Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Doosje met daarin verlovingsring
Foto: Hollandse Hoogte
De single avonturen van Eva

111: 'Ineens dringt tot mij door
wat River gaat vragen'

E

Eva is de beste vriendin van Helen, die al jaren een dagboek bijhoudt in VROUW Magazine. Na een heftige periode vol teleurstellende relaties, waarin zij ook nog eens haar kinderwens definitief moest opgeven, is Eva haar droomman eindelijk tegengekomen. Ze gaan emigreren naar Ibiza. Dit is het laatste deel van het dagboek dat Eva voor VROUW schrijft.

Vrijdag

Ik had helemaal geen afscheidsfeestje willen geven, maar daar dachten mijn vrienden anders over. Het is zo officieel ineens, nu iedereen hier om mij heen staat en ik de ene na de andere gelukwens mag ontvangen. Helen heeft zojuist een prachtige speech gehouden waar ik het niet bij droog heb gehouden.

Het is dat Ivo niet veel later het podium overnam en met een hysterische act in een jurk Barbra Streisand nadeed. De tranen liepen toen weer over mijn wangen, maar nu van het lachen. Inmiddels begint iedereen een beetje aangeschoten te raken.

Er wordt gedanst en gezongen. Kon het maar voor altijd vanavond zijn, denk ik. Dit is zo gezellig. Maar dan gaat ineens de muziek uit. Op het geïmproviseerde podium waar Ivo net nog stond, staat River. Boris fluit op z'n vingers, waardoor iedereen plotseling stil valt.

"Lieve Eva", begint River. Onze vrienden wijken een beetje uiteen en ik word naar het midden van de ruimte geduwd. Het lijkt wel alsof iedereen op de hoogte is van wat er gaat gebeuren. Er hangt een vreemde spanning.

"Wij gaan samen een avontuur aan dat ik met niemand anders aan had gedurfd. Ik heb in mijn leven nog nooit iemand ontmoet die mij zo diep raakt als jij dat doet. Je voelt als mijn soulmate en ik bewonder je om alles wat je bent."

Er wordt zachtjes gejoeld en ik weet even niet waar ik moet kijken en wat ik moet zeggen. Ik krijg de kans niet eens om te reageren, want River praat verder.

"Ik ben geen man van impulsieve acties. Je weet, ik doe alles altijd goed doordacht en in alle rust. Maar er is iets waar ik geen geduld voor heb. Lieve Eef, ik wil niet wachten tot we lang genoeg samen zijn en alles zeker weten voor ik je die ene vraag stel. Ik wil met je verder, voor altijd."

Dan dringt het ineens tot me door wat er gebeurt. Ik kijk opzij en zie Helen en Ivo naast elkaar staan met de tranen in mijn ogen. River stapt van het podium af en komt naar me toe lopen. Dan zakt hij door zijn knieën en haalt een doosje uit zijn zak waar een prachtige ring in schittert.

"Mooie, bijzondere, fantastische vrouw, wil je met mij trouwen?" Om mij heen neemt de onrust toe en als ik bijna hysterisch van geluk 'JA!' roep, begint iedereen te klappen en te gillen. Ik val River om zijn nek en druk hem de meest gemeende zoen uit mijn leven op zijn lippen.

Ik ga trouwen.

Ik zou altijd single blijven. En nu ga ik trouwen!

Zondag

Het vliegtuig maakt vaart en ik kijk naar buiten hoe we van de grond komen. Daar gaan we. Een nieuw leven opbouwen en ons huwelijk plannen. Ik kan het allemaal nog steeds niet geloven. River knijpt in mijn hand en ik leg even mijn hoofd op zijn schouder. Dit is dus volmaakt geluk.

"Ze komen allemaal langs als we gaan trouwen. Hoe gaaf is dat?"

River knikt. "We gaan er een geweldig feest van maken. We gaan van ons hele leven een geweldig feest maken." Ik kijk er ontzettend naar uit. Het afscheid viel me zwaar. Zwaarder dan ik had gedacht. Mijn beste vrienden en familie drukten me op mijn hart veel langs te komen en ik weet ook zeker dat ze dat zullen doen. Maar even aanwaaien voor een kop koffie zit er niet meer in. Ach, ons contact zal minder frequent, maar wel intensiever worden. Ik ga daar wel aan wennen.

Ik pak een bruidstijdschrift uit mijn tas, dat ik op Schiphol heb gekocht. River kijkt geamuseerd toe. "Zeg het maar, wat vind je van deze?" Ik wijs een prachtige jurk aan met blote schouders en een kanten top.

"Prachtig. Maar laat mij de volgende eens zien…"

Samen bladeren we het tijdschrift door, terwijl we steeds dichterbij het nieuwe hoofdstuk in ons leven komen. Ons leven samen.

Dit was het laatste deel van het dagboek dat Eva voor VROUW schreef.