Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

De tv-thermometer

Temptation Island... 'Ik blijf zitten
met een hoop opgekropte emoties'

Freelance journaliste

Mariëlle Wisse

Z

Zojuist werd de veertiende aflevering van Temptation Island uitgezonden. VROUW-collega Mariëlle deelt iedere week de momenten die haar het meest opvielen.

Aflevering 14 - What happens on the island…

Zo, zijn we weer. Zijn jullie al een beetje bijgekomen van Sidneys temper tantrum? Ik niet. Had niet eens gekund, want ik werd de afgelopen dagen bedolven onder filmpjes van een vechtende Sidney. Dat hoge, snerpende geluid dat je daarin hoorde? Jup, dat was Sid. Hoe dan ook: we zijn aangekomen bij de dreamdates. En mocht het kwartje nog niet zijn gevallen… dat betekent dat we bijna aan het einde zijn van dit eeuwig durende seizoen.

Sidney part 928936

We beginnen in de mannenvilla, waar Sidney uitgeblust in bed ligt. “Mijn ogen zijn f*cking dik, ik voel me echt een vis, man.” Beetje dramatisch is ‘ie wel hé, onze Sid. Dikke ogen? Ik zie geen verschil met de vorige 13 afleveringen. Jullie?

Terwijl de rest van Nederland nog steeds nachten wakker ligt om Sids uitbarsting van vorige week onder woorden te brengen, is het voor hem zo klaar als een klontje. “Ken je dat: wanneer je een kopje koffie wil maken, je uitschiet en je die hele pot erin gooit? Nou, dat kopje was ik en die hele ton was haar verwoording, zeg maar.” Eh… Ja. Ik weet even niet zo goed wat ik moet zeggen. 

Hoe ‘helder’ Sid zijn inzicht daarnet was, zo compleet oblivious is ‘ie nu. “Ik heb in mijn hele relatie nog nooit negatief over haar gesproken.” Maar hé, gelukkig hebben we de productie nog, wat zouden we zonder moeten, die er direct wat shots achteraan gooit van Sid die Demi met de grond gelijk maakt. Ai. 

Heugelijk nieuws

We blijven nog even in de mannenvilla, want daar komt Rick met het heugelijke nieuws dat de mannen op dreamdate mogen. Alhoewel…heugelijk?

“Hé, jongens! Hoe is het?” …stilte… “Het is vandaag de dag om even lekker aan jezelf te denken, want de ultieme, super-de-luxe, tip-top, aan-niets-mag-het-ontbreken DREAMDATE komt eraan!” …stilte… “Het is een beetje de apotheose van Temptation Island.” …stilte… “Lekker genieten!” …stilte… “Alvast veel plezier en vergeet dus niet te genieten!”

Godsamme, Rick. Hoe dik wil je het er bovenop leggen? En 'apotheose'? Even een linkje, hoor. Temptation Island is leuk omdat je even hersenloos naar de televisie kan staren. Moeilijke woorden bewaar je maar voor andere programma’s. 

Pijnlijk!

In de vrouwenvilla is Laura bij haar vreemde besluit gebleven en wil ze nog altijd met Gaetan op date. Héél raar dit. Maar Gaetan ziet ’t zelf ook niet zitten. Vol goede moed - maar met een gezichtsuitdrukking alsof ze een taakstraf tegemoet gaat - stapt ze op ‘haar Gaetan’ af. Doet ‘ie het? Gaat ‘ie haar afwijzen? Mág dat überhaupt?

Kan Gaetan geen moer schelen, want hij doet ’t gewoon! Hé, maar deze voel ik wel, jongens. Niet cool om op televisie afgewezen te worden. Maar aan de andere kant… zat er wel een béétje aan te komen. 

Tja, en dan moet er iemand anders mee. Aan Maxime de eer. “Ik ben nooit, nóóit iemand zijn tweede keuze. Maar ik dacht: mijn moeder heeft mij beter opgevoed. Ik ben altijd een gentleman als een vrouw in distress is. En dus was ik daar.” Jeez Maxime, doe even niet alsof je zojuist een omaatje ternauwernood van de treinrails hebt getrokken. Je gaat op dreamdate. Éven rustig nu.

Arrogant

Vervolgens doet Jaimy in de mannenvilla dé uitspraak van dit seizoen: “Ik ben niet arrogant, helemaal niet.” Eh, hou eens even heel snel op. Jij bent de definitie van arrogant. Zoek je dat woord op in de Dikke Van Dale, dan staat er een plaatje van jouw porem naast. Ben een beetje grof deze week, maar ik blijf tijdens dit seizoen zitten met een hoop opgekropte emoties. Sorry.

Zoals te verwachten, waren de dreamdates - op Milous paniekaanval in het water en Gaetans bizarre vogelfobie na - retesaai. Maar bij Maxime heeft de date er behoorlijk ingehakt. “Je hebt mij gekozen van alle gasten - op Gaetan na. Kun je nou niks liefs tegen me zeggen?” Please? Iemand? Somebody give that guy some love… Dit is zijn Instagram, laat maar wat likes of reacties achter. Hopelijk komt ‘ie er dan een beetje overheen. 

En dan… nét als ik denk dat alle hoop verloren is, zijn daar Danicio en Rodanya. Hoor ik kusjes? JAAAA! YES, YES, YES! Sneaky little bastards, hier doe ik het voor! Laat die hereniging maar komen. Ik hoop dat Morgan een tablet in zijn handen krijgt gedrukt met daarop Danicio zijn confession. Of is dat too much? Anyway: duimen jullie mee?

'Temptation Island' kijk je iedere donderdag om 20:30 bij RTL5, of op Videoland.