Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Jolien en Herbert, Temptation Island 2017
Foto: RTL
De tv-thermometer

Temptation Island: Lieve Jolien,
waarom ben je niet weggerend?

Eva van Riet

D

De vier koppels uit Temptation Island zijn gisteravond met elkaar herenigd bij het allerlaatste kampvuur. Volgens mij hebben de deelnemers nooit eerder voor zulke hete vuren gestaan als dit seizoen, aangezien niemand de verleidingen heeft kunnen weerstaan. Ook ik zat weer vol spanning voor de televisie, maar had het vooral heel erg te doen met de Vlaamse Jolien...

Lieve Jolien, met je lange blonde haren en mooie blauwe ogen... Weet je eigenlijk wel hoe ontzettend mooi je bent? Je Belgische tongval zorgt ervoor dat je ook nog eens schattig overkomt en maakt het perfecte pakketje compleet.

Maar wat had ik het gisteravond met je te doen! Na elf dagen gescheiden te zijn geweest van jouw grote liefde Herbert (22) vond namelijk eindelijk de langverwachte hereniging plaats op een romantische plek in Thailand. Maar de romantiek was helaas ver te zoeken.

Uitgaansverbod

Ik zag aan je trilhanden dat je zenuwachtig was en je liet weten hem het liefst in zijn brede armen te willen springen. Maar jij veranderde in één klap van een blonde schone in een klein bang vogeltje. Want wat deed Herbert? Helemaal niets. Hij kwam aanlopen, nam naast jou plaats op het houten bankje en keurde je nog geen blik waardig.

Je was nog maar zeventien lentes jong toen Herbert en jij een relatie kregen. Inmiddels zijn we zes jaar verder en mocht de Braziliaanse flirt zijn (on)trouw aan jou bewijzen in het televisieprogramma 'Temptation Island'. Want al in de eerste twee jaar van jullie relatie is hij blijkbaar al een aantal keer de mist ingegaan.

Zijn bedrog heb jij bestraft met een uitgaansverbod. Ik heb altijd gedacht dat dat alleen voor pubers bestond, blijkbaar dus niet. Maar aan zijn uitgaansverbod kwam abrupt een einde tijdens zijn verblijf in Temptation Island.

Rollen omgedraaid

De ultieme relatietest van Herbert had eerder iets weg van een gezellige vakantie met verleidster Saartje. Ik vind het knap hoe jij de kampvuurbeelden, waarin de twee 'maatjes' elkaar de hemel in prezen, steeds hebt doorstaan. En toen ging jij ineens zelf met een ander zoenen. Het was met een meisje weliswaar en het waren er volgens mij zelfs drie? Maar we geven de alcohol voor het gemak gewoon even de schuld. Want jij bent immers het toppunt van vergevingsgezindheid.

Maar zo vergevingsgezind als jij bent, zo wraaklustig is Herbert. Hij beantwoordde jouw wilde avond dan ook bruut door het bed in te duiken met zijn Saartje. Einde relatie zou ik zeggen, toch? Maar nee, jij bleef hoop houden op een goede afloop en wilde hem nog steeds niet kwijt.

Gisteravond was jij dan ook degene die wel honderd keer je excuses aanbood en hij degene die steeds bozer werd. De rollen waren gewoon omgedraaid! Want wie is hier nou écht over de schreef gegaan?!

Mijn verbazing werd alleen maar groter toen Herbert ook nog eens zonder gêne meedeelde 'dat hij gewoon zo is'. Hij kan jouw zoen dus niet vergeten of vergeven, terwijl jij hem zijn slippertje niet eens kwalijk neemt? En het was niet eens zijn eerste slippertje ook.

Op schoot bij Rick Brandsteder

Lieve Jolien, waarom ben je gisteravond niet opgestaan? Weggerend? Of desnoods bij presentator Rick Brandsteder op schoot gekropen? Mijn moeder heeft mij altijd geleerd om je nooit afhankelijk of onzeker op te stellen ten opzichte van een man die jou kwetst.

Om de woorden van deelnemer Jefferson er maar even bij te halen: 'er zijn immers genoeg visjes in de zee'. En dat geldt zeker ook voor jou. Volgens mij hoef jij maar een willekeurige Belgische club binnen te stappen en alle mannen staan om jou heen. Of je slingert de datingapp Tinder aan en je hebt dezelfde avond nog een spannende blind date. 

Toch blijf jij Herbert trouw en geef jij jullie relatie weer een nieuwe kans. Ik hoop dat hij je deze keer wel gelukkig maakt en niet weer de scheve schaatsen aantrekt, terwijl jij thuis braaf op hem zit te wachten. Want meisje, je bent prachtig. En Herbert? Die mag in zijn handjes knijpen met een vriendin zoals jij.