Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

© PPE
Foto: © PPE
Elke Dag Mooi

Maak je eigen beautyproducten met banaan
Bananen beauty

Redactie VROUW

V

Veel vrouwen smeren zich een ongeluk met dure crèmes en smeersels. Toch hoeven beautyproducten helemaal niet zo duur te zijn. Sterker nog je hoeft er de deur niet voor uit. Met alleen een trosje bananen kun je acne, wallen én rimpels wegwerken!

Acne

Voor vrouwen die kampen met een onzuivere huid is een bananenschil de oplossing. Het schijnt namelijk dat de binnenkant van de schil puistjes aanpakt. Smeer een week lang voordat je het bed induikt, je gezicht in met een bananenschil. Het is misschien een beetje vies, maar na een week zouden de puistjes als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Droge huid

Heb je last van een droge, trekkerige huid en willen de crèmepjes maar niet helpen? Plet dan een banaan en smeer het mengsel op je gezicht. Laat het een kwartiertje intrekken, spoel het af met lauwwarm water en zeg maar dag tegen je droge huid.

Donkere kringen

Het avondje feesten met vriendinnen is de volgende ochtend duidelijk zichtbaar als je in de spiegel kijkt. Donkere kringen sieren je ogen. Geen nood, want met een beetje geplette banaan zouden je wallen in een mum van tijd verdwijnen.

Hielkloven

Veel vrouwen paraderen maar al te graag op hoge hakken. Vrouwelijk, maar niet als hielkloven het beeld bruut verstoren. Dit voetprobleem is niet alleen onflatteus, maar ook erg pijnlijk. Je voelt het al aankomen, maar ook hier is de gele vrucht de ultieme oplossing. Smeer je hielen in met een bananenpapje en de kloofjes zullen verminderen voordat je het weet.

Zachte huid

Door de wisselende temperaturen in de herfst kan je huid flink uitdrogen. Om een trekkerige huid te voorkomen is het verstandig om jezelf iedere week te scrubben. Dit kan heel eenvoudig met een mengsel van banaan, havermout en kokosmelk. Daarna goed afspoelen, een bodylotion erop en je huid zal stralen als nooit tevoren.

Vette huid

Heb je last van een vette huid? Neem je glimmende gelaat dan eens flink onder handen. Prak een banaan en mix deze met twee theelepels citroensap. Breng dit bananenmaskertje aan en laat het een kwartier zijn werk doen. Het zure sap uit de citroen zal het vetgehalte in je huid verminderen en de vitamine C uit de banaan de olieproductie controleren.

Jeukende hoofdhuid

Veel mensen kampen met een geïrriteerde hoofdhuid. Word je gek van dat krabben op je hoofd? Fabriceer dan je eigen haarmasker. Meng twee rijpe bananen, een avocado en yoghurt tot een glad mengsel. Smeer het op je hoofd en laat het twintig minuten intrekken. Spoel je lokken daarna uit met warm water en je hoofhuid zal minder jeuken.

Rimpels

Voor vrouwen met plooien, vouwtjes en rimpels is het bovenstaande recept ook uitermate geschikt. Zowel bananen als avocado’s bevatten vitamine E, die lijntjes en rimpels in de huid zouden verminderen. 

---
Heb je de smaak te pakken en wil je meer beautyproducten zelf maken? Bekijk dan onze beautypagina.
---

Gerelateerde onderwerpen