer en voel ik hoe hij zonder aarzelen bij mij binnendringt.

Van de partners van VROUW