Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Stel in bed met laptop
Foto: Hero Creative | Hollandse Hoogte
De single avonturen van Eva

Deel 102: ‘Mijn handen trillen, dit stuurt hij niet
aan al zijn leerlingen, toch?’

E

Eva is de beste vriendin van Helen, die al jaren een dagboek bijhoudt in VROUW Magazine. Na een heftige periode vol teleurstellende relaties, waarin zij ook nog eens haar kinderwens definitief moest opgeven, is Eva aan het daten geslagen. En een vaste relatie? Daar zit ze écht niet op te wachten.

Woensdag

Het is al elf uur geweest en ik lig nog in bed. Alleen. De feestdagen hebben er behoorlijk ingehakt bij me. Ik ben nooit een echt kerstmens geweest, maar je moet bijna wel gedwongen mee in het vreet- en zuipfestijn. Ik heb er gewoon een meerdaagse kater van.

Er spoken allemaal goede voornemens door mijn hoofd. Minder drinken. Minder eten. Meer sporten. Ik leg mijn hand op mijn buik en constateer ontevreden dat ie niet meer zo strak is als ie ooit was. Helen heeft het daar regelmatig over; dat ik me gelukkig mag prijzen met mijn platte buik. Na haar eerste zwangerschap van Max is het nooit meer geworden wat het was en daar mag ze maar wat graag flink over klagen.

Het is inderdaad een van de voordelen van kinderloos zijn. Maar ik had duizend keer liever een buikje én een kind gehad, dan een sixpack. Oké, een sixpack is het nooit geweest, maar zelfs de term ‘plat’ moet ik nu laten varen.

Ik ben tot de jaarwisseling vrij en weet nog niet precies hoe ik de komende dagen ga invullen. Ik zou in theorie uit bed kunnen komen om te gaan hardlopen. Dan doe ik er tenminste iets aan. Maar ik zou hier ook de hele dag kunnen blijven liggen…

Enkele minuten later scroll ik door het Netflix-aanbod om iets uit te zoeken. Ik ben gezwicht voor de lokroep van inactiviteit. Ik moet dit jaar maar opgeven, volgend jaar begin ik met een schone lei. En helemaal zen met mijn weekje yogaretraite.

Net als ik een goede serie heb gespot, hoor ik de voordeur opengaan. Alleen Ivo heeft mijn sleutel, maar toch stopt mijn hart een tel met kloppen. Mijn slaapkamerdeur staat op een kier en ik houd ’m angstvallig in de gaten.

Er flitst van alles door mijn hoofd. Dan zie ik een tas van mijn favoriete broodjeswinkel om de hoek verschijnen. En een tray met twee latte’s. En Ivo’s hoofd. Ik schiet in de lach en schuif meteen een plek op in bed. Die komt gezellig bij mij uitbrakken.

“Ben je in die broek naar buiten geweest?” Ik wijs op joggingbroek waarmee hij naast me onder de dekens schuift.

“Ja meid. Nog een paar dagen en we kunnen zeggen dat het zich allemaal ‘vorig jaar’ heeft afgespeeld. Niemand die er nog naar taalt. Bovendien, de halve stad is nog dronken van de kerst. Denk maar niet dat er ook maar iemand is die mij in zich heeft opgenomen. Maar vertel, wat gaan we kijken? We blijven de hele dag in bed.”

Ik neem een slok van mijn koffie en geef Ivo een kus op zijn wang. Wat een enorme rijkdom om zo’n lieve beste vriend te hebben.

Donderdag

Het is overal uitverkoop en goed ook. Ik heb eigenlijk niets nodig, ik heb nog een paar prachtige jurkjes in de kast hangen, maar ik wil tijdens oud en nieuw echt flink uitpakken. John heeft Ivo, Marloes en mij uitgenodigd op een mega-fancy feest, waar de dresscode gilt om iets unieks. Iets met heel veel glamour.

Ik sta me net in een iets te hel verlicht pashokje in een waanzinnige glitterjurk te hijsen, als ik mijn telefoon hoor overgaan. Het is een whatsappbericht dat ik, ondanks dat ik in een vrijwel onmogelijke houding sta, toch móet lezen van mezelf. Alsof ik aanvoel van wie het komt.

‘Hey Eva! Fijne feestdagen gehad? Ik wil je alvast een prachtig en liefdevol 2018 wensen en je laten weten dat ik enorm uitkijk naar onze week Ibiza. X River’

Mijn handen trillen ervan. Dit doet hij écht niet met al zijn leerlingen, toch? Nog twee weken en dan vertrekken we. Ik ga zo ook nog maar eens iets leuks voor mijn zen-weekje scoren!

WIL JE ALS EERSTE OP DE HOOGTE ZIJN VAN DE NIEUWE AFLEVERING VAN DE SINGLE AVONTUREN VAN EVA?

Meld je dan aan voor onze exclusieve WhatsApp-dienst:

  • Zet het nummer 0613651435 in je contacten
  • Stuur de tekst 'EVA AAN' via WhatsApp naar bovenstaand nummer
  • NB: je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding
  • Vanaf nu word je als eerste op de hoogte gesteld van de publicatie van een nieuwe aflevering. Snel en gemakkelijk via WhatsApp!
  • Afmelden? App 'EVA UIT' naar hetzelfde nummer

Meer weten over deze WhatsApp-dienst? Klik hier!