Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: HH
De single avonturen van Eva

Deel 84: Als ik de deur achter me dichttrek,
voel ik me ineens heel alleen

E

Eva is de beste vriendin van Helen, die al jaren een dagboek bijhoudt in VROUW Magazine. Na een heftige periode vol teleurstellende relaties, waarin zij ook nog eens haar kinderwens definitief moest opgeven, is Eva aan het daten geslagen. En een vaste relatie? Daar zit ze écht niet op te wachten.

Maandag

Het liefst had ik me vanmorgen ziek gemeld. Ik ben zo verschrikkelijk moe van afgelopen weekend, maar ik had geen seconde rustig in mijn bed kunnen blijven liggen met de stapels werk in mijn gedachten.

Het was waanzinnig. We hebben het vrijdag nog niet eens zo heel laat gemaakt, maar het feest waar we zaterdag naartoe zijn geweest, duurde tot vroeg in de ochtend. De leuke man die ik de dag ervoor had leren kennen zou er ook komen, zei hij, maar na een tijdje kreeg ik het gevoel dat ik me daar maar niet teveel op moest verheugen.

Ik kon me daar prima bij neer leggen. Hij was net iets te glad naar mijn mening. Een prachtige man hoor en ook zeker wel aardig, maar wel type 'glijer': oppervlakkig, precies op het juiste moment de juiste dingen zeggen en alleen maar uit op seks.

Nou ben ik daar ook niet vies van, maar ik had me voorgenomen om een avond lekker te feesten met Ivo. Ik wilde hem niet achterlaten om zelf met een tot voor kort onbekende man het bed in te duiken. Daarbij stond zijn cokegebruik mij niet aan. Ik heb zelf ook wel eens iets gedaan op dat gebied, maar deze man wist er wel heel goed raad mee. Je moet er toch niet aan denken dat je een relatie met een halve drugsverslaafde krijgt?

Tijdens het feest zaterdag ben ik er eens goed op gaan letten; vrijwel iedereen leek te gebruiken. "Hoe denk je anders dat ze het zo lang volhouden?", gilde Ivo in mijn oor, toen ik hem er op wees. Wij hadden de hele zaterdag op bed gelegen, films gekeken en bijgeslapen. Daarom trokken wij het tot het einde. Maar de prijs moet ik er dus nu voor betalen. Ik gaap zo ongeveer om de tien seconden en ben uit pure noodzaak al aan mijn tweede dubbele espresso bezig.

"Niet te doen hè? We zijn hier te oud voor," hoor ik Ivo ineens zeggen.

Ik knik. "Ja, je merkt nu wel dat je geen achttien meer bent, zeg. Pff, ik zou het liefst mijn bed weer in duiken. Maar het was het wel waard. Ik heb echt genoten van onze weekendje weg." We geven elkaar een korte knuffel, waar gelukkig niemand op de afdeling meer van opkijkt. Dan haal ik diep adem en recht ik mijn rug. Aan de slag nu. 's Nachts een vent, overdag een vent. Vanavond lekker vroeg mijn bed in en dan zal de ergste vermoeidheid wel weer achter de rug zijn.

Vrijdag

Ivo's verhuizing is bijna helemaal klaar. Het is nog een kwestie van de puntjes op de i, maar de dozen zijn uitgepakt, de muren hebben de juiste kleur en, niet geheel onbelangrijk, het internet werkt. We zitten samen op de bank met een wijntje in 'huiselijke outfit' wat te Tinderen. Tussendoor kletsen we en smeren we toastjes voor elkaar. Ineens wordt Ivo wat stiller en duikt hij meer zijn telefoon in.

"Heb je beet, schat?"

"En hoe meid!" Zijn ogen glinsteren en hij toont me een foto van een prachtige man op Grindr, Tinder voor gays. "Hij wil langskomen…" Ivo trekt een moeilijk gezicht en kijkt mij vragend aan. Dan valt bij mij het kwartje.

"Vanavond? Hij wil nu langskomen? Dus je vraagt mij nu eigenlijk of ik heel snel weg wil gaan, zodat jij je gang kunt gaan?" Ik concludeer het heel dramatisch, ik kijk er ook heel sip bij. Het werkt.

"Nee, dat kan ik niet maken. Nee natuurlijk niet, jij bent nu hier." Maar ik spring op en geef hem een kus op zijn voorhoofd. "Lieve schat, zo'n vent moet je niet laten lopen. Ik vind het geen enkel probleem om te gaan, je woont een paar meter bij me vandaan nu, we zullen elkaar wel vaker zien in de nabije toekomst."

En na nog een paar keer herhalen dat ik het écht, écht geen probleem vind, loop ik op mijn blote voeten naar mijn eigen appartement. Als ik de deur achter me dichttrek, voel ik me ineens toch heel alleen. Maar dan zie ik dat ik een match heb op Tinder. En wat voor een match…