Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Vrouw met wijn bij gedekte tafel
Foto: Martelly | Hollandse Hoogte
De single avonturen van Eva

Deel 103: ‘River komt eten! Hij vroeg het zachtjes,
alsof niemand het mocht horen...’

E

Eva is de beste vriendin van Helen, die al jaren een dagboek bijhoudt in VROUW Magazine. Na een heftige periode vol teleurstellende relaties, waarin zij ook nog eens haar kinderwens definitief moest opgeven, is Eva aan het daten geslagen. En een vaste relatie? Daar zit ze écht niet op te wachten.

Dinsdag

Wat kribbig sta ik aan de strikjes te trekken die in mijn kerstboom de ballen op z'n plek houden. Mijn vingers doen pijn van de scherpe naalden, het liefst gooi ik ’m met lichtjes en al langs de kant van de weg. Ik kan het potsierlijke ding midden in mijn kamer niet meer luchten of zien, net als alle andere zogenaamd sfeervolle prullaria.

Ik ben zo’n enorme behoefte aan het voorjaar. Aan de ramen open, aan fluitende vogels, aan zon, aan mijn tuin. Het idee dat ik over anderhalve week naar Ibiza ga, is het enige dat me nog een beetje vrolijk stemt vandaag. Ik had het ook nooit zo laat moeten maken met oud en nieuw. Het was fantastisch gezellig en ik heb weer heel veel leuke nieuwe mensen ontmoet, maar op mijn leeftijd kun je blijkbaar maar een beperkt aantal ‘late feestjes’ aan in een maand.

De dag ervoor hadden we ook al gefeest en gisteren, op nieuwjaarsdag, toen ik eigenlijk lag uit te brakken, hebben Ivo en ik de laatste twee flessen bubbels in mijn koelkast soldaat gemaakt. Stom. Mijn chagrijnige bui, de lichte hoofdpijn en mijn vermoeide lijf is de prijs die ik er nu voor betaal.

Alleen vandaag ben ik nog vrij. Ik ga zo naar buiten om weer een stukje te rennen, heb ik besloten. Het zal weinig van hardlopen en meer van snelwandelen en veel uithijgen weg hebben, maar misschien kan ik in dat ene weekje toch nog een beetje mijn conditie herstellen en toch iéts fitter voor de dag komen op de yogamat bij River.
 

Vrijdag

Ik fatsoeneer de kussens op mijn bank en zet de Boeddha die ik ooit van Helen heb gekregen op een centrale plek in de vensterbank. Ik ben niet zo van die beeldjes, maar nu ik zo River op bezoek krijg, komt ’ie toch van pas. Alles om hem ook maar een beetje de indruk te geven dat ik diep van binnen ook een enorm spirituele vrouw ben.

Dan app ik John: ‘Hey hoe is het? Heb jij het ook zo zwaar gehad, de afgelopen dagen? Trok vandaag pas weer een beetje bij. Ik ga zo eten bij mijn ouders, morgen even bellen?’

Het appje slaat helemaal nergens op, maar ik wil uit alle macht voorkomen dat hij uitgerekend vanavond onaangekondigd aan mijn deur staat. Daar heeft John namelijk nogal een handje van en dat kan ik dit keer écht niet gebruiken. River komt eten.

Ik ben op safe gegaan en heb een vegetarisch recept uitgekozen dat ik alleen maar met belachelijk dure producten uit de hippe biologische supermarkt heb klaargemaakt. Zelfs de wijn die ik heb gehaald is biologisch – ik wist niet eens dat het bestond!

Een laatste blik op de spiegel leert mij dat ik er inderdaad weer een beetje ben, fysiek. De kringen onder mijn ogen zijn weg, er zit alleen nog een paar kilo te veel aan, waardoor ik in mijn gezicht wat voller lijk dan normaal – een beetje opgeblazen. Ach, dat krijg ik er ook wel weer af. Ik smeer wat lipgloss op mijn lippen, spuit nog snel een subtiel luchtje op en dan gaat – alsof het helemaal perfect is voorgeproduceerd, de bel.

Dat is River. Mijn hart gaat sneller kloppen, net als gisteren, toen hij na afloop van de yogales zelf voorstelde om wat af te spreken. Hij vroeg het heel rustig. En zachtjes. Alsof niemand het mocht horen. Logisch ook; met je leerlingen privé afspreken is misschien ook wat apart. Maar hey, we zijn twee volwassen mensen en bepalen zelf wel wat we buiten de lestijd doen, niet?

Ik open de deur en zie meteen dat hij zijn best heeft gedaan om er vanavond goed uit te zien. Zijn haar hangt los en nu pas zie ik hoe dik en mooi het is. Mijn plan om op Ibiza met deze man het bed in te duiken, kan ik misschien wel iets vervroegen vanavond, denk ik, als ik hem enthousiast met drie zoenen verwelkom.

WIL JE ALS EERSTE OP DE HOOGTE ZIJN VAN DE NIEUWE AFLEVERING VAN DE SINGLE AVONTUREN VAN EVA?

Meld je dan aan voor onze exclusieve WhatsApp-dienst:

  • Zet het nummer 0613651435 in je contacten
  • Stuur de tekst 'EVA AAN' via WhatsApp naar bovenstaand nummer
  • NB: je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding
  • Vanaf nu word je als eerste op de hoogte gesteld van de publicatie van een nieuwe aflevering. Snel en gemakkelijk via WhatsApp!
  • Afmelden? App 'EVA UIT' naar hetzelfde nummer

Meer weten over deze WhatsApp-dienst? Klik hier!