Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Vrouwen zijn net krabben
Foto: Hollandse Hoogte
Enquête

Zeg eens eerlijk...
Ben jij solidair met andere vrouwen?

journaliste

Daphne van Rossum

J

Je vrouwelijke baas is de deur nog niet uit of iedereen roddelt over haar vanwege de in jullie ogen slechte beoordelingen. Weleens gehoord van de krabbenmand? Waarin elke krab de ander naar beneden trekt zodra een z’n kop boven het maaiveld uitsteekt? Met Internationale vrouwendag - 8 maart - voor de deur zijn wij op de redactie VROUW benieuwd waar jij in de krabbenmand zit. Vul onderstaande enquête in.

De krabbenmand, het is inmiddels een negatieve bijnaam geworden voor de omgangsvorm van, jawel, vrouwen. In plaats van elkaar te steunen, trekken we elkaar naar beneden. Wat vind jij: valt het allemaal wel mee of zouden we elkaar best vaker een zetje omhoog mogen geven? 

Hoe belangrijk vind jij steun van andere vrouwen?

 
 
 

There was an error on your page. Please correct any required fields and submit again. Go to the first error

 
 
1. Wanneer vrouwen samenwerken is het vaak lastig om carrière te maken. Dit wordt het krabbenmand-effect genoemd naar krabben die elkaar de mand weer intrekken als er eentje omhoogkruipt. Heb jij hier wel eens bewust aan meegedaan?
 
2. Bied jij alleenstaande moeders in jouw omgeving steun aan?
 
3. Jij bent een alleenstaande moeder ervaar jij steun uit je omgeving?
 
4. Vind jij dat wij solidair zijn met elkaar of denk je dat we tegenover elkaar staan, we elkaar afvallen, bijvoorbeeld thuisblijfmoeders versus werkende moeders en parttime versus fulltime werkende vrouwen?
 
5. Ben jij wel eens jaloers op een andere vrouw omdat ze mooier is, omdat ze meer geld heeft of omdat haar kinderen het beter doen?
 
7. Wie steunt jou het meest?
8. Van wie ontvang jij de meeste steun?
9. Van wie ontvang jij de minste steun?
10. Heb je liever een vrouwelijke dan een mannelijke baas?