Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Romantisch stel op strand
Foto: Corey Jenkins | Hollandse Hoogte
De single avonturen van Eva

Deel 105: ‘Niemand weet van onze
geheime ontmoetingen...’

E

Eva is de beste vriendin van Helen, die al jaren een dagboek bijhoudt in VROUW Magazine. Na een heftige periode vol teleurstellende relaties, waarin zij ook nog eens haar kinderwens definitief moest opgeven, is Eva aan het daten geslagen. En een vaste relatie? Daar zit ze écht niet op te wachten.

Maandag

Ik wil hier nooit, nooit meer weg. Alles klopt gewoon. Het aangename weer, de omgeving, de sfeer, het eten… Zelfs dat de halve dag in het teken staat van yoga, vind ik geweldig. Niet dat ik er rustig van word, integendeel. Ik heb de meest opwindende gedachten, terwijl ik op één been met mijn handen in bidhouding voor mijn hart gevouwen mijn balans probeer te vinden.

De opwinding zit ’m uiteraard in River. In het feit dat alleen wij weten wat we die avond gaan doen, als iedereen weer terug op z’n kamer is om zelfhealing-boeken te lezen, of zo. We hebben afgesproken dat we de andere cursisten niets van onze ontmoetingen laten weten. Het was Rivers voorstel eigenlijk, maar ik begrijp het heel goed.

Ik zou er zelf ook een beetje vreemd van staan te kijken als ik zo’n duur reisje had geboekt en zou merken dat die leuke yogadocent het in zijn hoofd vooral druk heeft met één van de andere deelnemers, in plaats van de upward facing dog of de omgekeerde krijger.

Nou laat River tijdens de lessen of de andere bijeenkomsten niets merken, moet ik zeggen. Gisteren heeft hij een les mediteren gegeven en hoewel ik meerdere keren oogcontact met hem heb proberen te zoeken, leek hij toch vooral écht helemaal zen en in zichzelf gekeerd te zijn. Voor mij heeft mediteren weinig zin. Het is in mijn hoofd als vanouds één grote stroom van gedachten.

“Laat je gedachten toe, zonder oordeel”, hoorde ik River zeggen. Ik kreeg er bijna de slappe lach van. Hij moest eens weten waar ik allemaal aan dacht. En hoezeer ik daar dus juist wél een oordeel over had.

Wat een ontzettend fijne bijkomstigheid is, is dat Ivo zich heeft gestort op het veroveren van een mede-cursist. Een leuke jongen, dat moet ik echt toegeven. Niet helemaal Ivo’s type en ook zeker geen blijvertje, maar ‘een mooie bonus voor deze trip’, zoals Ivo het omschreef. Hij vermaakt zich er prima mee.

Gisterenavond zijn ze samen naar het strand geweest, wat mij alle vrijheid gaf om bij River langs te gaan. We lijken wel twee pubers op schoolkamp. Ik ben gisterenavond weer keurig terug naar onze eigen kamer gegaan, omdat ik Ivo niet alleen wilde laten, maar na deze les ga ik hem er voorzichtig op voorbereiden dat hij vannacht alleen slaapt.

Ik blijf bij River. Desnoods sleurt Ivo zijn yoga-lover maar het bed in. En anders gaat ’ie gewoon slapen, daar heeft ’ie mij toch niet voor nodig.

Rivers rustige stem geeft instructies voor de volgende houding en ik doe mijn best daar zo soepeltjes mogelijk in te glijden. Als ik River mijn kant op zie lopen, stokt mijn adem van opwinding in mijn keel. Terwijl hij rustig doorgaat met praten, komt hij achter me staan. Niemand let op ons, maar toch voel ik mij bekeken. Ik voel zijn warme hand op mijn rug en zijn andere hand op mijn buik.

Ik sta weer met een iets te holle rug waarschijnlijk en dat corrigeert hij bij mij – net als hij bij iedere andere cursist zou doen. Maar dan voel ik zijn hand op mijn buik een heel klein stukje naar beneden glijden. Ik kijk hem recht in zijn ogen aan en ik zie zijn ondeugende blik. Zijn grip verstevigt kort en hij geeft me een knipoog. En dan laat hij mij heel rustig los. Ik voel mijn benen trillen en zou het liefst even weglopen om op het toilet een plens koud water in mijn gezicht te gooien. Wat doet deze man met mij?

Woensdag

“Konden we hier maar altijd blijven, hè?” River en ik lopen over het strand, het is laat en best frisjes, maar met een warm vest en zijn armen om mij heen is het prima te doen. Ik knik. Ja, ik zou hier echt wel altijd willen blijven.

“Ik denk er wel eens over om hier te gaan wonen. Zou het niets voor jou zijn, emigreren?” Ik schrik een beetje van deze vraag. Meent hij dat nou serieus?

WIL JE ALS EERSTE OP DE HOOGTE ZIJN VAN DE NIEUWE AFLEVERING VAN DE SINGLE AVONTUREN VAN EVA?

Meld je dan aan voor onze exclusieve WhatsApp-dienst:

  • Zet het nummer 0613651435 in je contacten
  • Stuur de tekst 'EVA AAN' via WhatsApp naar bovenstaand nummer
  • NB: je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding
  • Vanaf nu word je als eerste op de hoogte gesteld van de publicatie van een nieuwe aflevering. Snel en gemakkelijk via WhatsApp!
  • Afmelden? App 'EVA UIT' naar hetzelfde nummer

Meer weten over deze WhatsApp-dienst? Klik hier!