Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Helen's dagboek

Aflevering 17: 'Mijn verliefdheid is absoluut zichtbaar
voor de buitenwereld'

H

Helen is tekstschrijver, moeder van Max en Nina, en tien jaar getrouwd met tv-redacteur Paul. Alles in haar leven lijkt perfect, maar Helen is verliefd op een gezamenlijke vriend, Boris. Vorige week is ze met hem naar bed geweest.
 

Maandag

Paul belt van zijn werk met de mededeling dat het vandaag laat gaat worden. Dat lucht me op, ook al weet ik dat het slechts tijdelijke opluchting is. Gisteravond durfde ik hem nauwelijks aan te kijken. ’t Voelde alsof er op mijn voorhoofd geschreven stond: ‘Ik ben vreemdgegaan!’

En alsof hij iets wist, zei hij ineens dat hij maar weer eens een balletje met Boris moest gaan slaan. Ik probeerde zo rustig mogelijk te reageren, terwijl ik mijn hart in mijn keel hoorde bonken. Voor tien uur lag ik in bed, wat ik toeschreef aan het stappen met Bob. Moe – altijd weer een handig excuus.

Donderdag

De afgelopen dagen ben ik verre van productief geweest. Ik heb wat deadlines verschoven en het huishouden half-half gedaan. Ik heb de dagen doorgebracht met uren en uren bellen met Boris. Ieder detail van zondagnacht wil ik bespreken, en niet één keer, maar wel twintig keer. Boris’ bevestiging dat hij net zo heeft genoten als ik geeft me het gevoel dat ik alles aankan.

Ik, uitgerangeerde moeder? Zo niet! Ik heb iemand de nacht van zijn leven bezorgd, ik schijn naar meer te smaken. Ik zou het bijna toevoegen aan mijn cv, ware het niet dat je er in mijn beroepsgroep geen extra punten mee scoort. Het schuldgevoel naar Paul toe heb ik alleen als ik hem zie, gek genoeg. Op de andere momenten wil ik het helemaal niet toelaten.

Mijn verliefdheid is zichtbaar voor de buitenwereld, absoluut. Ik heb op het schoolplein al drie keer van verschillende moeders te horen gekregen dat ik er zo goed uitzie. Ik kan ze mijn schoonheidsgeheim prijsgeven, maar of ik daar nou echt verstandig aan doe...

Vrijdag

De kinderen slapen en Paul schenkt een wijntje in. Hij komt naast me zitten en slaat zijn arm om me heen. Ik verstijf. “Zullen we een weekendje weg boeken? Zonder kinderen?”
Ik moet er niet aan denken... “Wanneer? Ik heb het afschuwelijk druk.”
“Over een week of drie? Dan kun je er rekening mee houden. Het hoeft geen lang weekend te zijn, twee dagen is ook al fijn. Even met z’n tweetjes weg. We moeten eraan werken, Helen. Ik heb het idee dat er op deze manier niets verandert in onze relatie.”
Ik kan dit niet weigeren. “Oké dan...” stem ik weinig enthousiast in.
Paul reageert geïrriteerd en trekt zijn arm terug. “Hé, het hoeft niet hoor! Maar verwijt mij niet dat ik me niet inzet!”
“Dat doe ik ook niet! Ik vind het leuk. We gaan.”

Helen op VROUW.nl

Vanaf nu vind je de populaire VROUW magazinerubriek 'Helen’s dagboek' vanaf de allereerste aflevering wekelijks terug op VROUW.nl. Ben je een fan van het eerste uur of heb je Helen's avonturen altijd al (terug) willen lezen? Dan kan dat elke vrijdagochtend op VROUW.nl!

Gerelateerde onderwerpen