Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Man vraagt vrouw ten huwelijk
Foto: Matelly | Hollandse Hoogte
De single avonturen van Eva

110: ‘Wil je eigenlijk trouwen?’
Ik schrik van Rivers vraag

E

Eva is de beste vriendin van Helen, die al jaren een dagboek bijhoudt in VROUW Magazine. Na een heftige periode vol teleurstellende relaties, waarin zij ook nog eens haar kinderwens definitief moest opgeven, is Eva aan het daten geslagen. En een vaste relatie? Daar zat ze écht niet op te wachten, maar nu is het toch echt zover...

Donderdag

Alles is in een bizarre stroomversnelling geraakt. Ik heb een gesprek met mijn leidinggevende gehad, die mijn vertrek al zag aankomen, vertelde hij.

“Je straalde de laatste weken zo enorm. En ik heb in de wandelgangen natuurlijk ook het nodige opgevangen,” zei hij. Ik had nog de nodige overuren en vakantiedagen staan en we hebben met een heel mooie regeling kunnen bewerkstelligen dat volgende week mijn laatste week is.

En dat weekend vertrek ik met River naar Ibiza. Dan is natuurlijk nog lang niet alles voor een officiële emigratie geregeld, maar de trein is aan het rollen gebracht, zeg maar. Ik zal de komende maanden nog wel een paar keer terug moeten komen naar Nederland om van alles te regelen, maar dat zijn meer formaliteiten.

Het gaat echt gebeuren, ik ga echt weg. Ik had gedacht voor eeuwig single of zoekende te blijven, maar nu voel ik aan alles dat ik hém heb gevonden.

We zitten samen in een restaurantje en ik geniet van het gezelschap en het eten. Ook de wijn smaakt me heerlijk, ik word er een beetje rozig van. We hebben voortdurend voldoende gespreksstof samen.

Er vallen nauwelijks stiltes en als ze vallen zijn ze aangenaam, niet ongemakkelijk. River daagt me uit dieper over dingen na te denken, zonder dat het vervelend wordt. Het is dus niet 24/7 diepgaande praat tussen ons, we lachen ook heel veel samen.

“Wil jij eigenlijk trouwen?” Van die vraag schrik ik dan wel weer.

“Trouwen? Ik? Joh, daar ben ik veel te oud voor. Dat doe je als je eind twintig bent. Niet zoals ik al in de overgang en wel.” River schiet in de lach. “Maar als ik het nou wil?”

Ik weet niet zo goed wat ik daar op moet antwoorden. Dit is toch geen aanzoek? Ik besluit dat maar even helder en duidelijk op tafel te leggen. “Als je het écht wilt, zul je mij moeten vragen. En dan niet even tussen neus en lippen door, want het allerleukste aan een huwelijk lijkt mij al jaren de manier waarop dé vraag gesteld wordt.”

River lacht geheimzinnig en ik vertel hem over mijn guilty pleasure om online de meest romantische huwelijksaanzoeken te bekijken.

“Dan zit ik te janken, niet normaal. Om mensen die ik dus nog nooit in mijn leven heb ontmoet, hè?”

“Wacht maar. Binnenkort heb jij je eigen aanzoek om emotioneel van te raken.” Ik krijg het helemaal warm als hij dat zegt. Ik heb niets met trouwen, maar met River wil ik het.

“Wilt u misschien een kopje koffie of een dessert?”, vraagt de serveerster, terwijl ze de tafel afruimt. River en ik blijven elkaar onophoudelijk in de ogen kijken en ik knal bijna uit elkaar van verliefdheid.

“Nee dank u,” antwoordt hij ook voor mij. “Ik ga deze mooie vrouw mee naar huis nemen. Wij gaan daar van ons toetje genieten.”

De serveerster weet niet hoe snel ze zich uit de ongemakkelijke situatie moet redden door weg te lopen en ik schop zo onopvallend mogelijk tegen Rivers schenen aan. Zoiets zeg je toch niet? Toch vind ik het ook wel weer schattig.

Vrijdag

“Ik kan wel janken dat het bijna zover is,” zegt Ivo. Meteen overvalt mij een zwaarmoedig gevoel. Want ik ga niet alleen zelf een heel gaaf avontuur tegemoet, ik laat ook dierbare vrienden achter. “Niet doen hoor, straks ga ik huilen.”

Ivo springt op en slaat zijn beide armen om mij heen. “Ophouden jij! Ik ben zo ontzettend blij voor je. Ik ga het hier prima redden en ik neem gewoon een vliegabonnement op Ibiza. Maar ik mag je wel een beetje missen, toch?”

Ik druk mezelf nog iets dichter tegen hem aan. “Ik mis jou nu al,” mompel ik dan.

WIL JE ALS EERSTE OP DE HOOGTE ZIJN VAN DE NIEUWE AFLEVERING VAN DE SINGLE AVONTUREN VAN EVA?

Meld je dan aan voor onze exclusieve WhatsApp-dienst:

  • Zet het nummer 0613651435 in je contacten
  • Stuur de tekst 'EVA AAN' via WhatsApp naar bovenstaand nummer
  • NB: je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding
  • Vanaf nu word je als eerste op de hoogte gesteld van de publicatie van een nieuwe aflevering. Snel en gemakkelijk via WhatsApp!
  • Afmelden? App ‘EVA UIT’ naar hetzelfde nummer

Meer weten over deze WhatsApp-dienst? Klik hier!