Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Helen's dagboek

Aflevering 15: 'Word ik nou daadwerkelijk boos
op iets wat hij in mijn gedachten doet?'

H

Helen is tekstschrijver, moeder van Max en Nina en tien jaar getrouwd met tv-redacteur Paul. Alles in haar leven lijkt perfect, maar haar huwelijk wankelt als ze verliefd wordt op Boris. Hij en Helen houden even afstand van elkaar en Paul gaat zijn eigen gang. De impasse maakt haar neerslachtig!

Maandag

Boris en ik hebben het hele weekend geen contact. Hij geeft mij ruimte, zo zal hij beweren als ik hem er op aanspreek. Ik had het toch zo ‘druk in mijn hoofd’? Dat heb ik gezegd, ja... Maar hier word ik ook niet vrolijk van. Van het gelukkige-gezin-gevoel van vorige week is ook weinig meer over. Paul is bijna iedere avond weg en dit weekend heb ik hem nauwelijks gezien. "Verplichtingen..." Ja, ja. 

En ik kon weer geen kant op, met de kinderen om me heen. Zaterdagnacht lag ik om drie uur nog wakker. Ineens bedacht ik dat Boris in de armen van een bloedmooie vrouw lag. Ik kon haar uittekenen, tot in detail. Té slank en strak, cup C (dat dan weer wel) en van de kinderloze vogelvrije soort, uiteraard. Ik kon haar horen lachen en ik zag de veel te dure armbanden nonchalant langs haar arm naar beneden zakken terwijl ze haar hand door Boris’ haar haalde. Wat was ik aan het doen? Was ik nou daadwerkelijk ziedend aan het worden op iets wat Boris in mijn gedachten deed? Ja, dat was ik. En het erge was nog wel dat ik er pas mee kon ophouden toen de vermoeidheid het won van mijn woede. 

Woensdag

Nina zit aan tafel met haar tong uit haar mond te tekenen. Ze zit er al bijna een uur, wat mij de ruimte geeft nog even snel een tekst af te ronden. “Kijk! Ik heb jullie getekend!” Ze springt van haar stoel en komt naast me staan. ‘Papa en mama’ staat er onder de twee poppetjes, die voor het broodnodige drama ook nog eens zijn omringd door misschien wel vijftig kleine hartjes. “Mooi zeg!” Ik geef haar een knuffel. “Zie je die schoenen? Dat zijn die hele dure hakken, waar papa toen zo boos over was!”

Ik moet lachen om haar oog voor detail. Onder de zwarte hakken heeft ze een rode hak getekend. De vlak voor kerst impulsief gekochte Louboutins. Paul was nog kwader geweest als hij had geweten dat ik er vooral indruk mee wilde maken op Boris...

Vrijdag

“Morgen breng je ze bij mij en ga jij eens een avond stappen met Eva. Of bel Bob op, hoe lang heb je die nu al niet gezien?” Mijn klaagzang bij mams sorteert effect. “Dat zou wel heel gezellig zijn...” Bob is al jaren een van mijn beste vrienden. Gay en hysterisch. Ik ga ’m bellen: ik heb ontzettende zin dit weekend met hem ‘in de touwen’ te gaan...

HELEN OP VROUW.NL

Vanaf nu vind je de populaire VROUW magazine-rubriek 'Helen’s dagboek' vanaf de allereerste aflevering wekelijks terug op VROUW.nl. Ben je een fan van het eerste uur of heb je Helen's avonturen altijd al (terug) willen lezen? Dan kan dat elke vrijdagochtend op VROUW.nl!