Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Helen's dagboek logo
Foto: Eigen beeld
Helen's dagboek

Aflevering 2: 'Dat beeld
snijdt dwars door mijn ziel'

H

Helen (35) is tekstschrijver, moeder van Max (9) en Nina (6) en tien jaar getrouwd met Paul (34). Alles in haar leven lijkt perfect, maar haar huwelijk wankelt als ze verliefd wordt op Boris, een goede vriend van hen. Vorige week heeft ze dat opgebiecht. Paul wil dat ze voor hun relatie vecht...

Dinsdag

"Denk je al verder?" Ik moet het weten. Ik moet weten of Paul naast hoop ook aan het slechte scenario denkt. "Ja. Liever niet, maar ik denk er wel aan." We zitten samen in de auto. "Waar denk je dan aan?" Het blijft even stil. "Tja… aan ingrijpende zaken. Aan waar we gaan wonen. En aan kleine dingen. Wie doet Nina’s haar ’s morgens..."

Als hij dat zegt, schiet ik vol. Bizar; het huis laat me redelijk koud, hoewel ik er niet aan moet denken het kwijt te raken. Maar het beeld dat Paul in alle vroegte het haar van onze dochter in zijn eentje in een staartje probeert te krijgen, snijdt dwars door mijn ziel.

Woensdag

Paul is squashen… met Boris. Ze hebben elkaar sinds vorige week dinsdag, de dag dat ik alles eerlijk heb uitgesproken, niet meer gezien. Het zijn, of misschien waren, vrienden. Paul wilde Boris spreken om te zeggen dat hij begrijpt dat gevoelens zich lastig laten sturen, maar dat hij de ruimte wil om het gevecht met mij aan te gaan. Het squashen was Pauls idee. "Mocht het ongemakkelijk worden, hebben we tenminste wat afleiding."

Heel mannelijk allemaal. Ik vond het wat engs hebben, twee mannen met één vrouw als doel, in een afgesloten ruimte met allebei een slagwapen in de hand. Als Paul terugkomt lijken er geen doden te zijn gevallen. "Het is goed dat we elkaar even gesproken hebben, dat lucht op. Al verandert er natuurlijk weinig aan de situatie."

Donderdag

Drie weken oud, een plaatje, en dat roepen wij 'moeders van het schoolplein' dan ook in koor over het nakomertje van een medemoeder. Kirrend hangen we boven de Maxi-Cosi. Dan bemoeit Max zich ermee. "O, wat is-ie schattig!" De net bevallen moeder bukt zich naar mijn zoon. "Hé Max, als jij papa en mama nou heel lief aankijkt, maken ze voor jou misschien ook wel zo’n schattig broertje." Ik lach zuur. Je moest eens weten, joh!

Zondag

Gisteravond een woede-uitbarsting tegen de kinderen gehad. De zoveelste ruzie om niks viel verkeerd; de bekende druppel. Ik was alleen met ze thuis, was down en het onrecht dat mij met het gekibbel werd aangedaan was enorm - vond ik. Mijn boosheid is aangekomen, merk ik vandaag aan Nina. "Mama, ik heb tegen mezelf gezegd dat ik er, vanaf nu, altijd voor je ben als je mij nodig hebt." Wat een bizarre woordkeus voor een kind van 6.

Helen op VROUW.nl

Vanaf nu vind je de populaire VROUW magazine-rubriek 'Helen’s dagboek' wekelijks terug op VROUW.nl. Ben je een fan van het eerste uur of heb je Helen’s avonturen altijd al (terug) willen lezen? Dan kan dat elke vrijdagochtend op VROUW.nl!