Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Temptation Island... 'Kan iemand een therapeut die kant op sturen?'
Foto: RTL
De tv-thermometer

Temptation Island... 'Kan iemand
een therapeut die kant op sturen?'

Freelance journaliste

Mariëlle Wisse

Z

Zojuist werd de dertiende aflevering van Temptation Island uitgezonden. VROUW-collega Mariëlle deelt iedere week de momenten die haar het meest opvielen

Aflevering 13 - Tomorrow I’ll be gone

We beginnen in de vrouwenvilla. Daar dient de eerste teleurstelling zich al vrij snel aan. De mysterieuze twee personen waarmee de vorige uitzending eindigde, blijken Rodanya en Danicio te zijn die elkaar gewoon een knuffel en een kus op de wang geven. Niks aan het handje. 

Bilnaad

Omdat de dreamdate eraan zit te komen, wordt uitvoerig besproken wie wie mee gaat nemen. En even serieus: Laura… are you kidding me? Je ziet hoe leuk Gaiton, Geytôn, Géétan het heeft met Demi en dan wil jij ‘m meenemen op dreamdate? Dat is niet oké, hoor. Chicks before dicks, meisje. Al betwijfel ik of ze ook maar enige interesse heeft in dat laatste, maar dat terzijde. 

Géén idee ook waarom de productie het een goed idee vond om hier een shot van Gaiton, Geytôn, Géétan zijn bilnaad tussen te monteren. Sinds wanneer is dat sexy? Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar hier word ik niet geil van.

Hoe dan ook: tijd voor het laatste kampvuur voor de dreamdate. Let’s go!

Kampvuur

Milou en Heikki

Best wel sneu dat Milou niet te zien krijgt dat Heik negen van de tien keer zit te janken, maar aan de andere kant: dan was de lol er helemaal af geweest. Lekker gemonteerd wel, met die quotes van Emma ertussen. Gek genoeg lijkt Milou niet heel aangeslagen. Misschien heeft ze de handdoek al in de ring gegooid. De beelden die Heik te zien krijgt, had ik de vorige keer even gemist, maar wát een kloten heeft die Jaimy! “Ik wist vanaf het begin dat ik haar Temptation was.” Gozer, op wélke planeet?! Ook Heik vindt ’t maar niets: “‘K ruwenéér dienen gast.” Worden we heel bang van met z’n allen. Toch? Oh, en ben verder geen taalnazi, maar ‘onrespectvol’, Heik…Really?

Laura en Roger. 

Wat ziet Laura er goed uit! Make-upje, open blik, een lachje… I like. Toch weet onze ouwe stoker weer iets te vinden: “Ze blijft wel een beetje in haar eigen bubbel.” Het is ook nooit goed, hé.

Rodanya en Morgan 

Rodanya heeft haar psycho-look weer uit de kast getrokken: “Als ‘ie dat leuk vindt, moet ‘ie dat doen.” Memo voor alle mannen: mocht je vriendin dit óóit tegen je zeggen… ABORT MISSION! Ondertussen is Morgan niet gek te krijgen en beantwoordt hij alle vragen met de politieke correctheid van een voetbalspeler die net mediatraining heeft gehad. Koele kikker, die Morgan. 

Demi en Sidney

Het moment waarop ik al dertien afleveringen wacht: de Sidney-explosie. Ik dacht al die tijd dat er iets vreselijks zou gebeuren om die te triggeren, maar helaas. Het enige vervelende dat ‘ie te zien krijgt is dat Demi niet zo’n zin heeft om ‘m te zien. Maar dát kan Sids ego niet hebben en het ‘goedbedoelde’ commentaar van Rick valt ook niet in goede aarde: “Beter houd je nu even je mond dicht.” Tja, Rick… Die ‘maar ik sta aan jouw kant’, maakt niet heel veel indruk. Als iemand hier keihard zijn best doet om de boel te laten escaleren, dan ben jij het wel. 

3, 2, 1… LOS!

In de bus terug naar huis, laat Sid zich compleet gaan: “Ik ben verdrietig als de tyfus. Ik val af, kan niet sporten. Ik ben f*cking op mijn bek gegaan omdat ze me appte op die scooter! Ik ben tyfusbang voor die scooter!” - Geen idee wat dit alles met deze hele situatie te maken heeft, maar oké: emoties, we get it.

Valt me nu pas op, maar vroeger piepten ze toch van alles weg op televisie? Of was dat alleen bij van die Amerikaanse relshows waarin hele bijzondere - ik weet even niet hoe ik dit anders moet verwoorden - dames op zoek gingen naar de vaders van hun vijf kinderen?

En dat die dan alle vijf van iemand anders bleken te zijn? En dat al die vaders dan binnen kwamen lopen en er een heel beveiligingsteam moest uitrukken? Anyway, we dwalen af.

Sidney van 't padje

Eenmaal in de villa doet Sid er nog een schepje bovenop. Hij rent rond als een fitnesstrainer on crack, gilt met een soort calimerostemmetje dat ik nog nóóit eerder heb gehoord, en gooit - hoe kan het ook anders - hier en daar wat kapot. Gaat niet goed hoor, met die jongen. Stel je voor dat Demi was vreemdgegaan. Dan hadden ze een nieuwe Temptationvilla kunnen bouwen. 

Als Sid even met Roger heeft gebokst - slimme zet, Roger - gaat 'ie op de emo-tour: “Ik steek m'n hele lichaam in de fik voor haar.” - Eh…oké. - “Ik wil kinderen met dat meisje. Het liefst wil ik een jongetje, maar als zij meisjes wil en we krijgen een meisje, dan is dat ook prima.” Ik laat 'm voor deze keer even gaan, maar je weet dat 't zo niet werkt, toch?

Rapper Sjors

Net toen ik dacht dat we het wel zo'n beetje hadden gehad met de gekte, wordt Sidney nóg gekker. Hij voert complete gesprekken met zichzelf en sláát zichzelf, are you kidding me? Kan iemand een therapeut die kant opsturen? Dit is niet normaal, hoor. 

Mochten jullie er behoefte aan hebben, hierbij de songtekst van Sidney z’n laatste hit: “Ow shit, ik hier in mn bed. Heb heel veel hoofdpijn en pech. En m’n vriendin zegt dit en dat, dat is wel shit en ik krijg geen kebab. Ahh, mijn hart.” Ik voel een nieuwe rapper Sjors opkomen. Wat jullie?

Kijk nu al uit naar de volgende aflevering. Zóveel medelijden met de verleidster die met Sid op dreamdate moet. We denken aan je, meis.