Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Stelletje onder dekens
Foto: Rutger van der Bent | Hollandse Hoogte
De single avonturen van Eva

109: ‘Ik ga met je mee,
waar je ook heen gaat’

E

Eva is de beste vriendin van Helen, die al jaren een dagboek bijhoudt in VROUW Magazine. Na een heftige periode vol teleurstellende relaties, waarin zij ook nog eens haar kinderwens definitief moest opgeven, is Eva aan het daten geslagen. En een vaste relatie? Daar zit ze écht niet op te wachten.

Dinsdag

Het is net alsof alles in mijn leven ineens op z’n plek valt. Alsof alles ineens klopt en het mij voor de wind gaat. Niet dat ik het voorheen niet goed had, integendeel. Ik genoot van mijn vrije leven, van doen waar ik zin in had. Ik dacht ook echt dat ik optimaal gelukkig was als single.

Maar sinds ik River heb ontmoet, weet ik dat het ook met een man perfect kan zijn. Ik vind het zo cheesy wanneer ik mezelf over mijn geluk hoor vertellen tegen wie het maar wil horen, maar het is zoals het is. Misschien ben ik wel voor het eerst in mijn leven echt verliefd op een man. Misschien hebben al die anderen er nooit serieus toegedaan.

Afgelopen weekend heb ik met Marloes geluncht. Ik moest haar vertellen over mij en River, over onze wilde toekomstplannen. Ik wilde dat ze het van mij hoorde en niet van John. Maar ik was te laat. De koffie stond nog niet voor onze neus of ze had het al gevraagd: “Vertel, vertel! Je bent verliefd!”

Ik keek haar quasi-verbaasd aan. “Van wie heb jij dat gehoord?”

“John vertelde het. Hij stond donderdagavond nog laat voor mijn deur.” Ik wilde haar vertellen dat hij inderdaad even daarvoor nog ‘op zoek naar seks’ voor mijn deur had gestaan, maar ik slikte mijn woorden in. Dat heeft hij haar vast niet gezegd. En wie weet is zij wel met hem het bed in gedoken en houdt ze daar door mijn verhaal een slecht gevoel aan over.
 

Ik vertelde haar over River. Over de klik die we hebben. Over de rust die ik bij hem vind en over zijn heerlijke lijf. En ik vertelde over zijn emigratieplannen naar Ibiza.

“Hij heeft er een prachtig tweede huis, Marloes. We kunnen er zo intrekken, niets gekke ‘Ik Vertrek-scènes’ met foute contracten en een lekkend riool. Gewoon op het vliegtuig stappen en daar ons leven verder leven. Mooier kan bijna niet.”

Marloes keek oprecht blij. “Wow, dat klinkt echt fantastisch, Eef. Dat moet je doen! Ibiza is zo dichtbij. Zulke kansen moet je in je leven pakken!”

Weer iemand die heel positief reageerde dus. In mijn hoofd heb ik allang een besluit genomen, maar dat mijn omgeving mij er niet in tegenhoudt, steunt me enorm.

“Wat ga je met je werk doen? En met je huis?”

Marloes wilde alles weten.

“Ik wil mijn huis verhuren. Weet jij nog iemand?”

“Ja, ik!”

Ik keek haar verbaasd aan. Voor zover ik wist zat ze hartstikke goed in haar huidige huis, maar blijkbaar had ik iets gemist.

“Ik vind je appartement geweldig. Ik ben al een tijdje op zoek naar iets anders; waar ik nu zit, is gewoon niet helemaal mijn buurt. En het is er best gehorig. Ik besef heel goed dat het mogelijk maar tijdelijk is bij jou en dat ik dan een probleem heb. Ik bedoel, als je na een paar maanden toch weer terug naar Nederland wilt, dan zul je je eigen huis weer in willen. Dat is dan mijn risico,” reageerde ze.

Diep van binnen weet ik dat ik niet terug wil. Althans, de komende jaren niet. Maar het feit dat Marloes het zo uitsprak dat ik altijd terug kan komen, vond ik heel geruststellend.

Donderdag

“Ik ben nog nooit zo verschrikkelijk verliefd geweest op een vrouw als op jou, Eef.”

Ik smelt als ik Rivers woorden hoor. “Ik hou van je.” Hij kijkt me diep in mijn ogen aan als hij het zegt en ineens moet ik huilen. Huilen van geluk.

“Ik hou ook van jou. En ik ga met je mee, waar je ook heen gaat in je leven." Het voelt een beetje als een romantisch filmmoment, dit. Ik mis alleen een beetje de muziek. Als ik de laatste woorden heb uitgesproken, voel ik Rivers zachte lippen op de mijne. Zijn warme hand glijdt onder mijn shirtje en maakt geroutineerd mijn beha los.

“Laten wij dit geluk maar eens bezegelen met een heel uitgebreide vrijpartij, mooie vrouw. De komende uren ben je bezet…”

WIL JE ALS EERSTE OP DE HOOGTE ZIJN VAN DE NIEUWE AFLEVERING VAN DE SINGLE AVONTUREN VAN EVA?

Meld je dan aan voor onze exclusieve WhatsApp-dienst:

  • Zet het nummer 0613651435 in je contacten
  • Stuur de tekst 'EVA AAN' via WhatsApp naar bovenstaand nummer
  • NB: je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding
  • Vanaf nu word je als eerste op de hoogte gesteld van de publicatie van een nieuwe aflevering. Snel en gemakkelijk via WhatsApp!
  • Afmelden? App 'EVA UIT' naar hetzelfde nummer

Meer weten over deze WhatsApp-dienst? Klik hier!