Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Helen's dagboek logo
Foto: Helen's dagboek logo
Helen's dagboek

Aflevering 16: 'Ik voelde me bemind.
Zo ontzettend bemind'

H

Helen is tekstschrijver, moeder van Max en Nina, en tien jaar getrouwd met tv-redacteur Paul. Alles in haar leven lijkt perfect, maar Helen is verliefd op een gezamenlijke vriend, Boris. Na een rotweek gaat Helen uit eten met goede vriend Bob. Even de zinnen verzetten. En dan gebeurt wat al een tijd in de lucht hing... 

Ik heb nog geen seconde geslapen. Ik lig in de logeerkamer van Bob en naast mij ligt Boris. De onrust die ik voel is met geen pen te omschrijven. Ik wil huilen, maar weet niet of dat van geluk of verdriet is. Ik wil weg en hier voor altijd blijven. Ik wil vannacht nog een keer en nog eens en nog eens.

Een ex van Bob

Nee, ik wil terug naar gisteravond, toen ik nog gewoon alleen met Bob zat te eten en mijn leven zo houden als het was. Hoe kon een veilige avond uit met mijn Best Gay Friend Forever zo eindigen? 

Het ging mis tegen een uur of tien. Bob en ik kwamen Daan, een ex van Bob tegen in het restaurant. Binnen de kortste keren maakten we meer herrie dan de overige restaurantgasten bij elkaar.

Happy hetero

De mannen praatten op hysterische wijze hun gemiste jaren bij, vooral op liefdesgebied. De conclusie was hard: ze waren vijf jaar, maar geen stap verder in de richting van de man van hun dromen. 

"Ja heren, van een gezond liefdesleven is geen sprake bij jullie..." Bob barstte direct los. "Wij een verrot liefdesleven? Nee, jij dan, happy hetero! Kan ik..?" Bob vroeg keurig mijn toestemming om het te vertellen, alsof er überhaupt nog een weg terug was. Daan hoorde het vol sensatiezucht aan. 

In de armen van je minnaar

"MEID! Twee mannen! How unfair is dat? Moet je d’r nou zien zitten! Heel veel hipper ga je als moeder niet worden hoor: ’s nachts naast de vader van je kinderen en als de kat van huis is in de armen van je minnaar!" Daan gilde het uit.

"Nou, in de armen... het is maar één zoen geweest." Daan hield op met gillen en rolde met veel gevoel voor drama zijn ogen weg. "Amatrice! Ga een keer all the way! Pas dan weet je waar je hart ligt. Als wij nou eens wat flesjes opentrekken bij Bob thuis. Wij vermaken ons wel. En dan bel jij Joris."

Een sms

"Boris", verbeterde ik. En daarmee verzegelde ik mijn lot voor die avond. Bob knikte mij bemoedigend toe toen ik Boris een sms stuurde. "You go girl, doe gek, gooi je haar los." En nu is het de day after. Het was fijn. Het was geweldig. Het was doodeng, maar het voelde zo goed. Ik voelde me bemind. Zo ontzettend bemind.

Maar geeft het mij meer duidelijkheid? Vooralsnog niet. Misschien moet ik daar ook niet op hopen, na een nacht zonder slaap, ergens rond 08.00 uur ’s morgens. Als ik eraan denk dat op dit moment bij mijn moeder de kinderen ontwaken en Paul alleen in ons bed ligt, draait mijn maag om.

Ik kruip tegen Boris aan en ruik zijn lijflucht. Zonder zijn ogen open te doen, zonder wakker te worden volgens mij, slaat hij zijn armen om me heen. Alsof het heel normaal is dat ik naast hem lig.

Helen op VROUW.nl

Vanaf nu vind je de populaire VROUW magazine-rubriek 'Helen’s dagboek' vanaf de allereerste aflevering wekelijks terug op VROUW.nl. Ben je een fan van het eerste uur of heb je Helen's avonturen altijd al (terug) willen lezen? Dan kan dat elke vrijdagochtend op VROUW.nl!