Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Oester
Foto: Hollandse Hoogte
De single avonturen van Eva

Deel 98: ‘Het is mijn eigen schuld, seks
blijft niet altijd zonder gevolgen...’

E

Eva is de beste vriendin van Helen, die al jaren een dagboek bijhoudt in VROUW Magazine. Na een heftige periode vol teleurstellende relaties, waarin zij ook nog eens haar kinderwens definitief moest opgeven, is Eva aan het daten geslagen. En een vaste relatie? Daar zit ze écht niet op te wachten.

Maandag

Het allerliefst blijf ik in mijn bed. Ik heb dit weekend een ernstig slaaptekort opgelopen. En waar ik een jaar of tien geleden in zo’n situatie nog moeiteloos na een kop koffie de dag begon, weet ik nu niet hoe ik mezelf ooit verticaal ga krijgen.

Ik kijk op mijn telefoon. Nog even een kwartiertje blijven liggen moet lukken, dat kort ik wel in op mijn normaal vrij uitgebreide make-up- en haarsessie. Er valt tóch niet veel eer meer aan te behalen vandaag, met die enorme wallen onder mijn ogen.

Vrijdagavond is Marloes blijven slapen en toen zij halverwege de dag vertrok voor een verplicht bezoekje aan haar ouders, had ik nog net voldoende tijd om mijn huis weer op orde te maken, boodschappen te doen en iets leuks aan te trekken, voordat John voor de deur stond.

Ik heb Marloes niets over zijn komst verteld. Mocht ze er achteraf achterkomen, dan zeg ik haar wel dat het een heel spontaan plan was. Of dat hij onverwachts kwam aanwaaien.

Ik had grootse plannen om te gaan koken, maar John stond erop dat we uit eten gingen. “We gaan oesters eten, Eef. Geen betere voorbereiding op een spannende nacht dan dat…” 

Nou ben ik helemaal niet zo’n enorme oesterfan, integendeel. Maar voor het fatsoen heb ik er twee genomen en ik moet zeggen: dat broeierige sfeertje dat altijd om die ziltige hap hangt, doet toch iets met je.

Het was ontzettend koud toen we weer naar buiten kwamen en ik had me daar niet al te best op voorbereid met mijn dunne jurkje en lange wollen jas. We liepen naar de auto en John zag me klappertanden.
 

“Hier, doe mijn sjaal om”, zei hij charmant. En terwijl hij ’m bij me omdeed, zoende hij zachtjes mijn lippen. ‘Dit is toch best wel een heel leuke man’, flitste het door mijn hoofd.

John is zo charmant. Hij hield de autodeur voor mij open en we reden naar een plek aan het IJ, waar we een prachtig uitzicht hadden op het verlichte Amsterdam. Heel veel meer filmcliché kon de avond niet verlopen; oesters eten, wat rommelen in een koude auto met een geweldig uitzicht.

Maar het werd al snel zo koud, dat we besloten deze romantiek te laten voor wat het was en met de airco op de allerhoogste stand naar huis te rijden.

Daar hebben we samen nog minstens anderhalve fles wijn leeggedronken. Ik vind seks het fijnst als de remmingen eraf zijn. Als je tegen elkaar durft te zeggen wat je fijn vindt. Als je je niet druk maakt om een eventuele vetrol. Als je gewoon 100% kunt genieten. En dat heb ik echt gedaan, de hele nacht. Ik denk dat we pas tegen een uur of drie gingen slapen. En daar betaal ik dus nu de tol voor. En voor die overload aan wijn.

Ik kijk nogmaals op mijn telefoon en zie dat ik er nu echt uit moet. Met een diepe zucht sla ik het dekbed van me af. Brr, wat is het toch koud. Die hele decembermaand mogen ze van mij overslaan.

Dinsdag

‘Heb jij dit weekend wat te doen?’

Het is Marloes en ik weet, of beter, ik denk te weten, wat ze van plan is. Ik heb het nog met niemand gedeeld en ik voel dat het me nu van het hart moet. Ivo lijkt mij de aangewezen persoon om de kwestie bij neer te leggen. Als ik hem vertel dat ik denk dat Marloes verliefd op mij is, kijkt hij verbaasd.

“Marloes? Echt? Tja, had je haar hoofd ook maar niet zo op hol moeten brengen!” Ik voel dat dus net zo. Het is mijn eigen schuld, ik had er niet vanuit moeten gaan dat seks voor iedereen maar altijd zonder gevolgen blijft.

“Ik wil het er wel met haar over hebben, maar ik ben zo bang dat ik het verkeerd inschat. En dat ik daarmee dan onze vriendschap op het spel zet.”

WIL JE ALS EERSTE OP DE HOOGTE ZIJN VAN DE NIEUWE AFLEVERING VAN DE SINGLE AVONTUREN VAN EVA?

  • Meld je dan aan voor onze exclusieve WhatsApp-dienst:
  • Zet het nummer 0613651435 in je contacten
  • Stuur de tekst 'EVA AAN' via WhatsApp naar bovenstaand nummer
  • NB: je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding
  • Vanaf nu word je als eerste op de hoogte gesteld van de publicatie van een nieuwe aflevering. Snel en gemakkelijk via WhatsApp!
  • Afmelden? App 'EVA UIT' naar hetzelfde nummer
  • Meer weten over deze WhatsApp-dienst? Klik hier!