Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Stel in koffiezaak
Foto: Roos Koole | Hollandse Hoogte
De single avonturen van Eva

Deel 100: ‘John was vast
alleen op seks uit’

E

Eva is de beste vriendin van Helen, die al jaren een dagboek bijhoudt in VROUW Magazine. Na een heftige periode vol teleurstellende relaties, waarin zij ook nog eens haar kinderwens definitief moest opgeven, is Eva aan het daten geslagen. En een vaste relatie? Daar zit ze écht niet op te wachten.

Maandag

Het is echt belachelijk wat ik lig te doen, Ivo zou zich helemaal bescheuren als hij onverwacht binnenkomt. Ik heb op mijn laptop een online yoga-workshop aanstaan en lig in een onmogelijke houding op een mat in mijn woonkamer – de gordijnen keurig dicht – heel fanatiek de oefeningen van het scherm na te doen.

Na mijn koffiedate zaterdag in de stad met River, heb ik me heilig voorgenomen tijdens onze yogaweek beslagen ten ijs te komen. Nog twee weken en dan gaan we weg; als ik nou tot die tijd iedere dag een half uurtje of misschien wel een uur zelf aan de slag ga, lig ik er tenminste niet zo superstijf en amateuristisch bij.

Hij is heel leuk. Niet leuk als in relatiemateriaal-leuk, maar dat is niemand. Ik vind hem vooral interessant omdat hij zo anders is. River is echt zo'n sojalatte-man. Hij had een superhippe ultraorganische biologisch verantwoorde tent voorgesteld, waar ik met moeite iets op de kaart kon vinden dat me bekend voorkwam.

Ik wilde het liefst een dubbele espresso bestellen, maar dat was veel te gewoontjes voor de barista’s daar. Die waren nog in staat om ter plekke van een pluk stukgekookt zeewier en een halve linksdraaiende koffieboon een exclusief shotje cafeïne te maken, dus zoiets bestelde ik dan ook maar.

Net als in de lessen, was River heel rustig. Hij praat net iets onder een gemiddeld tempo, lijkt wel. En hij denkt heel lang na voordat hij ergens antwoord op geeft. Nee, dan ik. Hij vroeg mij waarom ik eigenlijk op yoga zat en ik liep helemaal leeg in een nauwelijks te stoppen woordenstroom over mijn drukke werk, mijn stijfheid in de ochtend, het slecht kunnen vinden van rustpunten en Ivo.

Want ja, door Ivo ben ik dus bij River op die mat terechtgekomen. “We zijn beste vriendinnen”, benadrukte ik nogmaals, opdat River niet toch ergens zou denken dat we een relatie hebben.

“Heb jij een vriendin? Of een vriend?” Ik flapte het er op een typische Eva-manier uit. Veel te direct en bemoeizuchtig. Hoe lang zaten we hier nou al? Vijf minuten? Had ik niet eerst wat andere onderwerpen kunnen aansnijden? “Ik ben momenteel single”, reageerde hij met een twinkeling in zijn ogen.

Ik vroeg me af of hij wel 100% hetero was. Dit zou ook zomaar zo’n man kunnen zijn die ergens op Ibiza in een woongroep gaat zitten. En dan een relatie aangaat met mannen een vrouwen. Het schoot allemaal door mijn hoofd, terwijl de hippe bediening de ingewikkeld ogende koffies voor onze neus zette.

“Ik weet niet of ik wel zo geschikt ben voor de vastigheid van een relatie”, zei hij toen. “Ik ben een vrije geest, ik wil me niet binden. Maar dat wil niet zeggen dat ik geen liefde wil geven of ontvangen, integendeel.”

Als een ieder ander zoiets had gezegd, had ik er waarschijnlijk vreselijk om gelachen. Maar uit Rivers mond klonk het bijna magisch. We hebben een uur zitten kletsen en daarna heeft hij mij meegenomen naar een winkel waar je geweldige yogakleding kunt kopen.

Ik heb me voor een torenhoog bedrag nóg twee outfits laten aansmeren en daarna gingen we ieder onze eigen weg. River had met vrienden afgesproken en ik wilde nog even bij Helen langs.

“Ik vond het gezellig”, zei hij bij het afscheid. “Je bent een sprankelend persoon met heel veel energie, daar houd ik wel van.”

Vervolgens sloeg hij beide armen om me heen en gaf hij me een joviale knuffel, die enkele seconden aanhield. Geen zoenen, alleen een omhelzing.

“Tot donderdag”, riep ik nog, toen hij wegfietste. Mijn hoofd was weer eens op hol gebracht door een man…

Zaterdag

‘Thuis?’

Het is een appje van John. Ja, ik ben thuis. Op zaterdagavond. Sterker nog; ik lig al in mijn bed, ik voel me niet topfit.

‘Ja, ik lig een beetje grieperig in bed.’

Er komt geen reactie. Zelfs een uur later heeft hij nog niet geantwoord, of mij in elk geval sterkte gewenst. Ik zie dat hij het bericht gelezen heeft en hij is ondertussen ook al twee keer online geweest. Het is mijn eer te na om hem te vragen wat er is. Ik ben blijkbaar na mijn appje niet meer interessant voor hem. Hij was vast alleen op seks uit.

WIL JE ALS EERSTE OP DE HOOGTE ZIJN VAN DE NIEUWE AFLEVERING VAN DE SINGLE AVONTUREN VAN EVA?

Meld je dan aan voor onze exclusieve WhatsApp-dienst:

  • Zet het nummer 0613651435 in je contacten
  • Stuur de tekst 'EVA AAN' via WhatsApp naar bovenstaand nummer
  • NB: je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding
  • Vanaf nu word je als eerste op de hoogte gesteld van de publicatie van een nieuwe aflevering. Snel en gemakkelijk via WhatsApp!
  • Afmelden? App 'EVA UIT' naar hetzelfde nummer

Meer weten over deze WhatsApp-dienst? Klik hier!