Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte
De single avonturen van Eva

Deel 89: Dat Marloes heel rustig haar lippen
naar mijn mond bracht, vond ik volstrekt logisch

E

Eva is de beste vriendin van Helen, die al jaren een dagboek bijhoudt in VROUW Magazine. Na een heftige periode vol teleurstellende relaties, waarin zij ook nog eens haar kinderwens definitief moest opgeven, is Eva aan het daten geslagen. En een vaste relatie? Daar zit ze écht niet op te wachten.

Maandag

Ik voel me hartstikke rot. Doodmoe en down. "Je hebt last van een terrible tuesday," lachte Marloes, toen ik haar net belde. "Maar het is maandag," piepte ik met een dramatische stem.

"Ja, het is maandag. Maar terrible monday dat allitereert niet," reageerde ze gevat, om vervolgens uit te leggen dat je na het slikken van een pil twee dagen later wat down kunt zijn. "Gaat vanzelf over, het was het waard, toch?"

Ik knik en krijg meteen weer een rood hoofd als ik denk aan de geweldige nacht die ik bij Marloes thuis heb gehad. Hij was een vriend van Marloes, ze hadden ooit een relatie gehad. Een leuke vent, maar in hoeverre ik dat objectief inschatte, durf ik niet te stellen. Ik vond namelijk iedereen hartstikke leuk en lief op dat feest.

Hij ging met ons mee naar huis en daar gebeurde het. Eerst zoende hij Marloes. Ik stond te dansen op een relaxed muziekje dat we hadden opgezet en reageerde er enthousiast op. "Jullie zijn zo'n leuk stel samen. Wat onwijs fijn dat jullie elkaar weer gevonden hebben!"

Om mijn blijdschap kracht bij te zetten, kwam ik even bij ze staan voor een korte groepshug. Alles voelde lekker, de muziek, hun vier armen om mij heen, de vloer waar ik met mijn blote voeten op stond; ik voelde me echt intens gelukkig. En net toen ik dat wilde zeggen, keek John mij een paar seconden lang indringend aan. "Ik wil jou ook zoenen," zei hij onomwonden. Ik keek wat verbaasd naar Marloes, maar zag aan haar lach dat ze daar geen enkel probleem mee had.

"Doen. Hij kan het heel goed."

En zo stond ik ineens te zoenen met een ex van mijn vriendin. Dezelfde vriendin die, terwijl ik dat deed, haar hand onder mijn shirt over mijn blote rug liet glijden. Ik genoot van alles, van iedere aanraking. Dat Marloes ineens mijn gezicht met haar handen vasthield en heel rustig haar lippen naar mijn mond bracht, vond ik op dat moment een volstrekt logisch gevolg van alle gebeurtenissen die avond.

Ivo verbrak het moment door ineens luid zingend van het toilet te komen. Hij had meteen door wat er zojuist was gebeurd en kwam met open armen op ons aflopen. "Oh, heerlijk meiden! Er gaat niets boven twee zoenende vriendinnen!" We kregen allebei een knuffel van hem en ik trok me daarna even terug in de badkamer om te verwerken wat er was gebeurd. Het was zo bijzonder en ik had er zo'n gelukzalig gevoel bij; ik wilde vooral dat het nog een keer gebeurde.

Woensdag

De donkere wolk die toch zeker wel twee dagen boven mijn hoofd heeft gehangen, is gelukkig verdwenen. Het was een geweldig weekend geweest, maar de prijs die je voor dat feesten moet betalen, is best hoog, vind ik.

Marloes heeft niets meer van John gehoord. Zaterdagnacht werden er nog allemaal plannen gesmeed om volgend weekend weer zo'n feestje mét pillen te plannen, maar voor mij hoeft dat even niet. Ik ben nog herstellende van afgelopen weekend en ook Ivo heeft niet zijn beste week uit het jaar, concludeer ik, nadat ik hem de afgelopen dagen eens in de gaten heb gehouden. We gaan vanavond bij elkaar eten en een film kijken – in joggingbroek.

Ik open mijn Facebook om te kijken wat de rest van de wereld zoal heeft uitgespookt en dan zie ik dat ik een vriendschapsverzoek van John binnen heb.

Voordat ik het accepteer, scroll ik even door zijn foto's heen. Het is echt een leuke man om te zien, maar wel eentje die behoorlijk van feesten houdt. Geen kinderen, geen vaste relatie – veel drugs, gok ik. Kort nadat ik op accepteren heb geklikt, krijg ik een berichtje.

'Hey mooie vrouw… Wat hebben we het leuk gehad, hè?' Meteen denk ik terug aan het moment waarop hij mij kort na de zoen met Marloes in de badkamer kwam opzoeken. Als Marloes eens wist wat er toen gebeurde…