Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Denkende vrouw in bed met man
Foto: Trevor Adeline/Caiaimage | Hollandse Hoogte
De single avonturen van Eva

Deel 106: ‘Met River emigreren naar Ibiza,
ik krijg het idee niet uit mijn hoofd’

E

Eva is de beste vriendin van Helen, die al jaren een dagboek bijhoudt in VROUW Magazine. Na een heftige periode vol teleurstellende relaties, waarin zij ook nog eens haar kinderwens definitief moest opgeven, is Eva aan het daten geslagen. En een vaste relatie? Daar zit ze écht niet op te wachten.

Maandag

Ik heb ons kantoor nog nooit zo benauwend en afschuwelijk gevonden als vandaag. Ik mis de natuur. Het buiten zijn. De vrijheid. Ik mis Ibiza. Ik mis River ook, hoewel we morgenavond samen uit eten gaan en hij bij mij komt slapen, dus wat dat betreft zou ik mezelf een klein beetje een halt kunnen toeroepen in deze deprimerende stemming waar ik toch echt wel wat in blijf hangen.

River wil emigreren. Daar schijnt hij al veel langer plannen voor te hebben en de voorbereidingen zijn al in volle gang. Of ik mee wil.

Ik dacht eerst dat hij een geintje maakte. Wie vraagt er nou zomaar, out of the blue, aan een cursist die hij nog niet zo heel lang kent, of ze voor altijd bij hem wil blijven? “Het voelt zo goed met jou, Eef”, zei hij.

“Ik kan al mijn hele leven blind vertrouwen op mijn intuïtie. En mijn gevoel zegt mij nu dat ik met jou een waanzinnige match ben.” De intensiteit van zijn liefdesverklaring overviel me behoorlijk. Maar ik kon inmiddels ook niet ontkennen dat ik hem wel heel erg leuk vond.

De afgelopen dagen zijn er talloze opties door mijn hoofd gegaan. Ik zou met River mee kunnen gaan. Waarom niet? Buiten Ivo en Helen om, heb ik niet zo heel veel dat mij aan Nederland bindt. Ibiza ligt bovendien vliegtechnisch om de hoek. Maar er komt zoveel bij zo’n besluit kijken, ik raak al in paniek als ik er iets te lang over nadenk.

Ivo vindt dat ik moet gaan. Dat verbaasde mij enorm. “Eef, ik vlieg gewoon iedere maand naar je toe. Verhuur je appartement, ik zit om de hoek en zal daar toezicht op houden. Als je het niet trekt, kun je zo weer terugkomen.” Omgekeerd was ik waarschijnlijk met veel drama voor de plannen gaan liggen. Een leven zonder Ivo kan ik me inmiddels niet meer voorstellen. Maar Ivo denkt niet aan zichzelf, die ziet alleen deze prachtige kans voor mij.

Feit is wel dat ik me al een tijdje niet meer zo lekker voel in mijn huidige baan. En dat ik vanuit Ibiza kan gaan freelancen en misschien iets voor mezelf kan beginnen. Maar wie waagt er nou zo’n stap met een man die ze nauwelijks kent?

Ik durf te wedden dat de redactie van Ik Vertrek staat te springen als we ons als case zouden aanmelden. Recipe for disaster, niet? Ik haal diep adem en focus me op mijn computerscherm. Vanavond ga ik maar eens de voors en tegens op een rijtje zetten.

Dinsdag

Als River mij in zijn armen neemt en me heel relaxed en zachtjes over mijn rug begint te strelen, wil ik niets liever dan dat de tijd stopt. Zo zou ik echt uren kunnen liggen, deze man heeft zo'n rustgevende werking op me. We hebben het een groot deel van de avond over zijn emigratieplannen gehad. Hij biechtte mij op dat het prachtige huis waar hij de yogaretraite gaf, van hem is. Ik dacht dat hij het voor de gelegenheid van vrienden huurde.

“Ik heb het je bewust niet meteen verteld. Een tweede huis op Ibiza is nogal decadent, daar denken mensen van alles over. Ik had het ook nooit kunnen kopen als ik de erfenis van mijn ouders niet had gehad.”

Ik moest wel even slikken toen hij het zei. Wat heeft hij mij nog meer niet verteld? Met de hand op zijn hart beloofde hij dat alles nu op tafel lag. “Ik wilde niet dat je een verkeerde indruk van mij kreeg. Dat ik een verwend nest ben of zo. Maar je begrijpt misschien nu wel wat beter waarom emigreren voor mij niet zo ingewikkeld is… Ga met mij mee. Of probeer het in elk geval voor een half jaar.  Neem een sabbatical. Ik heb gezien hoe je daar hebt genoten, we kunnen er samen een leven opbouwen.”

Ik heb bedenktijd gevraagd. Dat lijkt me geen overdreven eis. Ik heb een kriebel in mijn buik die maar niet weg wil.

WIL JE ALS EERSTE OP DE HOOGTE ZIJN VAN DE NIEUWE AFLEVERING VAN DE SINGLE AVONTUREN VAN EVA?

Meld je dan aan voor onze exclusieve WhatsApp-dienst:

  • Zet het nummer 0613651435 in je contacten
  • Stuur de tekst 'EVA AAN' via WhatsApp naar bovenstaand nummer
  • NB: je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding
  • Vanaf nu word je als eerste op de hoogte gesteld van de publicatie van een nieuwe aflevering. Snel en gemakkelijk via WhatsApp!
  • Afmelden? App 'EVA UIT' naar hetzelfde nummer

Meer weten over deze WhatsApp-dienst? Klik hier!