Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Helen's dagboek
Helen's dagboek

Aflevering 10: 'Ik gaf toe aan een drang
die ik al maanden voel'

H

Helen is tekstschrijver, moeder van Max en Nina en tien jaar getrouwd met tv-redacteur Paul. Haar huwelijk wankelt als ze verliefd wordt op Boris, een goede vriend van zowel Helen als Paul. Na de wintersport met hun vrienden én Boris, valt Helen in een zwart gat. Ze doet iets wat niet zonder gevolgen kan blijven...

Maandag

Het is een beetje te vergelijken met hoe ik me vroeger als kind de dag na mijn verjaardag voelde. Het feest is voorbij, de cadeaus zijn uitgepakt en de opwinding is weg. Tel daar, in mijn geval van vandaag, de overvolle wasmanden, de aanhoudende regen en het feit dat mijn twijfel misschien wel groter is dan ooit, bij op en de ‘kater’ van de wintersport is ronduit groot te noemen.

Het liefst ga ik terug. Doen alsof er niets aan de hand is en genieten van het mooie weer, de kinderen, het lekkere skiën en de twee mannen om wie ik zoveel geef. Normaal was het niet, maar wel erg gezellig. Bah, wat voel ik me lamlendig nu. Ik kan wel janken. 

Donderdag

Ik zie Boris’ auto voor de deur staan - hij is vrij. Ik heb hem nu sinds zondag één keer aan de telefoon gehad, en dat was niet heel veel langer dan vijf minuten. Hij klonk al net zo down als ik. Ik zet mijn auto achter die van hem en stap uit. Als ik naar zijn voordeur loop, voel ik mijn hartslag sneller gaan. Ik ben zenuwachtig. Dit is fout, dat weet ik.

Dit is tegen alle afspraken in en ik weet ook niet of ik nu sterk genoeg ben om mijn verstand voorrang te geven boven mijn gevoel. Als hij opendoet, houdt zijn gezichtsuitdrukking het midden tussen verrast en verschrikt. Ik zie dat hij niet zo goed weet wat hij met me aanmoet. "Mag ik even binnenkomen? Heel eventjes maar..?" Hij kijkt een beetje angstig over me heen de lege straat in. "Ja eh, van mij wel."

Vrijdag

Het is midden in de nacht en ik ben klaarwakker. Ik heb nog geen seconde geslapen en daar heeft de middag hiervoor alles mee te maken. Boris had zijn voordeur nog niet gesloten of ik barstte in huilen uit. En eigenlijk is dat nog een understatement, intens verdrietig snikken dekt de lading meer. Alles kwam eruit, het verdriet, al mijn onzekerheden, mijn twijfel en mijn enorme angst voor wat nog komen gaat.

Boris hield mij al die tijd alleen maar vast en streek met zijn handen door mijn haar. Was het tien minuten dat we zo stonden? Een kwartier? Ik weet het niet meer. Wat ik wel weet is dat ik, toen ik weer wat bedaarde, toegaf aan een drang die ik nu al maanden voel. Ik heb hem gezoend...

HELEN OP VROUW.NL

Vanaf nu vind je de populaire VROUW magazine-rubriek 'Helen’s dagboek' vanaf de allereerste aflevering wekelijks terug op VROUW.nl. Ben je een fan van het eerste uur of heb je Helen's avonturen altijd al (terug) willen lezen? Dan kan dat elke vrijdagochtend op VROUW.nl!