Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

© Jos Schuurman
Foto: © Jos Schuurman
Elke Dag Mooi

Huur eens een spijkerbroek

journaliste

Chantal Anthonio

D

Dat is nog eens wat anders: een spijkerbroek leasen. Niet alleen spaar je geld uit, maar ben je ook nog eens vriendelijk voor het milieu.

Mud Jeans introduceert 'Lease a Jeans'.  Iedereen kan voortaan zorgeloos een duurzame spijkerbroek leasen voor een vast, laag bedrag per maand.

Verantwoord

De broek is gemaakt van biologisch en gerecycled katoen en wordt 100 procent verantwoord geproduceerd. Als een spijkerbroek door de drager wordt geretourneerd maakt de fabrikant daarvan weer een nieuwe jeans.

Overeenkomst

In plaats van een winkelbon bij aanschaf van een jeans krijgt de klant bij Lease a Jeans een eenvoudige overeenkomst voorgelegd. Na akkoord betaalt de klant eenmalig een instapbedrag van 20 euro. Vervolgens betaalt hij een jaar lang 5 euro per maand, dus een totaalbedrag van 80 euro. Na deze leaseperiode heeft de klant drie opties. Hij stuurt de broek retour naar Mud Jeans of hij kiest een nieuw model uit en betaalt 7,50 euro verzendkosten en hij betaalt opnieuw 12 maandtermijnen van 5 euro. De derde optie is dat de klant nog 4 extra 'statiegeld'-maandtermijnen van 5 euro betaalt, waarna hij de broek zo lang als hij wil kan blijven dragen. Als hij na enkele jaren draagplezier besluit zijn broek in te leveren, krijgt hij zijn 'statiegeld' van 20 euro terug in de vorm van korting op zijn volgende aankoop.

Drie washings

De jeans is verkrijgbaar in een heren- en een damesmodel in drie washings en eenvoudig online te bestellen en binnenkort ook verkrijgbaar in een aantal geselecteerde winkels in heel Nederland.

Gerelateerde onderwerpen