Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Johnny de Mol in Hotel Syndroom
Foto: RTL
De tv-thermometer

Hoe ik een tweede kans kreeg
bij Johnny de Mol

Eva van Riet

H

Hotel SynDROOM opent vanavond zijn deuren in het gelijknamige nieuwe televisieprogramma. Johnny de Mol runde een maand lang samen met een aantal jongeren - met een beperking én een droom - een hotel. VROUW-redacteur Eva van Riet interviewde Johnny telefonisch. Maar dit was niet de eerste keer dat ze hem aan de telefoon had...

Het is inmiddels ruim vijftien jaar geleden dat ik groot fan was van Johnny de Mol. Toen ik op 12-jarige leeftijd hoorde dat ik via een prijsvraag kans maakte op 10 minuten bellen met Johnny himself, deed ik meteen mee. Want die hoofdprijs? Die was voor mij! Ik won dus ook nog echt, maar voordat het telefoontje plaatsvond lag ik een hele week ziek op bed. Ziek van de zenuwen... 

10 minuten met Johnny de Mol

Kilo's lichter was het dan eindelijk zo ver. Op de keukentafel had ik maar liefst honderd prangende vragen uitgestald, want het zou mij maar gebeuren; een ongemakkelijke stilte in die 10 minuten. Toen ik aan de lijn hing bleken nog vijf andere meiden de prijsvraag gewonnen te hebben. Maar ik had er al snel doorheen gedrukt dat ik de eerste vraag mocht stellen.

Maar die eerste vraag was niet bepaald om over naar huis te schrijven voor een journalist in spe. Met 'Johnny, wanneer ben je jarig?', begon ik dit langgekoesterde gesprek. Die 10 minuten waren om voordat ik er erg in had en de kans om mijn eerste vraag recht te zetten kreeg ik helaas niet meer. Maar voordat Johnny ophing heb ik wel nog even schaamteloos 'Ik hou van je' geroepen.

Gouden Televizier-Ring 2015

En nu was het dan opnieuw zo ver. Een mailtje op de redactie of er iemand Johnny de Mol wilde bellen? Uit enthousiasme sprong ik meteen op. Maar wel in de hoop dat mij niet weer een wanhopige liefdesverklaring zou ontsnappen. En dat is gelukt!

Terwijl we Johnny vijftien jaar geleden alleen nog maar kenden van zijn rol als Sylvester Koetsier in Gtst, is hij inmiddels een van de gezichten van RTL4 en is zijn programma SynDROOM in 2015 bekroond met een Gouden Televizier-Ring. Na drie seizoenen van dit succesvolle format komt hij vanaf woensdagavond terug met Hotel SynDROOM.

Ferrari

Omdat de jongeren met een beperking het hotel zelf hebben gerund en ook voor hun eigen wensen aan het werk zijn gezet, is de voldoening van dit seizoen nog groter. "We hebben samen hun wensen verwezenlijkt", knikt Johnny.

"Als iemand in een Ferrari wil rijden is dat prima, maar daarvoor moest diegene ook zelf aan de bak. Hierdoor is de voldoening die er daarna heerst ook vele malen groter. Het geluk is dan echt af te lezen van hun gezicht, zo van 'Dit heb ik helemaal zelf geregeld'. En dat doet natuurlijk ook wat met hun zelfvertrouwen."

Heel hecht

Maar ook voor Johnny was het een tijd om nooit te vergeten. "Doordat we met z'n allen een maand in een hotel zaten, zijn we heel hecht geworden. Je spendeert zo veel tijd samen. De emoties zijn dit seizoen nóg sterker."

"Niet alleen qua verdriet, ook wat betreft humor en samenwerking. Dan heb je 's avonds een bonte avond en de volgende ochtend sta je weer vroeg op en ga je samen aan het werk. Dat schept een band."

'Hotel SynDROOM' is vanaf woensdag 29 maart om 21.25 uur te zien op RTL 4. Bekijk hier alvast een fragment: