Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Helen's dagboek
Helen's dagboek

Aflevering 11: 'Ik kan het
gewoon niet voor me houden'

H

Helen is tekstschrijver, moeder van Max en Nina, en tien jaar getrouwd met tv-redacteur Paul. Haar huwelijk wankelt als er een ander in beeld komt: Boris, een goede vriend van zowel Helen als Paul. Ze hebben inmiddels gezoend en het lijkt een aanzet tot meer.

Maandag

"En nu?" De kinderen zijn naar school, Paul werkt en ik heb na de wervelwind van afgelopen weekeinde (die in alle hevigheid in mijn hoofd tekeer ging) eindelijk een moment gevonden om telefonisch met Boris ons zoenen te evalueren. "Ik weet het niet, Helen. Misschien is het voor ons allebei wel gewoon een kwestie van spanning zoeken." Ik schrik een beetje van die reactie. Spanning zoeken? Ben ik niet meer dan een stukje spanning voor hem?

Ik zet mijn hele stabiele leven op het spel! Daar waar ik bij Paul mijn ongenoegen over zo’n opmerking direct op tafel zou gooien, slik ik die bij Boris in. Zeuren doe je niet in deze fase. Niet claimen, niet te happig zijn.

"Ja, dat is best mogelijk. Ik ben tenslotte al tien jaar getrouwd!" Ik weet niet of het overtuigend genoeg overkomt. Hij reageert relaxt. "Joh, weet je... we zien wel hoe het loopt. Voor mij smaakte dit in elk geval naar meer..." Een vervolg dus. Het idee houdt me de rest van de dag bezig.

Dinsdag

Mijn beste vriend David reageert verre van verrast als ik hem vertel wat er is gebeurd. "Het zat er aan te komen. Het verbaast me eerlijk gezegd nog dat jullie het zo lang hebben weten uit te stellen." Ik wil weten of hij het stom vindt. Of hij kwaad is.

"Kwaad? Waarom zou ik? Het is toch jouw leven! Ik hoop vooral dat het je iets dichterbij een eventueel antwoord brengt. Misschien heeft Boris wel gelijk en is het voor jullie alle twee niet meer dan een stukje spanning zoeken. Daar zul je dan snel genoeg achterkomen." Davids reactie geeft mij een licht gevoel van goedkeuring. Ineens krijg ik weer een klein beetje lucht.

Vrijdag

Mijn vriendin Eva en ik hebben aan aandacht geen gebrek in de kroeg waar we zijn. "Doen we toch niet slecht, wij 30-plus-plussers", constateert ze tevreden. Ze is al een paar jaar single en geniet behoorlijk van haar vrije leventje. "Heb jij nou nooit eens zin om vreemd te gaan?" vraagt ze ineens. "En hoe!" roep ik, een beetje overmoedig door de wijn.

Ze schiet in de lach om mijn bijna wanhopige antwoord. "Nou, wat houdt je tegen?" Ik weet niet of ik er goed aan doe het haar te vertellen, maar ik kan het gewoon niet voor me houden. "Helemaal niets... het is al gebeurd." Eva’s ogen worden groot en ze gilt het uit. "NIET!!!"

Helen op VROUW.nl

Vanaf nu vind je de populaire VROUW magazine-rubriek 'Helen’s dagboek' vanaf de allereerste aflevering wekelijks terug op VROUW.nl. Ben je een fan van het eerste uur of heb je Helen's avonturen altijd al (terug) willen lezen? Dan kan dat elke vrijdagochtend op VROUW.nl!