Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: RTL | Robin van den Broek
De tv-thermometer

Temptation Island...
'Too much information!'

Freelance journaliste

Mariëlle Wisse

W

We zijn weer begonnen! Vanavond startte het nieuwe seizoen van Temptation Island en om dat met een knal in te luiden, werden de fans getrakteerd op niet een, maar twéé afleveringen! VROUW-collega Mariëlle deelt iedere week de momenten die haar opvallen.

Aflevering 1 - The beginning of the end

In de eerste aflevering leren we de koppels kennen en worden de verleid(st)ers en koppels aan elkaar voorgesteld. Kijk je mee?

1. Het productieteam heeft weer een paar pareltjes te pakken, hoor: vreemdgangers, onzekere dames, egotrippers, relaties van maximaal drie jaar… Heikki en Milou spannen met hun relatie van zeven maanden de kroon. Niets persoonlijks jongens, maar als je nu al op zoek gaat naar een relatietest, dan lijkt mij iets niet in orde. 

2. Wat is die Rick toch een grappenmaker, hè: "Annelien en ik hopen oprecht dat jullie dit eiland met een glimlach verlaten." Tuurlijk, Rick. En ik heb de Postcodeloterij gewonnen zonder dat ik meespeelde.

3. "Waaraan ik mij irriteer is dat ze ’s avonds niet chasst." Ten eerste: het is 'waaraan ik mij ERGER'. Ten tweede: uitzending pauzeren, want wat is in godsnaam chassen?! *Typt in op Google: chassen Vlaams* Ah, Roger vindt ’t dus niet fijn dat Laura ’s nachts de wc niet doortrekt en dat hij, als hij ’s ochtends beneden komt, haar 'pipi' ruikt. Eh… oké Roger. Zélfs op Temptation Island is er zoiets als too much information.

4. Morgan is al twee keer vreemdgegaan, zegt 'ie. Eén keer omdat 'ie nog jong was, één keer omdat 'ie had gedronken. Surprise! Jong ben je nog steeds en aan drank ontkom je de komende twee weken niet. Succes jongen! 

5. Het lange wachten is voorbij, want daar zijn ze dan: de verleiders! Niet dat ik zelf volle zalen trek, maar het valt me tegen. Van Giorgio word ik zelfs een beetje bang. Even dimmen met dat knipogen, kauwen op je onderlip en je eigen spieren strelen. We hebben nog genoeg afleveringen voor de boeg, doseren kun je leren!

6. En dan komen de verleidsters. Heikki slaat de spijker op zijn kop: "Ja, ze zijn niet lelijk. Ze worden niet uitgekozen omdat ze goed kunnen hoofdrekenen."

7. Heel eerlijk: ik ben onder de indruk van Lizzy. Knappe meid! Ik ontwikkel zelfs een kleine girlcrush.. Totdat Roger vertelt dat 'ie wel houdt van dames met 'een stevige poep'. Vre-se-lijk. Is toch niet te doen, dat Vlaams!

8. Gelijk bij binnenkomst acht halfnaakte vrouwen is een beetje te veel van het goede voor Sidney.  Hij besluit zich op belangrijkere zaken te richten: "Hé, is dit nou kunstgras?" HAHA.

9. Plottwist! De koppels dachten nog een nacht samen te hebben, maar ze hebben hun avondeten nog niet achter de kiezen of er staat een verleidster naast de tafel. Zit je dan, op nog geen twee meter afstand van de vrouw die er binnen een paar minuten met je man vandoor gaat. Je ziet Laura nu al breken. Zij is de nieuwe Debraleemans, let op mijn woorden.

Aflevering 2 - Beauty and the beast

De aflevering waarin de eerste dates worden gekozen en er een confrontatie plaatsvindt tussen de vrouwen en de vrijgezelle dames. Dat kan natuurlijk alleen maar fout gaan…

1. Dit houdt me inmiddels bijna anderhalf uur bezig, dus ik móét erover beginnen: iemand enig idee wat er aan de hand is met Rogers haar? Als zijn kapper daar verantwoordelijk voor is: meteen een andere zoeken. Ben je zelf aan het hannesen geweest met relaxer? NOOIT MEER DOEN.

2. Jongens, wat is Laura ongemakkelijk! Er kan geen lachje af en geluid komt er ook amper uit. Arme Maxime! En hij doet zo zijn best.. Date of geen date; als ik hem was, was ik die kamer uit gevlucht.

3. Speeddaten in Thailand: "Lekker weer, hè?" Gaetan, jongen… alleen in Nederland kun je het weer goed verwerken in een gesprek. In Thailand is het altijd lekker weer. Rodanya is ook niet onder de indruk en zegt wat iedereen denkt: "Verder nog iets?" Lekker subtiel, meid.

4. Dat Ricardo en speeddaten geen goede combi zijn, is duidelijk. Gelukkig heeft hij zijn vragen wel ingestudeerd: "Nou, vertel: wie ben je, wat doe je en wat zijn je interesses?" Even rustig aan man, het is geen sollicitatiegesprek. Als je al die drie vragen in nog geen drie seconden propt, praat je natuurlijk nooit de drie minuten vol. 

5. Lizzy valt op 'zwarte boys die Roger heten'. Oké dan. Duidelijk. En daar houdt Lizzy van, van duidelijkheid. Want hoe vraag je een jongen op zijn Lizzy’s of hij jou ook ziet zitten? "Zou je me doen?" Heul classy...

6. Een van mijn favoriete Temptation-momenten: de confrontatie tussen de verleid(st)ers en de koppels. Niemand zegt zich geïntimideerd te voelen, maar de zenuwachtige, doodsbange blikken en strakgetrokken lippen zeggen genoeg. Nu maar hopen dat Annelien haar tissues meeneemt. 

7. Tissues blijken niet nodig. Annelien sluit de confrontatie af met: "Dames, bedankt voor deze poëtische woorden. HAHA. Dat ze dit met een uitgestreken gezicht kan zeggen zou haar echt een Oscar moeten opleveren. Eens?

8. NEE, Milou, wat doe je nu?! Misschien is het knip- en plakwerk, misschien gebeurt er echt al iets - nog voor het eerste kampvuur. Volgende week meer!

Ps: Kan iemand wat tubetjes zonnebrandcrème - een stuk of twintig, factor 50 - naar Thailand sturen? Een paar uur in de zon en Laura en Sidney zien er al uit als oververhitte kreeften. Zo is er over veertien dagen niets meer van die twee over!

'Temptation Island' is iedere donderdag om 20:30 op RTL5 of Videoland.