Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte / Nancy Honey
De single avonturen van Eva

Deel 79: Ik heb niet langer seks met een leuke man,
maar met een kersverse vader

E

Eva is de beste vriendin van Helen, die al jaren een dagboek bijhoudt in VROUW Magazine. Na een heftige periode vol teleurstellende relaties, waarin zij ook nog eens haar kinderwens definitief moest opgeven, is Eva aan het daten geslagen. En een vaste relatie? Daar zit ze écht niet op te wachten.

Dinsdag

Alsof de duivel er mee speelt, loopt er vandaag een cv-monteur op kantoor rond voor onderhoud. Als hij even op de afdeling is, ziet Ivo zijn kans schoon. "Heb jij toevallig een collega die Henk heet?" Hij roept het zo luid naar de cv-man dat ik het wel moet horen. Ik kijk op van mijn werk en maak een gebaar naar Ivo dat hij op moet houden. Gelukkig is het antwoord van de goede man "nee" en lijkt de rust weder te keren.

Maar Ivo houdt aan. "Oh jammer. Dat schijnt nogal een hottie te zijn, heb ik van een vriendin gehoord." De cv-man kijkt ongemakkelijk en vlucht vervolgens van de afdeling af.

Nu zijn ook andere collega's geïnteresseerd in het gesprek. Ik voel dat ik een knalrode kop krijg en probeer me te concentreren op mijn werk. Het is natuurlijk ook niet bepaald chic te noemen dat ik de koffer in ben gedoken met de man die mijn nieuwe ketel kwam installeren. Het is echt type slechte-pornofilmverhaal. Het is zo goedkoop, dat verzin je bijna niet en toch kijk ik er niet met een vervelend gevoel op terug. Ik had Henk net zo goed in een kroeg tegen kunnen komen. Of op mijn werk desnoods.

Daarbij wist hij precies de juiste knoppen bij mij in te drukken. Ik heb het Ivo nog tot in detail verteld die avond: alles wat deze man in bed met mij deed was 'spot on'. "Het leek wel een professional," heb ik zelfs, helemaal opgefokt door de adrenaline, geroepen.

We hebben geen gegevens uitgewisseld, ik weet niet eens zijn achternaam. Maar mocht ik hem willen achterhalen, dan kan dat natuurlijk altijd nog door even te bellen met zijn werkgever met de mededeling dat mijn ketel zo'n raar geluid maakt. En míjn adres heeft ie wel!

Vrijdag

Roy belt. Ik zit op mijn werk en zijn telefoonnummer in mijn scherm verbaast mij: normaal bellen we elkaar namelijk nooit onder werktijd. Ik loop de gang op om het gesprek aan te nemen. Aan zijn begroeting hoor ik direct dat er iets met hem aan de hand is.

"Hey, wat is er?"  vraag ik ongerust. Het ongeluk dat hij vorige maand kreeg, staat me nog vers in het geheugen. Er zal toch niet weer iets zijn?

"Ik ben vader geworden." Hij laat een stilte vallen en in die rust voel ik een rilling over mijn hele lijf lopen. Al mijn zintuigen staan ineens op scherp. Vader. Ik heb niet langer seks met een leuke man, ik heb seks met een kersverse vader. Ik denk dat ik ook een bepaalde vorm van jaloezie ervaar, ik weet het niet; het kolkt in mijn hoofd.

"Gefeliciteerd", breng ik onthutst uit. "Is alles goed?"
"Ja, hij is gisteravond al geboren, ze belt mij er net over. Mees heet hij."
"Ah, vernoemd naar haar favoriete vogel?"
Het floept eruit, wat een stom grapje om op dit moment te maken.

Toch breekt het even het ijs, want Roy moet ook lachen.
"Ja, dus laten we intens dankbaar zijn dat ze geen warme gevoelens bij ganzen of reigers heeft."
We lachen allebei. "En nu? Wanneer mag je hem zien?"

"Ik ga er vanavond heen. Wil je met mij mee?"
Ik vraag me in stilte af of ik wel goed gehoord heb wat Roy mij zojuist vroeg. Of ik mee wil naar de vrouw die net zijn kind heeft gebaard?
"Nou, ik weet niet of ze daar op zit te wachten. Ik kan me zo voorstellen dat het al een dingetje is dat jij daar vanavond op bezoek gaat…"

"We kunnen toch zeggen dat je mijn zus bent of zo? Ik wil dit met je delen."
Dus na zijn telefoontje naar mij direct na zijn ongeluk, wil hij nu deze highlight uit zijn leven met mij delen. Ik voel me ergens vereerd, maar vind het wel een brug te ver. Het benauwt me.

"Nee Roy, begin dit nieuwe leven nou niet met een leugen. Ik krijg Mees echt wel een keer te zien. Dit moment is voor jou alleen."

Van de partners van VROUW