Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

De tv-thermometer

'Als je niet toe bent aan het huwelijk,
begin er dan niet aan!'

journaliste

Marjolein Hurkmans

I

Iedere week zit VROUW-collega Marjolein gespannen voor de televisie: zou de liefde opbloeien tussen de setjes in Married at First Sight? Levert ook dit seizoen een Chantal en Nikolai op die vooralsnog gelukkig samenleven? Marjolein heeft er een hard hoofd in.

"Ik geloof er niet meer in. Ik denk niet dat iemand dit seizoen de ware vindt bij Married at First Sight. Ik heb vanaf het begin gekeken -  iedereen zo zijn guilty pleasures - en had al zo mijn twijfels bij de eerste ontmoetingen. Neem nou Mirjam en Pascal.

Kriegel

Prima mensen hoor, maar je zag al tijdens de huwelijksceremonie dat hij haar veel leuker vindt dan zij hem. En ik vind het nu al irritant dat hij steeds zo aan haar zit: handje op haar rug, handje op haar arm. Ik zou er helemaal kriegel van worden en ik heb een beetje het gevoel dat Mirjam dat ook heeft.

En dan paardenmeisje Maxime en kersverse echtgenoot Nick. Het ging allemaal supersnel van start, maar ja: hij woont nog thuis en zij is ook nog niet helemaal droog achter de oren. Waren ze elkaar in de disco tegen het lijf gelopen, dan vermoed ik dat het uitgedraaid was op een one night stand.

Huwelijk

Misschien met nog een vage date er achteraan. En daarna niks meer. Leve de lol en trouwen doen we wel als we 40 zijn. Ik vraag me af waarom die mensen zich hebben opgegeven? Het huwelijk is geen spelletje, geen doen alsof. Als je er niet aan toe bent, begin er dan niet aan.

Helemaal sneu vind ik die arme Ronald en Monique. Eerst wilde zij niet, toen wilde zij wel en toen wilde hij weer niet. Let op mijn woorden: die mensen zien elkaar na het programma nooit meer!

Verpest

Misschien moet je je als wetenschapper ook wel even achter de oren krabben als je denkt een match made in heaven te hebben gevonden tussen een wispelturige dame op leeftijd en een man die absoluut niet tegen wispelturigheid kan. Daar heeft hij gewoon geen zin in.

Niks geen begrip. Verpest is verpest en daarmee uit. Niet echt een flexibele houding, maar misschien heeft Monique haar recht daarop ook wel verspeeld. 'Mijn broer zag het al aan mijn gezicht toen ik tijdens de ceremonie naar voren liep: eerst keek ik vrolijk, toen zag ik jou en veranderde mijn gezichtsuitdrukking'. 

Friendzone

Eerlijk? Ik had na die dodelijke opmerking het eerste vliegtuig terug genomen. Blijven over: Joost & Mindy en Peter & Paul. Het eerste setje heb ik gegoogeld. Het was mijn enige hoop: leuke mensen en ze leken het best gezellig samen te hebben.

Iets te gezellig misschien. Hoe verder we komen in de serie, hoe meer de twee elkaar in de friendzone lijken te duwen: er is geen sprankje spanning te ontdekken, er wordt geen zwoele blik uitgewisseld, niemand krijgt een rood hoofd of staart een keertje verliefd in de verte... Maatjes worden het, hooguit. 

Teleurstelling

En misschien heeft zij dan een leuke collega waar ze hem aan voor kan stellen en hij een goede vriend die wel vlinders laat fladderen in Mindy’s buik. Komt het toch nog goed.

En precies datzelfde geldt voor Peter & Paul; goede vrienden op zijn best. Want minnaars? Ik vrees van niet; er is nog geen enkele verliefde blik uitgewisseld. Kortom, ik verwacht een enorme teleurstelling tijdens de finale."