Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Vrouw Yoga
Foto: Sam Edwards | Hollandse Hoogte
De single avonturen van Eva

Deel 99: ‘Meteen heb ik spijt van mijn bericht
maar het leed is al geleden’

E

Eva is de beste vriendin van Helen, die al jaren een dagboek bijhoudt in VROUW Magazine. Na een heftige periode vol teleurstellende relaties, waarin zij ook nog eens haar kinderwens definitief moest opgeven, is Eva aan het daten geslagen. En een vaste relatie? Daar zit ze écht niet op te wachten.

Vrijdag

Een heel veel betere plek in het restaurant hadden we niet kunnen hebben. Het uitzicht is geweldig, zo over het water en het eten is ook nog eens fantastisch. Toch voel ik mij niet op mijn gemak, integendeel. Ik ga – als hét moment daar is – aan Marloes vragen of ze misschien verliefd op mij is.

Ik ben zo bang dat ik er volledig naast zit en dat ze mij daarom als knettergek zal bestempelen. Maar ik vind het een nog ongemakkelijker idee dat ik het wél bij het juiste eind heb. Want dan moet ik haar gaan vertellen dat het absoluut niet wederzijds is en zal ik onze vriendschap waarschijnlijk op een lager pitje moeten zetten.

Ze kletst al de hele avond honderduit. Ze is prachtig als ze lacht, dat valt me steeds weer op. Maar die constatering is voor mij van een totaal andere inhoud dan wanneer ik een man zie lachen. Daar kan ik echt kriebels van krijgen.

“Wat ben je stil, Eef. Gaat het wel goed met je?” Hét moment wordt me dus zo in mijn schoot geworpen. Ik kan zo van wal steken met deze voorzet. Het zweet breekt me uit en ik neem snel een grote slok van mijn koude witte wijn – alsof dat helpt.

“Ik wil het even ergens met je over hebben. Ik hoop alleen dat je het niet verkeerd opvat en dat het onze vriendschap niet in de weg staat.” Ik laat even een pauze vallen om naar woorden te zoeken en zie dat Marloes echt geen idee heeft waar ik het over ga hebben met haar. Ik besluit het zonder poespas op tafel te gooien.

Zachte heelmeesters maken immers stinkende wonden. “Er is nu een paar keer het nodige tussen ons gebeurd. Eerst met John erbij en vorige week met z'n tweetjes. Ik vond dat leuk en spannend, maar ik voel er verder niets bij. Geen liefde of verliefdheid. En ik heb het gevoel dat dat bij jou misschien wel zo is. Ik wil je geen verkeerde ideeën geven, Marloes. Begrijp je wat ik bedoel?”

Ik zie dat ze schrikt en zich even geen raad weet met de situatie. In haar nek verschijnen rode vlekken, wat ik al vaker bij haar gezien heb als ze zich ergens ongemakkelijk bij voelt. Dan begint ze ineens te lachen. Het komt gemaakt over, niet oprecht. “Eef, had dat eerder tegen me gezegd! Hoe kom je erbij? Ik verwacht er echt niet meer van, het is ook voor mij gewoon spannend, meer niet.”

Ze wenkt de ober en vraagt om twee nieuwe glazen wijn. Ik wil eigenlijk niet meer, maar besluit niet te protesteren. “Gelukkig”, zeg ik zachtjes. “Ik vind je onwijs leuk en heel lief en zou het echt vervelend vinden als ik je ook maar een beetje zou kwetsen.”

“Ik vind vrouwen heel leuk, maar zou er geen relatie mee aan kunnen gaan. Ik zou dan altijd iets missen – als je begrijpt wat ik bedoel.” Ze geeft mij een vette knipoog en lijkt zichzelf weer wat te hebben herpakt. Ik twijfel aan haar oprechtheid, maar besluit er niet op door te gaan. Ik heb mijn punt meer dan duidelijk gemaakt en daar was het mij om te doen.

Zaterdag

Ik schrik wakker uit een droom. Een droom over River, mijn yogadocent met wie ik binnenkort een weer op retraite ga. Dat idee neemt blijkbaar zo sterk een loopje met mij, dat ik er ’s nachts mee aan de haal ga. We hadden seks en het was geweldig. Ik gloei er nog helemaal van na, merk ik – wat natuurlijk onzinnig is, wat het is niet eens écht gebeurd.

Maar in de hitte van het moment, besluit ik hem een berichtje te sturen. Ik heb zijn 06-nummer gekregen toen we ons inschreven voor de week weg en we konden hem altijd appen als we vragen hadden, zei hij. Ik verzin wel een vraag.

‘Hey River, hier Eva van de donderdagavondles. Ik wil vandaag wat inkopen doen voor het weekje weg. Zijn er nog dingen die ik écht mee moet nemen?’

Alsof ik dat zelf niet kan bedenken. Dit is zo doorzichtig. Ik schaam me een beetje voor mijn bericht, maar het leed is al geleden, ik heb het verstuurd. Een minuut later krijg ik antwoord.

‘Ik ben vandaag ook in de stad. Ergens een kop koffie doen? Dan spreken we het meteen even door!’

WIL JE ALS EERSTE OP DE HOOGTE ZIJN VAN DE NIEUWE AFLEVERING VAN DE SINGLE AVONTUREN VAN EVA?

  • Meld je dan aan voor onze exclusieve WhatsApp-dienst:
  • Zet het nummer 0613651435 in je contacten
  • Stuur de tekst 'EVA AAN' via WhatsApp naar bovenstaand nummer
  • NB: je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding
  • Vanaf nu word je als eerste op de hoogte gesteld van de publicatie van een nieuwe aflevering. Snel en gemakkelijk via WhatsApp!
  • Afmelden? App 'EVA UIT' naar hetzelfde nummer
  • Meer weten over deze WhatsApp-dienst? Klik hier!