Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Harm en Linda
Foto: Corne van der Stelt | Eigen beeld
Glossy

De vriend van Linda (42) is 23:
Welke vrouw wil dat nou niet?

Redactie VROUW

T

Thijs Verwest (48), alias dj Tiësto, ging vorige week op de Malediven op zijn knieën. Zijn 27 jaar jongere vriendin zei volmondig 'Ja'. Annika Backes (21) schrijft op haar Instagram: "Ik ben de gelukkigste vrouw van de wereld, dat ik de rest van mijn leven mag doorbrengen met de meest fantastische man. Ik houd meer van je dan je ooit zult weten."

Ook Linda Meijers (42) en Harm Poortman (23) hebben ondanks hun leeftijdsverschil een gelukkige relatie, zo vertelden ze in februari in VROUW Glossy. Voor Harm is leeftijd maar een getal. "Linda en ik zitten zo op dezelfde golflengte dat ik niets van die negentien jaar verschil merk.

Ik heb ook wel vriendinnetjes gehad die jonger waren, maar die vond ik allemaal te giechelig en onvolwassen. Ik ben toe aan wat serieuzers. Linda is voor mij perfect, we vinden elkaar precies in het midden.” 

Dj

Linda vertelt dat ze via social media met elkaar in contact zijn gekomen. "Op Instagram kwamen we elkaar steeds vaker 'tegen' omdat we op dezelfde events waren en van dezelfde muziek houden.

Maar de eerste echte ontmoeting was op een nineties-feest. Ik was verbaasd dat zo’n jonge jongen zoveel muziek uit die tijd kende. Later kwam ik erachter dat Harm een tijdje als dj heeft gewerkt. Ik vond hem meteen leuk, we hadden zoveel gemeen."

Trots

Aan het begin had Linda wel haar twijfels. "Hij was nog zo jong! Mijn vriendinnen zagen me aankomen! Inmiddels kan dat me niet meer schelen. Sterker nog: ik ben trots op zo’n lekker jong ding als vriend, haha! Welke vrouw wil dat nou niet? En ach, de mensen om ons heen zien dat we heel goed bij elkaar passen."

Harm heeft wel moeten praten als Brugman om Linda te veroveren. "Hij zei: 'Ik kan jou alles geven.' Zeg nou zelf, daar smelt je toch voor? Dat leeftijdsverschil zag ik toen ook al niet meer zo. Ik zeg weleens: 'Hij heeft een oude ziel en ik een jonge.' Harm is soms verstandiger dan ik. Ik ben nog echt een losbol."

Kinderwens

Voor Linda was het feit dat Harm ook al een kind heeft een belangrijke factor om de relatie een kans te geven. "Als hij nog een kinderwens zou hebben, of zou krijgen, zou dat natuurlijk wel een probleem zijn. Ik heb al een dochter van 17 en een zoon van 10. Ik zit er, buiten mijn leeftijd, niet op te wachten om weer opnieuw te beginnen.

Ik vond het best spannend om zijn moeder te ontmoeten, want zij is van mijn leeftijd. Toch raar." Ook de vader van Harm gaf in het begin aan dat hij Harm liever met een leeftijdsgenote zag. "Zijn ouders stonden aanvankelijk dus niet echt te springen."

Oma

"Inmiddels zien ze wel hoe goed het tussen ons gaat en hoe gelukkig we zijn, dus ze hebben onze relatie geaccepteerd. Mijn oma heeft ook een jongere man gehad en mijn moeder zegt altijd dat ik op haar lijk. Blijkbaar is het iets genetisch.

Soms denk ik: 'Hoe moet het als ik 60 ben?' Maar die gedachte schuif ik dan snel aan de kant. Er zijn zoveel factoren waardoor een relatie kan misgaan, daar moet je je niet te veel mee bezighouden. 

Vooralsnog hopen we samen heel oud te worden. Ik mijn geval: nog ouder, haha! We kunnen er ook wel grappen over maken. Harm heeft soms last van zijn rug, dan pest ik hem met zijn ouwe botten."

Jij op VROUW.n

Heb jij ook een mooi (liefdes)verhaal en wil je dat vertellen?

Dan kan dat hier...